Trafic rutier închis și acces limitat pentru public, în centrul Chișinăului

Astăzi, 27 ianuarie, mai mulți demnitari de stat din țară, dar și străini, vor participa la conferința internațională consacrată aniversării a 25 de ani de la crearea Procuraturii Republicii Moldova, care se va desfășura în incinta „Radisson Blu Leogrand Hotel”.

separator

masini chisinau
Potrivit unei dispoziții emise de către viceprimarul capitalei Nistor Grozavu, accesul publicului în municipiul Chișinău va fi limitat temporar în această zi în perimetrul intern format din străzile: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. A. Pușkin – str. Mitropolit Varlaam – str. Vlaicu Pârcălab și teritoriile adiacente ale acestora, pentru a nu perturba desfășurarea lucrărilor conferinței respective.
Inspectoratul General de Poliție și Direcția poliție a municipiului Chișinău va asigura ordinea publică.

Razii de amploare pentru combaterea comerțului stradal! Vor fi efectuate zilnic

În contextul intensificării acțiunilor de combatere a comerțului stradal neautorizat, Primăria Chișinău de comun cu ofițerii Inspectoratului de Poliție Centru au desfășurat ample acțiuni de prevenire şi contracarare a comerţului ilicit stradal în adiacentul pieței centrale la străzile Tighina, Mit. Varlaam, Armenească.

Au fost întocmite 18 procese-verbale persoanelor fizice pentru nerespectarea regulilor de comercializare. Aceștia urmează a fi sancționați conform prevederilor articolului 273 privind încălcarea regulilor de comerţ, din Cod Contravențional.

Agenții constatatori vor desfășura zilnic razii în teritoriu, semnalând încălcări la compartimentul comerţ stradal, prin întocmirea proceselor-verbale de constatare, care, ulterior, vor fi înaintate organelor abilitate, pentru aplicarea sancţiunilor în conformitate cu legislaţia în vigoare, anunță municipalitatea.

Alte troleibuze, dotate cu aparate pentru a achita călătoria cu cardul

Începând de azi, achitarea călătoriei la validatoarele staționare va fi disponibilă și în troleibuzele de pe ruta nr. 3.

Amintim că, la ora actuală pasagerii pot achita călătoria cu transportul public la validatoarele staționare de pe mai multe rute de troleibuze și autobuze din capitală.

  • Troleibuzele de pe rutele nr. 22, 23, 24 și 30.
  • Autobuzele de pe rutele nr. 2 și 5.

Cum achiți călătoria prin acest validator?

Ai trei opțiuni de achitare:

1. cu cardul;

2. cu smartphone-ul;

3. cu ceasul inteligent.

Imediat cum achiți călătoria la validator, vei primi o notificare de confirmare a plății:

în aplicația băncii; SMS.

Iar dacă nu ai primit notificare, verifică în aplicația mobilă a băncii extrasul (chitanța).

”Ai grijă. Nu ține telefonul, ceasul sau cardul aproape de validator. Acesta poate retrage bani, dacă nu intenționezi să achiți călătoria la validator. Fii prudent, în special dacă deții un telefon ce operează pe Android și ai cardurile atașate la Google Wallet.”, anunță Primăria Capitalei.

Femei în Poliția din Republica Moldova. Șase polițiste, numite în funcții de conducere

Pe 11 aprilie 2024, pentru prima dată în istoria Poliției Republicii Moldova, mai multe au fost numite în funcții de conducere. Acestea au fost prezentate efectivului de către șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu.

Potrivit autorităților, aceste numiri sprijină consolidarea capacităților profesionale ale femeilor polițiste prin care să se asigure creșterea importanței acestora în instituție, în special prin ocuparea funcțiilor de conducere și eliminarea stereotipului că organele de aplicare a legii sunt în mare parte un mediu de activitate specific bărbaților.

Polițistele au activat până acum în diferite structuri ale IGP, contribuind cu dedicație și devotament la siguranța societății, prevenirea și combaterea infracțiunilor, protecția drepturilor și libertăților omului.

Acestea au o experiență vastă, de-a lungul activității progresând în domeniile de activitate, dând dovadă de integritate, atitudine, perseverență și profesionalism.

Șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu la învestirea colegelor în funcții:

”Vă doresc succes și realizări remarcabile. În Poliție nu contează dacă ești bărbat sau femeie, indiferent de gen suntem în serviciul cetățenilor și avem obligația de a ne desfășura cu responsabilitate maximă activitatea.”

Ce cadou valoros i-a făcut Corneliu Botgros tatălui său la aniversare
Articolul anterior
Cantitatea și calitatea apei potabile din Chișinău ar putea fi afectată! Ucraina vrea să construiască 6 hidrocentrale pe Nistru
Articolul următor