Prețul pentru o călătorie cu microbuzul ar putea fi majorat pâna la opt lei

Prețul pentru o călătorie cu microbuzul ar putea fi majorat, iar această mărire este inevitabilă. Declarația aparține funcționarilor de la Primăria Capitalei. Totodată, reprezentanții companiilor private de transport insistă ca prețul unui bilet să fie majorat până la 6-8 lei.

separator
uuuuss

Potrivit viceprimarului Capitalei, Nistor Grozavu, administratorii de microbuze au cheltuieli prea mari și venituri mici, iar aceste probleme creează dificultăți la transportarea călătorilor. Declarația vine ca urmare a informațiilor prezentate în cadrul ședinței de către Şeful Direcţiei management în transport din cadrul Direcției generale transport public şi căi de comunicaţie a Primăriei Chişinău, Lilian Copaci, informează realitatea.md.

Funcționarul a declarat că numărul microbuzelor care circulă astăzi în municipiu a scăzut considerabil, iar prețul combustibilului a crescut. Aceste două probleme majore creează dificultăți în domeniul transportului de călători.

,,În ultima perioadă administratorii nu investesc în unitățile de transport din cauza problemelor financiare, cum ar fi majorarea prețului la combustibil și piesele de schimb, lipsa șoferilor, cea a unităților de transport și tariful de 3 lei care a fost stabilit încă în 2006″, a menționat Lilian Copaci.

Potrivit acestuia, în prezent, pe traseele municipiului Chișinău circulă cu peste 160 de unități de transport mai puține față de anul trecut. Acest fapt creează probleme pasagerilor, care sunt nevoiți să circule în microbuze aglomerate, dar nu câte 10 persoane în picioare, după cum a stabilit anterior poliția rutieră.

„Am vorbit cu administratorii de rute de microbuze să efectueze calcule și vom vedea ce solicitări la majorarea tarifelor vor solicita. Conform codului Transportului Rutier, Primăria este obligată să elaboreze programul referitor la mijloacele de transport în luna februarie a fiecărui an. Vom avea unele întâlniri cu poliția rutieră ca să vedem cum facem cu numărul de persoane care circulă în picioare, dacă vor rămâne câte 10 persoane, așa cum am stabilit anterior”, a mai adăugat funcționarul.

Reprezentanții firmelor private de transport susțin că prețul unei călătorii cu microbuzul ar trebui să constituie 6-8 lei, de două ori mai mult decât cel de acum, care este de 3 lei.

O minoră a sărit de la etajul patru după o ceartă cu părinții
Articolul anterior
Cancerul la colon, pe primul loc în Moldova! Măsuri sigure de prevenire
Articolul următor