Stela Popa: ,,Voi l-ați salvat pe Dinu!”

La numai 34 de ani, Dinu Pașa, vărul prezentatoarei TV Stela Popa, și tatăl unui băiețel în vârstă de un an, a fost diagnosticat cu o maladie cruntă, care te omoară cu zile, anemie aplastică. Cazul tânărului a fost mediatizat pe larg în presă la sfârșitul anului trecut, atunci când tânărul tată cerea ajutorul oamenilor de bună credință pentru a putea aduna banii necesari transplantului de măduvă osoasă, singura șansă care poate să îl țină în viață pe Dinu.

separator

Vărul Stelei Popa este grav bolnav! Dinu Pașa are nevoie urgentă de transplant de măduvă osoasă pentru a supraviețui
big-are-nevoie-de-ajutor-pentru-a-trai-dinu-pasa-de-34-de-ani-a-fost-diagnosticat-cu-o-boala-grava.png

Dinu avea nevoie atunci de 60.000 de euro pentru a face procedura de transplant în Germania. Cu ajutorul oamenilor care au donat, a acelora care nu au rămas indiferenți la durerea bărbatului, s-a adunat suma de 15.000 de euro, o sumă mică în raport cu aceea de care avea nevoie Dinu.

Însă, cu acești bani, a încolțit o speranță în inima tânărului.dinu-pasa-si-familia

Dinu Pașa mulțumește tuturor oamenilor care au donat pentru cazul lui!

Pentru că, astfel, el a putut ajunge într-o clinică din Italia, acolo unde a efectuat mai multe investigații, iar medicii au promis că îl vor ajuta să se pună pe picioare în cel mai scurt timp.

Despre izbânzile lui Dinu am aflat de la Stela Popa. Prezentatoarea TV a postat un material despre Dinu, pe blogul său, acolo unde mulțumește, exprimându-și toată recunoștința oamenilor care au manifestat receptivitate la apelul lui Dinu.

Prezentatoarea TV povestește că viața lui Dinu s-a schimbat acum. El este mult mai încrezut în forțele proprii și decis să câștige lupta cu boala.

,,Da, viața lui s-a schimbat. A devenit alt om. Am râs, am plâns, am sperat și împreună ne-am rugat. I-am spus ca e norocos, că sus, în Ceruri, cineva îl iubește. Cred cu tărie că de acolo, de lângă Dumnezeu, mama lui, răpusă acum câțiva ani și ea de o boală cruntă, îl veghează și-l ajută. I-am mai spus că îngerii au coborât pe pământ, în chip de oameni, ca să-i redea speranța. Să-l întoarcă fiului său de numai un an. Pentru că e mult prea devreme să cedeze în fața ispitelor sorții”, scrie Stela Popa.
dinu-italia

,,Boala lui Dinu a sensibilizat multe suflete. Povestea și durerea lui Dinu, cel diagnosticat cu anemie aplastică, a deschis multe inimi. Era și firesc. Cu o pensie de invaliditate de numai 200 de lei MD, o adevărată bătaie de joc, cu casa pusă gaj la bancă și cu un copil abia venit pe lume, Dinu avea nevoie urgent de medicamente de mii de euro și de un transplant de măduvă. Sumbru diagnostic. Sumbru viitor.

Când l-a filmat Jurnal TV, era în plină disperare. Nu-l mai recunoșteam. Apoi, telefonul a sunat încontinuu. Fiecare cuvânt al vostru a contat, fiecare gând bun, fiecare leu… Sute de oameni s-au oferit să-l ajute. Și am simțit atunci cum era iar Dinu cel de altă dată. Voi l-ați făcut mai curajos, mai încrezător și i-ați redat speranța”, mărturisește Stela Popa. ,,15.000 de euro, atât am adunat pentru tânărul tată. Și-atunci, a încolțit speranța”.

Dinu Pașa a fost ajutat de către o moldoveanca, care este stabilită în Italia, acolo unde muncește în calitate de medic. Ludmila Furtună, așa se numește medicul care l-a ajutat pe Dinu, cunoscută și drept medicul din Italia care trimite spitalelor din Moldova – echipamente medicale, tehnică de diagnosticare și ambulanțe, paturi de spital.Captură

,Iată pe cine ar trebui să decoreze președinții!”

,,De Ludmila Furtună am auzit din presă. Mi-a rămas în minte ca medicul care trimite ambulanțe din Italia în R. Moldova. Și tot atunci am aflat câte vieți a salvat această minunată femeie. Urma să mai fie una, cea a lui Dinu. Să reușești în altă țară, să fii apreciat și respectat acolo unde ești, să ai o familie împlinită și, cu toate acestea, să-ți pese și să nu uiți de cei mai triști de-acasă, mi se pare ceva peste puterea multora de-a înțelege”, ne spune Stela Popa.

