Povestea preotului care a dus 120 de copii la mare

Oamenii cu suflet mare sunt o binecuvântare pentru cei mai triști ca noi, la fel ca și preotul  Dan Damaschin din Iaşi, care a reuşit cu ajutorul enoriaşilor şi al sponsorilor – unii din alte ţări, să adune fondurile necesare pentru a organiza o excursie la Marea Neagră pentru 120 de copii nevoiaşi. Minorii provin din familii foarte sărace şi cei mai mulţi văd pentru prima dată în viaţă marea. Copiii au fost selectaţi pentru a merge în vacanţă în funcţie de rezultatele la învăţătură.

separator
orig


Copiii din judeţul Iaşi au plecat la mare pe 2 iulie şi încă se află în staţiunea Mamaia, acolo unde sunt cazaţi în pensiuni de trei, respectiv patru stele.

orig (1)

Părintele Dan Damaschin i-a însoţit în tabără şi a declarat pentru m.adevărul.ro, că nu poate cuprinde în cuvinte fericirea copiilor care au văzut pentru prima dată marea.

orig (2)
„Slavă Domnului, totul a ieşit aşa cum ne-am propus, poate chiar mai bine. Pot spune că este cel mai reuşit proiect de anul acesta. Nu ştiu cum să descriu starea lor de bucurie: aproape toţi copiii au văzut acum pentru prima dată marea, plaja, nisipul. Marea era ceva din cărţi sau de la televizor. Apoi, am mers cu toţi 120 la plajă, toţi la masă, de trei ori pe zi, ne-am jucat cu toţi. Am fost în staţiune, la desert, cu toţi 120, de trei ori pe zi. Pizza, îngheţată şi alte dulciuri.  Eu sunt copleşit de emoţie după aceste zile şi le mulţumesc tuturor oamenilor care au donat bani şi au făcut posibilă această tabără”, a precizat Dan Damaschin, preotul- paroh la Biserica „Naşterea Domnului” din Iași.

orig (3)

Donează jucării copiilor cu autism!
Articolul anterior
Alarmant! Zeci de pești morți în lacul din parcul Valea Morilor
Articolul următor
Alte articole interesante