România aduce educatoare și îngrijitoare din Indonezia pentru a acoperi deficitul de personal din grădinițe și creșe

România urmează să primească, încă din vara acestui an, sute de educatoare și îngrijitoare pentru copiii din creșe și grădinițe, scrie adevărul.ro.

Această acțiune vine ca răspuns la criza acută de personal calificat din grădinițele și creșele din România, pentru care este necesară o soluție concretă pentru continuitatea și calitatea actului educațional la nivel preșcolar. 

„Personalul instruit în centrul de pregătire din Indonezia este extrem de bine pregătit, iar acest lucru ne oferă încrederea necesară pentru a oferi angajatorilor români garanții fără precedent. Atât educatoarele și îngrijitoarele, cât și bonele și menajerele selectate trec printr-un proces riguros de formare, sub îndrumarea unor specialiști cu peste 10 ani de experiență. Suntem convinși că aceste profesioniste vor fi apreciate nu doar pentru performanța lor profesională, ci și pentru seriozitatea și caracterul lor ireproșabil. România se confruntă cu un deficit de personal în domeniul educației, iar prin acest parteneriat reușim să aducem soluții eficiente și de înaltă calitate pentru angajatori”, a declarat Yosef Gavriel Peisakh, General Manager la Work from Asia, agenția care se ocupă cu recrutarea.

Pe lângă educatoare și îngrijitoare pentru grădinițe, agenția Work from Asia va aduce și personal domestic, respectiv bone și menajere pregătite în centre de formare intensivă, sub îndrumarea unor specialiști cu peste 10 ani de experiență în domeniu.

Bonele și menajerele din Indonezia sunt apreciate la nivel internațional datorită profesionalismului, seriozității și dedicării lor față de munca pe care o desfășoară. Acestea sunt recunoscute pentru răbdarea, disciplina și respectul profund față de angajatori, calități esențiale într-un domeniu care necesită atât competență, cât și empatie.

Un alt motiv pentru care sunt atât de căutate este nivelul lor ridicat de pregătire, deoarece multe dintre ele urmează cursuri intensive de formare, unde învață despre igiena, siguranța copilului, gătitul sănătos și îngrijirea persoanelor vârstnice. În plus, capacitatea lor de adaptare rapidă la cerințele culturale și profesionale din diferite țări le face să fie preferate de angajatorii din Europa, Orientul Mijlociu și Asia.

Rusia a emis o avertizare de călătorie în R. Moldova și „recomandă insistent” cetățenilor ruși să țină cont de un șir de „riscuri iminente”

Ministerul rus de Externe a emis o avertizare de călătorie în R. Moldova și „recomandă insistent” cetățenilor ruși să țină cont de un șir de „riscuri iminente” în cazul în care plănuiesc să ajungă în R. Moldova, transmite ziua.md

„Autoritățile moldovenești continuă politica discriminatorie în raport cu cetățenii ruși, care intră în Republica Moldova. La sosirea pe Aeroportul din Chișinău, deținătorii pașapoartelor rusești sunt supuși deseori unui control riguros, care poate dura și câteva ore. În timpul unor astfel de verificări, cetățenilor ruși, inclusiv copiilor, nu li se acordă condiții elementare, cum ar fi apă, mâncare și posibilitatea de a comunica cu cei din afară. După asta, cetățenilor li se refuză deseori intrarea pe motive inventate sau fără a oferi explicații”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe al Federației Ruse.

De asemenea, Moscova susține că autoritățile de la Chișinău ar împiedica și accesul cetățenilor ruși la servicii consulare.

„Posibilitatea Ambasadei Rusiei la Chișinău de a oferi sprijin consular în astfel de situații este serios limitată, deoarece autoritățile moldovenești refuză să permită angajaților săi accesul la cetățenii ruși. În acest sens, Ministerul de Externe al Rusiei recomandă insistent cetățenilor ruși să țină cont de riscurile menționate mai sus atunci când planifică călătoriile în Republica Moldova”, se mai arată în comunicatul diplomației de la Moscova.