,,Iată pe cine ar trebui să decoreze președinții! Pe oamenii cărora le pasă cu adevărat de suferința și durerea celor rămași în urma lor. Oameni precum Ludmila, care face cat 1000 de ambasadori la un loc.

dinu-si-ludmila-furtuna

,,De cum a auzit de cazul disperat al lui Dinu, Ludmila a reacționat imediat. În câteva săptămâni, Dinu era în Italia, consultat și cu analizele făcute, atenție, gratis! Cum a reușit Ludmila să obțină asta, numai ea știe. Cele trei săptămâni cât a așteptat rezultatele analizelor Dinu spune că i-au părut cât un an. Dar așteptarea a meritat. I-a reapărut speranța. S-a confirmat ca operația nu mai e o urgență, iar asta era cea mai bună veste posibilă. Doctorii spun că în asemenea cazuri e crucială și starea de spirit a pacientului. Eu personal cred că pe Dinu l-au ajutat vorbele telespectatorilor, telefoanele pline de încurajări și solidaritate, l-a ajutat prezența și zâmbetul magnific al Ludmilei”.

ludmila-furtuna

Dinu s-a întors din Italia un alt om. Acum, el urmează întocmai tratamentul prescris de medicii italieni. Și tot ei l-au sfătuit să își redobândească cetățenia română. Altfel, operația nu poate fi făcută, întrucât Dinu nu are sute de mii de euro să o achite ca cetățean al Republicii Moldova, adică non-UE.

,,Acum, însă, odată ce-și poate cumpăra tratamentul cu  banii pe care mână de la mână am reușit să-i adunăm, Dinu revine încet, dar sigur pe drumul speranței. Și asta numai datorită vouă, oamenilor cu suflet și cu inimă mare”, susține Stela Popa. Vă mulțumim tuturor că ați salvat o viață!”

Suferința lui Dinu încă nu s-a terminat. Bărbatul mai are încă nevoie de ajutorul nostru, având în vedere că nu poate să muncească acum, iar tratamentul pe care îl urmează este unul foarte costisitor. În plus, medicii îl pregătesc pentru intervenția de transplant de măduvă oasosă, o procedură inevitabilă pentru ca Dinu să-și poată vedea copilul mare și familia fericită.

Dacă dorești să îi întinzi o mână de ajutor lui Dinu, donează în contul deschis pe numele său. De asemenea, îl poți contacta pe Dinu la numărul de telefon 069661023.

Dinu va rămâne, tuturor, recunoscător pentru ajutorul oferit!

Rechizite bancare pentru donații:

B.C. “Victoriabank” MD19VI225911511110820148
IDNP: 0992204220529
Beneficiar: Dinu Paşa

https://youtu.be/Sw1gtsVSKDM

Premierul Recean a încurajat dezvoltarea potențialului turistic în localitățile de pe malul Nistrului

Premierul Dorin Recean a vizitat pensiunea „Căsuța din deal” din satul Pohrebea, care dispune de zece locuri de cazare. Proprietarul afacerii de familie, Ion Repida, a relatat că, deși a avut solicitări să plece peste hotare, acum, cinci ani, el a decis să rămână în Republica Moldova și să deschidă o casă rurală. 

Casa pe care a transformat-o în pensiune a fost părăsită încă în timpul războiului de pe Nistru. Pentru renovarea acesteia, întreprinzătorul a beneficiat și de granturi externe, care au permis construcția foișoarelor și a stației de epurare a apei. „Neam străduit să menținem farmecul ornamentelor locale, am dat o a doua viață casei, am avut vizitatori de peste hotare și solicitări de a găzdui filmări”, a menționat antreprenorul. 

La întâlnire au fost prezenți și alți antreprenori din domeniu, care au lansat afaceri de succes: „Casa familiei Iarmurati”, „Casa părintească” și pensiunea „Activis”. În discuții, premierul a mulțumit întreprinzătorilor și a încurajat valorificarea potențialului turistic al localităților pe malul Nistrului. Oficialul a menționat Programul guvernamental 373, care oferă posibilități de dezvoltare, inovare și extindere a afacerilor. „Vom fi și în continuare alături de cei care aleg să investească acasă și să dezvolte economia locală”, a accentuat prim-ministrul.

Recent, autoritățile au semnat o rezoluție pentru un turism durabil în Moldova, care să sprijine dezvoltarea regională integrată a sectorului și să sporească eforturile de stimulare a investițiilor, lansarea de noi afaceri, diversificarea produselor turistice și promovarea regiunilor frumoase din țară.

Generația Z, mai mult decât niște stereotipuri. Cine sunt și ce fac tinerii din ziua de azi

Când vorbim despre Generația Z, gândurile noastre se îndreaptă spre o serie de preocupări și stereotipuri legate de tinerii din ziua de azi. Smartphone-urile, rețelele sociale, anxietatea, și schimbările climatice sunt doar câteva dintre subiectele care par să definească experiența lor, scrie tvrmoldova.md.

