Atenție șoferi! S-au scumpit polițele RCA și Cartea Verde

Modificările aduse la Hotărârea Comisiei Naționale a Pieței Financiare cu privire la primele de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto au fost publicate în Monitorul Oficial. Noile prevederi au fost puse în aplicare de pe 1 octombrie, curent.

separator


Potrivit documentului, pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto internă, prima de bază va crește cu 25 de lei, de la 735 la 760 de lei, scrie bizlaw.md.

În același timp, pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto externă, prima de bază se modifică în felul următor:

Zona 1 (Ucraina, Belarus) – de la 35 la 38 euro;

Zona 2 (Ucraina, Belarus, Rusia) – de la 215 la 260 euro;

Zona 3 (țările din Sistemul Carte Verde) – de la 563 la 580.

Amintim că, datele prezentate de companiile de asigurări, pentru șapte luni ale anului, relevă că prima pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto internă efectiv achitată a constituit în mediu 561,6 lei, sau cu circa 173,4 lei mai puțin comparativ cu prima de bază.

Prima medie pentru asigurarea obligatorie externă Carte Verde, perioada de 12 luni, pentru Zona 1 a constituit 31 euro sau cu 4 euro mai puțin decât cea de bază, Zona 2 – 181 euro (cu 34 euro mai puțin) și Zona 3 – 382 euro, suma fiind cu 181 euro mai mică comparativ cu prima de bază.

Povestea bărbatului care îşi veghează soţia bolnavă de cancer a cucerit internauții
Articolul anterior
Rețeta de piept de pui cu gutuie, de la Svetlana Sainsus
Articolul următor