,,Run Pink Retreat” vine în ajutorul femeilor diagnosticate cu cancer!

Una dintre cele mai cumplite maladii atacă în fiecare an milioane de femei. Pe lângă faptul că lezează integritatea fizică a pacientului, cancerul este afecțiunea care poate dărâma moral pe oricine diagnosticat cu această boală. Deseori, bolnavii de cancer pot avea nevoie de un suport psihologic corespunzător, dar pe care să nu aibă cine să-l ofere. ,,Run Pink Retreat” este tabăra de recuperare pentru femeile cu cancer și pentru cele care au supraviețuit maladiei!

separator
19466254_1175584445880904_5464721407435389093_o

Într-un cadru pitoresc, unde domină armonia cu natura și liniștea interioară, la pensiunea Butuceni, Orheiul-Vechi, va fi organizat un eveniment inedit care are scopul să susțină pacientele diagnosticate cu cancer.

Timp de 3 zile, în perioada 14 – 16 iulie, organizatorii vor oferi sesiuni de meditație ghidată și yoga, consiliere psihologică, ateliere de terapie prin artă, fotografie și scriere creativă femeilor cu cancer. f51

La tabără, participantele vor avea ocazia să se cunoască, să-și descopere liniștea emoțională și mentală, vor învăța cum să gestioneze emoțiile și gândurile care să le confere un echilibru moral, vor acumula informații utile în acest context, un moment destul de important atunci când vine vorba de vindecare, inclusiv a cancerului.

Cine poate participa la această tabără?

-femeile care au fost diagnosticate cu cancer și acum urmează sesiunea de tratament;
-femeile care au supraviețuit unui cancer.

Termen limită de înregistrare: duminică, 09 iulie.

Pentru a putea participa la eveniment este necesar să completezi formularul de înregistrare.

Important! Locurile la tabără sunt limitate, selectarea participantelor va avea loc după principiul ”primul venit – primul servit”. Organizatorii evenimentului asigură transport (Chișinău-Butuceni tur/retur), cazare și hrană pe întreaga durată a taberei.

Activitatea face parte din cadrul proiectului „Aproape de Ea”, realizat în cadrul programului guvernamental de granturi tematice Diaspora Engagement Hub, subprogramul ”Parteneriate tematice regionale”, implementat în colaborare cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), misiunea în Moldova, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Mai multe detalii poți afla pe pagina de facebook a evenimentului!

VIDEO. O româncă i-a surprins pe toți! A fost inclusă în topul Forbes al celor mai bogați oameni sub 30 de ani din Europa

Ruxandra Pui a fost inclusă în topul Forbes al celor mai bogați oameni sub 30 de ani din Europa. Afacerea Ruxandrei pare să reflecte perfect creativitatea care descrie business-urile generației Z în 2023. Doar în ianuarie 2023, Digitail a atras o finanțare de 11 milioane de dolari, scrie alephnews.ro.

Ruxandra Pui este co-fondatorul Digitail, un start-up care ajută proprietarii de animale de companie
și medicii veterinari să gestioneze și să îți monitorizeze mai ușor programările. Doar în ianuarie 2023, Digitail a atras o finanțare de 11 milioane de dolari. Urcarea în topul Forbes i-a surprins pe mulți.

Digitail oferă și un „card de sănătate” care le permite proprietarilor să folosească un fel de pașaport medical digital pentru animalele lor. Cardul are istoric medical și le permite stăpânilor să discute direct în chat cu doctorii și să facă rezervări la clinicile din aplicație. Afacerea Ruxandrei pare să reflecte perfect creativitatea care descrie business-urile generației Z în 2023.

Tamas Kadar este un alt tânăr care a atins succesul înainte de 30 de ani. El este co-fondatorul companiei de tehnologie din Budapesta -Seon, care ajută băncile, comercianții online și platformele de jocuri să elimine conturile false. Tamas a știut să facă bani într-o perioadă în care foarte mulți au pierdut bani.
Tot în topul Forbes a ajuns și Rochelle Niemeijer, în vârstă de 28 de ani, care a co-fondat startup-ul de tehnologie medicală Nostics, cu care își propune să combată rezistența la antibiotice.

