Ambasadorul R. Moldova în Federația Rusă, Vladimir Golovatiuc, a fost rechemat pentru consultări la Chișinău

Fostul deputat la Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) și actual ambasador al R. Moldova în Federația Rusă, Vladimir Golovatiuc, a fost rechemat pentru consultări la Chișinău de către reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

„În conformitate cu prevederile legale, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a rechemat la Chișinău ambasadorul Vladimir Golovatiuc pentru consultări pe o perioadă nedeterminată în vederea clarificării modului de gestionare a activității misiunii diplomatice, cât și ale aspectelor care vizează comportamentul acestuia”, menționează MAEIE.

Vladimir Golovatiuc, ar fi fost implicat într-un scandal legat de hărțuire sexuală a unei angajate din cadrul misiunii diplomatice de la Moscova. Potrivit surselor Deschide.MD din cadrul Ministerului de Externe, cazul ar fi avut loc 3 săptămâni în urmă. Ambasadorul Golovatiuc a chemat-o pe angajata misiunii diplomatice sub un pretext inventat în apartamentul său care se află deasupra biroului de serviciu. După ce informația despre acest caz a ajuns la conducerea MAEIE, Golovatiuc a fost rechemat de urgență în R.Moldova. Contactat de reporterul Deschide.MD, Vladimir Golovatiuc a declarat că revenirea sa la Chișinău este legată de faptul că acesta s-ar afla în concediu.

Am revenit în R.Moldova, fiind în concediu. A fost un concediu programat încă în luna iunie, însă din cauza alegerilor parlamentare am fost nevoit să-l amân”, a declarat Vladimir Golovatiuc.

Rugat să comenteze informația cu privire la scandalul sexual în care ar fi fost implicat, ambasadorul a refuzat categoric să ofere detalii, menționând că alte subiecte nu comentează.

Au fost constituite fracțiunile parlamentare
Articolul anterior
România a emis cod portocaliu de furtuni la granița cu Republica Moldova
Articolul următor