Şase călători vor sta în autoizolare după ce au prezentat teste COVID false la vamă

Planurile a șase călători de a intra pe teritoriul Republicii Moldova fără a fi plasați în autoizolare au fost dejucate de către polițiștii de frontieră. Aceștia au prezentat rezultatele negative ale testelor COVID, însă fără a corespunde unor acte veridice. Audiat, fiecare cetățean a încercat să se justifice, menționând că le-a obținut legal, scrie publika.md.

Printre cei care au prezentat documentele false sunt doi cetățeni ai României și un conațional, care se întorceau din Germania. Ei au spus că pentru obținerea rapidă a rezultatelor au achitat suplimentar câte 50 de euro fiecare. Pentru prezentarea testului COVID-19 fals este documentat şi un Ucraina. Aceştia au fost deconspiraţi în punctul de trecere Lipcani- Rădăuți Prut.

Iar doi soți din raionul Sîngerei au dorit să traverseze frontiera prin PTF Sculeni, la fel având teste COVID false.

Toate testele au fost ridicate și remise în adresa laboratorului tehnico-juridic pentru efectuarea expertizei. Cercetările vor continua până la examinarea tuturor circumstanțelor și atragerea la răspundere a persoanelor implicate. 

Bulgaria elimină restricțiile pentru românii care vor să intre în această țară până la sfârșitul sezonului
Articolul anterior
Deprinderi sănătoase de viață și alegeri responsabile – prioritatea tinerilor educatori de la egal la egal din învătământul profesional tehnic
Articolul următor