Colonelul Kate Middleton! Prințesa de Wales, în cea mai frumoasă ținută turcoaz, de Sfântul Patrick

Kate Middleton a fost o viziune în turcoaz astăzi, când a participat la parada anuală de Sfântul Patrick din Aldershot, purtând o haină perfect croită de la brandul ei preferat, Catherine Walker, scrie okmagazine.ro.

Dacă, pentru mulți, tradiția de Ziua Sfântului Patrick este să savurezi o halbă de bere Guinness, pentru Prințul și Prințesa de Wales înseamnă petrecerea zilei cu Gărzile Irlandeze.

Însoțită de Prințul William îmbrăcat în uniformă, Kate Middleton a zâmbit larg la sosirea la evenimentul anual, acolo unde a fost cea mai bună versiune a ei cu haina sa într-o nuanță superbă de turcoaz, combinată cu un fascinator și pantofi asortați. Pe reverul hainei sale, prințesa și-a prins și o broșă în formă de trifoi auriu, în onoarea Zilei Sfântului Patrick.

Pentru Kate Middleton, evenimentul de azi are o simbolistică istorică. În lunile care au trecut de la moartea Reginei Elisabeta a II-a, viața Prințesei de Wales a fost o succesiune de noi începuturi. Vinerea aceasta nu va fi diferită, deoarece ea marchează o apariție istorică a prințesei.

Kate Middleton vizitează Gărzile Irlandeze pentru prima dată de când a fost numită colonel al regimentului. Palatul Buckingham a anunțat în decembrie anul trecut că Prințesa de Wales va prelua funcția de colonel al Gărzilor Irlandeze după ce soțului ei i-a fost transmis titlul de Colonel al Gărzilor Țării Galilor de către tatăl său, Regele Charles al III-lea, după ce acesta din urmă a urcat pe tron.

Ca în fiecare an de Ziua Sfântului Patrick, Kate Middleton le-a oferit ofițerilor și soldaților tradiționalele crenguțe de trifoi și a făcut cunoștință, tot ca de fiecare dată, cu mascota canină a regimentului Irish Wolf Hound. 

Parada se va încheia cu un marș, în timpul căruia Kate Middleton va primi salutul în calitate de nou colonel al gărzilor irlandeze. După paradă, Kate Middleton și Prințul William vor vizita Asociația Gărzilor Irlandeze, care este formată din foști membri ai regimentului.

Medicul trântea ușile și spunea: ”Invalida asta vrea să facă un copil invalid.” Cum se descurcă azi cuplul care suferă de nanism și are o fiică perfect sănătoasă

„În copilărie mă împroșcau cu pietre”: Cum se descurcă Ana și Valeriu, cuplul care suferă de nanism și are o fiică perfect sănătoasă. Au ambii statura mică, 120 de cm, deoarece suferă de nanism, însă fiica lor s-a născut perfect sănătoasă, iar acum, are o înălțime obișnuită. Este povestea unui cuplu de moldoveni, care au trecut peste stereotipurile și criticile din societate și și-au realizat visul, de a avea o fetiță. Despre viața lor, Ana și Valeriu au povestit într-un interviu la Jurnaltv, scrie shok.md.

Cuplul Ana și Valeriu suferă ambii de nanism, anomalie caracterizată prin creșterea insuficientă în înălțime, raportată la media vârstei, dar acest lucru nu îi împiedică să se bucure de viață. Mai mult, sunt și foarte uniți.

„Mă gândeam ce va zice satul, ce vor zice rudele mele”

Au făcut cunoștință când ea avea 25 de ani, iar el – 26. „M-a atras prin fumusețea lui sufletească”, își amintește femeia.

