Medicul onco-ginecolog, Neonila Casian, de la Institutul Oncologic, vizată într-o știre publicată de unica.md, consideră informația neveridică și calomnioasă

La 22 mai 2019, Unica.md a publicat o știre ”O femeie, diagnosticată cu o formă incipientă de cancer, se plânge că un medic de la Institutul Oncologic din capitală ar fi refuzat să o opereze”, preluată de pe site-ul protv.md.  În știre, pacienta Veronica Petrache, aduce mai multe acuzații medicului onco-ginecolog, Neonila Casian, de la Institutul Oncologic.

separator

 

Ulterior, Redacția Unica.md a primit o cerere prealabilă privind apărarea onoarei și demnității, în care Neonila Casian ne cere să publicăm scuze pentru faptul că nu am verificat informația din două surse independente una de alta. Menționăm că știrea realizată de unica.md a fost o continuare a altor știri publicate în presa de la Chișinău, inclusiv am citat sursa preluării informației respective. După publicarea ei, pe rețelele de socializare, alte femei s-au plâns de atitudinea necorespunzătoare a medicului, iar instituția nu răspunde pentru afirmațiile acestora.

Regretăm faptul că nu am solicitat punctul de vedere al Neonilei Casian vis-a-vis de acest caz, dar rezervăm dreptul la replică pentru doamna doctor, privind acuzațiile pacientei Veronica Petrache.

În scrisoare,  Neonila Casian, menționează că cele difuzate de către portalul de știri Unica.md, sunt neveridice și calomnioase.

  • ”-că  am spus că aveți cancer;
  • – că va-m bruscat;
  • – că nu vă fac operație că nu vreau;
  • – că există o taxă de 20 euro pentru primirea pacienților;
  • – că pacienți vorbesc de o taxa neoficiala de 500 de euro pentru operație care i se dă medicului ca mulțumire.”

Așteaptăm rezultatele comisiei interne, creată de Institutul Oncologic, privind acest caz.

TikTok a ajuns în atenția FBI. Tot mai multe țări discută despre interzicerea aplicației

Departamentul de Justiţie şi FBI investighează ByteDance, dezvoltatorul TikTok, care ar fi folosit aplicaţia pentru a spiona mai mulţi jurnalişti din Statele Unite.

Cele două instituţii americane colaborează cu procuratura Districtului de Est al Virginiei pentru a investiga modul în care jurnaliştii au fost urmăriţi de angajaţii ByteDance.

Se pare că, în timpul unei investigaţii interne prin care ByteDance încerca să descopere angajaţii care oferă informaţii confidenţiale presei, au fost accesate datele personale ale jurnaliştilor.

Doi dintre angajaţii responsabili de accesarea datelor fac parte din cadrul operaţiunilor companiei din China, ceea ce ridică semne suplimentare de întrebare pentru anchetatori.

Conform Forbes, prima publicaţie care a scris pe subiect, ByteDance are o echipă dedicată urmăririi datelor de localizare a anumitor cetăţeni americani, echipă ce este condusă de un executiv de la Beijing, Song Ye, care raportează direct şefului companiei, Rubo Liang, conform ziare.com.

Informaţiile apar cu doar o săptămână înainte ca şeful TikTok să fie audiat în Congress, unde va trebui să încerce să calmeze suspiciunile politicienilor americani.

În ultima vreme, a crescut numărul ţărilor care au interzis TikTok pe telefoanele oficialilor guvernamentali şi care nu sunt departe de o interzicere a aplicaţiei la nivel naţional, cum a făcut India, încă din 2020.

800.000 de nord-coreeni s-ar fi înrolat voluntar în armată pentru a lupta împotriva SUA

Coreea de Nord susţine că aproximativ 800.000 dintre cetăţenii săi s-au oferit voluntar să se înroleze sau să se reînscrie în armată pentru a lupta împotriva Statelor Unite, a relatat sâmbătă publicaţia oficială din această ţară, potrivit Reuters.