Situația la frontiere. Peste 60.000 de traversări în ultimele 24 de ore

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 60.174 de traversări. Totodată, în ultimele 24 de ore, 44 de persoane străine au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:

  • PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 14.570 de traversări persoane;
  • PTF Leușeni – 10.079 de traversări persoane;
  • PTF Sculeni – 8.639 de traversări persoane;
  • PTF Otaci – 4.535 de traversări persoane;
  • PTF comun Palanca – 4.337 de traversări persoane..

Polițiștii de frontieră au documentat mai multe încălcări:

– Traversarea ilegală a frontierei de stat de către persoane – un caz;

– Folosirea documentului fals – 2 cazuri;

– Nerespectarea regulilor de ședere și intrare în Republica Moldova – un caz;

– Încălcarea regimului frontierei de stat, a regimului zonei de frontieră, a regimului punctelor de trecere a frontierei de stat și a regulilor de trecere a frontierei de stat – 10 cazuri.

Pentru a evita aglomerația, Poliția de Frontieră recomandă călătorilor să aleagă una dintre vămile de mai jos:

  • PTFS „Leușeni-Albița”: Alternativa – PTFS „Leova-Bumbăta” (08:00-20:00) sau PTFS „Cahul-Oancea”.
  • PTFS „Sculeni-Sculeni”: Optați pentru PTFS „Costești-Stânca” sau PTFS „Lipcani-Rădăuți Prut”.
  • PTF comun „Palanca-Maiaki-Udobnoe”: Alternativa – PTFS „Tudora-Starokazacie”.

Secretarul general NATO, Mark Rutte: „Avem informații că Rusia ia în considerare amplasarea de arme nucleare în spațiu”

Rusia va continua să fie o amenințare pentru statele membre NATO și după încheierea conflictului din Ucraina, a declarat secretarul general al Alianței, Mark Rutte, la finalul unei întrevederi cu președintele american Donald Trump, care a avut loc joi, 24 aprilie, la Washington, transmite DW.

„Suntem cu toții de acord în cadrul NATO că Rusia este o amenințare pe termen lung pentru întreg teritoriul euroatlantic”, a declarat Rutte în fața jurnaliștilor.

El a menționat că administrația Trump își păstrează angajamentul față de NATO, chiar dacă Washingtonul acordă o atenție din ce în ce mai mare regiunii Asia-Pacific.

Afirmația că Rusia va rămâne o amenințare pentru mult timp nu este făcută pentru prima dată. Rutte a exprimat aceeași opinie și pe 4 aprilie, după reuniunea miniștrilor de externe ai statelor membre NATO, desfășurată la sediul Alianței din Bruxelles.

„Chiar și dacă războiul din Ucraina se va încheia, nu trebuie să fim naivi în privința Rusiei”, a spus atunci secretarul general.

NATO avertizează asupra riscului unei confruntări spațiale

Anterior, Mark Rutte a mai atras atenția asupra riscului ca Rusia să își dezvolte capacități de atac în spațiu, inclusiv prin utilizarea armelor nucleare împotriva sateliților.

„Avem informații că Rusia ia în considerare amplasarea de arme nucleare în spațiu. Aceasta ar încălca Tratatul privind spațiul cosmic din 1967”, a declarat oficialul NATO.

El a menționat că, deși tehnologia spațială a Rusiei este învechită comparativ cu cea occidentală, dezvoltarea de armament nuclear în spațiu ar fi o metodă prin care Moscova și-ar putea compensa aceste dezavantaje.

De asemenea, la începutul lunii aprilie, în timpul unei vizite oficiale în Japonia, Mark Rutte a declarat că NATO trebuie să fie vigilentă și în ceea ce privește China, pe fondul creșterii accelerate a bugetului de apărare și extinderii capacităților militare ale acestei țări.

Rutte a menționat că China, Rusia și Coreea de Nord desfășoară exerciții militare comune, cooperând într-un mod care afectează stabilitatea globală.

Secretarul general al NATO a explicat că scopul vizitei sale în Asia a fost extinderea prezenței Alianței în regiunea Asia-Pacific, într-un context în care Statele Unite doresc o implicare mai activă a NATO în problemele din această zonă.

Ofițerii INI au efectuat zeci de percheziții într-o cauză pentru spălarea banilor
Articolul anterior
Se discută demiterea ministrei Justiției?
Articolul următor