„Târgul universităților din România” se organizează în trei orașe din țară

Absolvenții moldoveni care își doresc să studieze peste Prut, începând din 6 iulie au ocazia de-a se informa despre oferta educațională, procesul de admitere, actele necesare pentru Instuțiile de Învățământ, în cadrul „Târgului  universităților din România.” Acest târg se va desfășura în trei orașe din țară, Chișinău, Cahul și Bălți.

separator
o-college-graduation-facebook-1080x675
La târg vor fi mai mulți voluntari ai asociațiilor de basarabeni din România, studenți din principalele centre universitare românești din 18 orașe. Reprezentanții Federației Asociațiilor de Basarabeni (FAB) din România, care organizează târgul, anunță că admiterea pentru studii în România va începe pe 10 iulie, în marea majoritate a orașelor.

Pentru absolvenții de gimnazii din Republica Moldova sunt oferite circa 3.000 de locuri la colegii și licee din România.

Pe lângă actele care erau necesare în anii precedenți, în acest an viitorii elevi trebuie să scrie și o declarație privind apartenența la identitatea culturală română.

Pentru cei care vor să-și dea licența la o facultate din România sunt puse la dispoziție 2.808 locuri, dintre care 1.393 cu burse, precizează președintele FAB, Nicolae Cojocari.

„Marea schimbare este că dosarul nu se mai depune la Chișinău. Poate fi depus personal la universitate, ori prin e-mail, ori prin poștă. S-a mai schimbat și limita de depunere. Pot depune la un număr nelimitat de universități, specialități”, a explicat Cojocari.


 

Moldovenii din Londra au organizat un concert caritabil pentru a-l ajuta pe micuțul Teodor
Articolul anterior
O femeie a fost atacată de o haită de câini fără stăpân pe o stradă din centrul Capitalei
Articolul următor
Alte articole interesante