Transformă 2% din impozitul pe venit într-o șansă la o viață mai bună pentru copiii din familiile defavorizate și bătrânii singuratici

Mai mult de patru ani, parlamentarii au dezbătut „legea celor 2%” din impozitul pe venit, pe care contribuabilii îl pot redirecționa în altă parte decât bugetul de stat.

separator

Print

Într-un final, această lege a fost aprobată, iar pe parcursul lunilor ianuarie – aprilie 2017, persoanele fizice pot decide singure unde să fie utilizate cele 2% din suma impozitului pe venit calculat și achitat la bugetul de stat pentru anul 2016.

De 22 de ani, Fundația de Binefacere Caritas Moldova contribuie, prin activitățile sale, la eradicarea sărăciei şi instituirea unor sisteme sociale echitabile.

Mii de persoane (copii din familii social vulnerabile, persoane imobilizate la pat sau la domiciliu, tineri aflați în situații de risc) primesc anual sprijin din partea Fundației.

De la începutul activității, Fundația de Binefacere Caritas Moldova a reușit să îmbunătățească starea materială şi spirituală a persoanelor din grupul social vulnerabil, să sporească accesul la educație, să ofere servicii social-medicale de îngrijire la domiciliu, să promoveze voluntariatul, să acționeze acolo unde oamenii au nevoie.

Doar în anul 2016, asistentele medicale Caritas Moldova au efectuat circa 18.000 vizite de îngrijiri social-medicale la domiciliu, iar peste 500  de pacienți au fost ajutați  periodic  cu pachete alimentare, medicamente, produse de îngrijire personală, echipamente( scaune cu rotile, cârje, proteze) etc.

Datorită centrelor de  zi, peste 2000 de copii au participat la programe educaționale,  resocializare, asigurarea cu  mese calde  zilnice, implicarea în ateliere de creație şi workshopuri.

Este aparent puțin, însă, cu  2% de la tine, de la mine, de la noi  putem  contribui esențial la viața celor aflați în nevoie.

De ce să direcționați 2%?

Acest ajutor nu vă costă nimic! Pentru dumneavoastră înseamnă doar câteva minute, dar pentru un om aflat în suferință, acest ajutor înseamnă mai mult decât am putea exprima în cuvinte.

Unde se duc cele 2% ale dumneavoastră?

Fundația de Binefacere Caritas Moldova  dezvoltă şi susține proiecte în favoarea comunității.

Cum puteţi direcționa 2%?

  • Completează Declarația cu privire la impozitul pe venit.
  • Pe pagina 4, în secțiunea „Desemnarea procentuală” scrie codul fiscal al Fundației de Binefacere „Caritas Moldova” –
  • Depune Declarația pe venit la Inspectoratul  Fiscal de Stat până pe 30 aprilie.

TU ALEGI!!! Vrei să dai banii la STAT sau vrei să investești într-un viitor mai bun.

Pentru mai multe informații:  022 29 58 53  www.caritas.md

Probleme pe aeroport. Avioanele nu pot ateriza
Articolul anterior
Corpul neînsuflețit al actorului Gheorghe Pârlea a fost depus la Teatrul „Luceafărul”. Imagini foto
Articolul următor
Alte articole interesante