Numai vineri aproximativ 800.000 de studenţi şi muncitori din întreaga ţară şi-au exprimat dorinţa de a se înscrie sau reînscrie în armată pentru a contracara SUA, a scris ziarul Rodong Sinmun.

„Entuziasmul tot mai mare al tinerilor de a se înscrie în armată este o demonstraţie a dorinţei de neclintit a tinerei generaţii de a-i elimina fără milă pe maniacii războiului, care fac ultime eforturi pentru a distruge ţara noastră socialistă dragă, şi de a îndeplini marea cauză a reunificării naţionale fără eşec, dar şi o manifestare clară a patriotismului lor înfocat”, conform publicaţiei.

Acest mesaj survine după ce Coreea de Nord a lansat joi o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) Hwasong-17 ca răspuns la exerciţiile militare în derulare între SUA şi Coreea de Sud.

Coreea de Nord a lansat joi ICBM în mare, între Peninsula Coreeană şi Japonia, cu câteva ore înainte ca preşedintele Coreii de Sud să zboare în Japonia pentru un summit despre mijloacele prin care Seulul şi Tokyo pot contracara un Phenian dotat cu arme nucleare.

Rachetele balistice ale Coreii de Nord sunt interzise prin rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU, iar lansarea lor a fost condamnată de Seul, Washington şi Tokyo.

Forţele sud-coreene şi americane au început luni exerciţii comune, intitulate ‘Freedom Shield 23’ (‘Scutul Libertăţii 23’), care se desfăşoară timp de 11 zile, la o scară nemaivăzută din 2017, pentru a contracara ameninţările tot mai mari din partea Coreii de Nord.

Kim Jong Un a acuzat SUA şi Coreea de Sud că amplifică tensiunile prin aceste exerciţii militare.

Explozii în Crimeea, la Sevastopol. Guvernatorul numit de Rusia susține că sunt „antrenamente”

Canalele locale Telegram au raportat explozii în regiunea Sevastopol, din Crimeea ocupată de Rusia. S-a creat panică în rândul populației, locuitorii raportând explozii în diferite cartiere.

O explozie a fost consemnată în apropierea satului Perevalne, districtul Simferopol, unde este staționată o brigadă de apărare de coastă a Flotei Ruse de la Marea Neagră.

Mihail Razvozhayev, guvernatorul instalat de ruşi în Sevastopol, a scris pe Telegram că se desfăşoară antrenamente militare într-unul dintre poligoanele oraşului. Nu au fost oferite alte detalii, scrie Kyivindependent.com.

Anterior, pe 16 martie, Vadym Skibitskyi, adjunctul şefului serviciilor de informaţii militare ucrainene, a declarat că armata rusă menţine „o puternică componentă terestră şi aviatică” în Crimeea ucraineană, construind fortificaţii şi pregătindu-se pentru apărare în peninsula ocupată.

Skibitskyi declară că aproape 90 de avioane de luptă şi 60 de elicoptere de atac sunt staţionate în prezent în Crimeea anexată ilegal. Trupele ruseşti ar fi înfiinţat un grup special în peninsulă, asamblând acum fortificaţii şi linii de apărare, în timp ce Moscova îşi menţine infrastructura militară din Crimeea în stare de pregătire de luptă.

Peninsula Crimeea se află sub ocupaţie rusă din 2014, în urma unui referendum fals organizat de Rusia pentru anexarea teritoriului. De atunci, mulţi locuitori au fost închişi pentru că s-au opus ocupaţiei, în timp ce cetăţeni ruşi au continut să vină pe peninsulă. De asemenea, armata rusă a stabilit acolo o bază militară.

De la începutul invaziei la scară largă a Rusiei, preşedintele Volodimir Zelenski a promis să elibereze întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv Crimeea.

sursa: www.ziare.com

Falafel de năut, cu turmeric și pătrunjel
Articolul anterior
Drama unei familii din Chișinău. Un tată a rămas singur cu 4 copii
Articolul următor