Revin ploile și frigul? Află cum va fi vremea în weekend

După mai multe zile, în care ne-am bucurat din plin de vreme frumoasă de primăvară, meteorologii ne anunță că, în timpul apropiat, vremea va suferi schimbări.

separator
rrrr

Potrivit acestora, temperatura diurnă, dar și cea nocturnă, va scădea simțitor în următoarele zile. Dacă până acum am avut parte de temperaturi maxime de până la +16… +17 grade Celsius, începând de mâine vremea se răcește.

Astfel, vineri, se vor înregistra nu mai mult de +5… +9 grade Celsius ziua, iar, pe timpul nopții, temperatura se va apropia de minimele de îngheț, în jur +1 grad, în raionele de nord.

Sinopticienii spun că, în zilele următoare, temperaturile se vor încadra în limitele normale pentru această perioadă.

Totodată, vineri și sâmbătă va ploua, iar precipitațiile vor fi mai abundente în raioanele din sudul țării.

Capturăcccc

Noi echipamente pentru scafandrierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență

Salvatorii IGSU vor beneficia de echipamente noi pentru scafandrieri în cadrul implementării Proiectului de consolidare a serviciului de scafandri.

Operaţiune de recuperare efectuată de scafandri în sectorul Ciocana ( VIDEO  SPC SE) | Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale

Potrivit IGSU, au fost achiziționate șapte seturi de costume de scafandrieri și aparate de respirat pentru realizarea misiunilor subacvatice. Achiziția a fost posibilă în urma implementării Proiectului de consolidare a serviciului de scafandrieri al IGSU, pornind de la solicitarea exprimată de Inspectorat către Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare RoAid din România.

Echipamentele achiziționate în cadrul proiectului urmează să ajungă în Direcțiile situații excepționale Orhei și Soroca, iar salvatorii din subdiviziuni vor interveni în operațiuni de salvare în bazinele acvatice din zonă.

Totodată în baza proiectului scafandrierii vor beneficia de instruire pentru a dobândi abilități de identificare, recunoaștere, extragere și salvare de sub apă a sinistraților, dar și se va operaționaliza în două unități de salvatori serviciul de scafandri pentru executarea misiunilor de salvare.

Bărbat lovit în apropiere de Prepelița și lăsat să moară pe marginea drumului. Șoferul a fost găsit

Un bărbat de 45 de ani din Ocnița a fost reținut de poliție după ce acum două zile a lovit mortal un bărbat în apropiere de localitatea Prepelița. Așa cum a fost raportat, șoferul a fugit de la fața locului după incident.

Mizerabil onora Simpatic girofar politie interior rigla Ce val de ebb

Cadavrul desfigurat al victimei a fost găsit în data de 25 ianurie, în jurul orei 02:55, pe traseul R-6 km 92 -72, direcția de deplasare mun. Bălți spre mun. Chișinău.

Poliția a început o anchetă pentru a determina circumstanțele exacte ale accidentului.

Șoferul reținut riscă acum o pedeapsă severă pentru acest fapt grav.

ANRE: În tarifele la apă și canalizare sunt incluse toate cheltuielile pentru energie electrică

Atât în tarifele anterioare pentru furnizarea serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare de către „Apă-Canal Chișinău”, cât și în tarifele ajustate recent au fost și sunt incluse toate cheltuielile necesare pentru consumul de energie electrică. Cu o precizare în acest sens a venit Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică în contextul declarațiilor privind situația economico-financiară și riscurile în activitatea întreprinderii municipale, transmite IPN.

Acum o zi, primarul capitalei avertiza că riscul ca orașul să rămână fără apă este foarte mare. Potrivit lui Ion Ceban, din cauză că au fost tergiversate procesele pentru a nu ajusta costul la serviciile de apă și canalizare, dar și pentru că scumpirile la toate restul serviciilor se țineau lanț, „Apă-Canal Chișinău” a acumulat datorii la energia electrică. Pentru două luni suma datoriei este de 78 de milioane de lei. Iar întreprinderea nu are acești bani în cont.

Totodată, furnizorul de energie electrică a anunțat că amână până pe 1 februarie deconectarea instalațiilor SA „Apă-Canal Chișinău”. „Decizia respectivă a fost luată în urma asigurărilor oferite de reprezentanții din cadrul Primăriei Chișinău, responsabili de domeniul serviciilor comunale, potrivit cărora sunt depuse eforturi considerabile pentru identificarea soluțiilor de plată a energiei electrice consumate de către SA „Apă-Canal Chișinău”. ÎCS „Premier Energyˮ SRL precizează că, dacă nu vor fi luate măsuri concrete în termenul stabilit, va recurge la deconectarea locurilor de consum de la sursa de alimentare cu energie electrică, fără preavizare suplimentară”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit comentariului făcut de ANRE, actualele tarife acoperă toate cheltuielile operaționale ale operatorului, reieșind din volumul consumului tehnologic și al pierderilor de apă în rețea acceptate în scopuri tarifare, implicit cheltuielile pentru energia electrică consumată reieșind din prețul actualizat la energia electrică. „Agenția încurajează atât administrația „Apă-Canal Chișinău”, cât și fondatorul acesteia să-și concentreze eforturile în vederea îmbunătățirii managementului economico-financiar în lichidarea restanțelor față de creditorii întreprinderii, iar în cazul dat să identifice soluții în comun cu ÎCS „Premier Energy”, mutual acceptabile ca valoare și ca termen, de achitare a datoriei pentru consumul de energie electrică”, precizează regulatorul într-un comunicat de presă.

ANRE anunță că a inițiat un control al activității licențiate a  „Apă-Canal Chișinău” pentru perioada anilor 2020-2022  pentru a verifica corectitudinea aplicării prevederilor actelor normative în vigoare în activitatea întreprinderii.

Iubitul i-a aruncat un pahar de lapte în față unei prezentatoare TV!
Articolul anterior
Natalia Gordienko, mesaj emoționant despre mama ei. Îți vor da lacrimile!
Articolul următor