„Mie tare mi-a plăcut de ea, bunătatea, sinceritatea, omenia”, povestește bărbatul.

La început, Ana s-a speriat când a văzut că e de aceeași statură cu ea: „Mă gândeam ce va zice satul, ce vor zice rudele mele. Acum nu mai trăiesc pentru gura lumii”.

Au făcut nunta la 14 iulie 1990, iar în această vară sărbătoresc 33 de ani de căsnicie.

„Medicul de la policlinică trântea ușile și spunea: invalida asta vrea să facă un copil invalid”

A urmat o altă încercare. Ana a rămas însărcinată, copilul era dorit, însă multă lume o convingea să facă avort: „Medicul de la policlinică, doamna Vîrlan, trântea ușile și spunea că iată, invalida asta vrea să facă un copil invalid. Noi vrem să scăpăm societatea de oameni neputincioși, invalizi… Iar eu, hop, vin însărcinată. Simțeam o ură, Doamne… Ziceam dacă îmi face o injecție sau ceva, nu mă dau”, a relatat femeia.

„Ca să scape de mine mi-au dat îndreptare la spital, am fost controlată foarte amănunțit, mi s-a spus că la ea totul decurge normal, numai mâinile și picioarele.

Aveam undeva frică, dar nu erau multe procente, eu credeam în Dumnezeu și probabil lacrimile mele din copilărie și din tinerețe nu au curs chiar așa”, a mai povestit aceasta.

Fetița s-a născut perfect sănătoasă, avea 50 cm lungime și 3 kg

Valeriu a simțit o bucurie mare când și-a văzut fiica pentru prima dată: „Mi-a plăcut că ea s-a născut sănătoasă. În plus, era și foarte frumoasă”.

„Și este frumoasă, și la chip, și la suflet. Foarte mult retrăiește pentru noi”, a adăugat soția sa.

Întrebată dacă copila s-ar fi născut cu același diagnostic, femeia spune că ar fi iubit-o la fel de mult.

Despărțirea de fiică a durut-o mult pe Ana

Fiica lor este căsătorită, are doi copii perfect sănătoși și locuiește, cu familia sa, la Londra. Despărțirea a durut-o foarte mult pe mama sa: Probabil am ajuns și la depresie. Plângeam zile întregi, credeam că nu o voi mai avea, dar au apărut telefoanele, skype-ul, ne vedem, ne auzim.

„Am avut o copilărie foarte grea, urâtă, nimeni nu vorbea cu mine, mă împroșcau cu pietre”

Ana își amintește, din cele povestite de mama să, că medicii i-au depistat boala pe la 7 luni, iar să meargă a început la 4 ani: „Nu am frecventat grădinița, eram neputincioasă, cred că mă împiedicam de orice pai.

Tatăl său a murit când era mică, așa că mamei sale i-a fost foarte greu, pleca la 4 dimineața la muncă și o lăsa în grija fraților.

Nu își amintește cum se comportau cu ea colegii de clasă, în schimb ține minte foarte bine cum o împroșcau copii din sat cu pietre când se ducea să cumpere pâine: Eram numită băbuță bătrână, urât, foarte urât. Simțeam o frică. Îi spuneam mamei, dar ce putea să facă? Am avut o copilărie foarte grea, urâtă, nimeni nu vorbea cu mine, nu prietenea”.

A prins aripi la școala internat din Ialoveni, pentru copii cu nevoi speciale: Eram mai sănătoasă decât alții, colegii de clasă se țineau de mine, eram ca stâlpul lor, eram liderul.

Cum și-a petrecut copilăria Valeriu, din ce motiv a decis cuplul să rămână doar la un copil și cum reacționează acum societatea, când ies în oraș sau la cumpărături, dar și cum se descurcă împreună cu treburile casnice vedeți în interviul de mai jos:

Mască pentru ten cu smântână și bicarbonat de sodiu
Articolul anterior
Bloggerii și vloggerii din Moldova, adunați pe o platformă online
Articolul următor