Realitatea este însă nuanțată, iar uneori teribil de diferită față de ceea ce știm până acum, în multe privințe. Zoomerii sunt departe de a fi condamnați și se descurcă surprinzător de bine. La nivel global, aproximativ 2 miliarde de oameni s-au născut între 1997 și 2012 și, prin urmare, fac parte din „Generația Z”, arată jurnaliștii de la The Economist.

Este important să recunoaștem faptul că mare parte dintre cei cu vârste cuprinse 12 și 27 de ani din întreaga lume trăiesc în economii emergente. Acești tineri beneficiază de creșterea și răspândirea tehnologiei într-un mod care îi depășește adesea pe părinții lor. Sunt mai bogați, mai sănătoși și mai educați, și sunt optimiști în privința viitorului lor și al comunităților lor.

Cu toate acestea, există și aspecte mai puțin optimiste. În China, de exemplu, incertitudinea economică și presiunea asupra sistemului de învățământ superior au creat îngrijorări cu privire la viitorul tinerilor.

Preocupările tinerilor din ziua de azi

În pofida acestor provocări, Generația Z în lumea bogată se descurcă surprinzător de bine în ceea ce privește piața muncii. Generația Z nu doar că are locuri de muncă, dar se remarcă și în domeniul profesional. Abilitățile lor antreprenoriale și dorința de a urmări cariere în domenii precum știința, ingineria și medicina îi fac pe mulți dintre ei să fie prețuiți în economiile actuale.

În plus, salariile lor cresc într-un ritm mai rapid decât al predecesorilor lor, iar rata șomajului este la un minim istoric. Cu toate acestea, există și provocări evidente. Preocupările legate de schimbările climatice și impactul social al tehnologiei sunt doar două aspecte ale unei realități complexe cu care se confruntă Generația Z.

Anxietatea și depresia sunt în creștere în rândul tinerilor, iar impactul rețelelor sociale asupra sănătățîi mintale este subiectul unor dezbateri aprinse.

Cu toate acestea, există semne încurajatoare că tinerii din Generația Z încep să își regândească utilizarea rețelelor sociale și să își pună sănătatea mentală pe primul plan. În plus, angajamentul lor față de problemele sociale și politice arată că sunt gata să facă schimbări în lumea lor.

Generația Z este mult mai mult decât o simplă poveste despre smartphone-uri și anxietate. Sunt tineri înzestrați cu o serie de abilități și pasiuni care îi pregătesc să modeleze societatea într-un mod unic și neobișnuit. Este important să recunoaștem atât provocările, cât și succesele lor și să lucrăm împreună pentru a le oferi suportul și resursele de care au nevoie pentru a prospera în lumea modernă.

Incident în România. Un cortegiu funerar a fost fugărit de un urs. A fost la un pas să se transforme într-o tragedie colectivă

Un cortegiu funerar a fost fugărit de un urs. Incidentul a avut loc în localitatea Bordoșiu, județul Mureș. Evenimentul a fost la un pas să se transforme într-o tragedie colectivă, după ce un urs a gonit spre oameni.

Mai mult de 70 de persoane participau la înmormântarea din județul Mușreș, moment în care un urs s-a apropiat de acestea și a început să îi fugărească. Speriați de apariția animalului, localnicii, care nici nu știau că animalul a coborât din pădure, au fugit de la înmormântare.

„Caii au simţit. Am auzit ho, ho, ho. Zic că ăsta e ursul şi chiar ursul a fost”, povesteşte un bărbat. „Cum am mers cu mortul, a venit ursul. Cred că dacă eram mai puţini, intra în noi”, a spus un localnic care a participat la înmormântare, potrivit Observator.

Îngroziți de frică, cei prezenți la înmormântare au început să facă zgomot pentru a speria ursul, dar acesta s-a apropiat și mai mult, determinându-i să fugă. Cu toate acestea, ursul a renunțat și s-a întors în pădure. Familia a reluat ceremonia funerală imediat ce ursul s-a îndepărtat.

În ultimele zile tot mai mulți urși au fost surprinși în apropierea unor localități din țară. Pe 17 aprilie, un urs a fost văzut la Tâncăbești, județul Ilfov. Animalul sălbatic a tăiat calea unui șofer, iar acesta a sunat la 112 pentru a cere ajutorul poliției. La fața locului s-au dus jandarmii și pădurarii.

La finalul săptămânii trecute, un alt urs a ajuns în localitatea Ciolpani, Ilfov, iar autoritățile au trimis un mesaj RO-Alert către locuitorii din zonă să stea departe de urs și să nu îi dea de mâncare. „Tocmai ne-a sărit în fața mașinii un urs, la pădurea Ciolpani“, a scris o femeie sâmbătă pe Facebook.

A fost constituită o celulă de criză la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, iar jandarmii au plecat în căutarea animalului.

Revista NUNTA by AURA prezintă: Victoria Lungu – în muzica populară și la evenimentul tău!
Articolul anterior
Ele sunt femeile publice care vor da jos kilogramele în proiectul ”Slăbește Sănătos”!
Articolul următor