Medicul onco-ginecolog, Neonila Casian, de la Institutul Oncologic, vizată într-o știre publicată de unica.md, consideră informația neveridică și calomnioasă

La 22 mai 2019, Unica.md a publicat o știre ”O femeie, diagnosticată cu o formă incipientă de cancer, se plânge că un medic de la Institutul Oncologic din capitală ar fi refuzat să o opereze”, preluată de pe site-ul protv.md.  În știre, pacienta Veronica Petrache, aduce mai multe acuzații medicului onco-ginecolog, Neonila Casian, de la Institutul Oncologic.

separator

 

Ulterior, Redacția Unica.md a primit o cerere prealabilă privind apărarea onoarei și demnității, în care Neonila Casian ne cere să publicăm scuze pentru faptul că nu am verificat informația din două surse independente una de alta. Menționăm că știrea realizată de unica.md a fost o continuare a altor știri publicate în presa de la Chișinău, inclusiv am citat sursa preluării informației respective. După publicarea ei, pe rețelele de socializare, alte femei s-au plâns de atitudinea necorespunzătoare a medicului, iar instituția nu răspunde pentru afirmațiile acestora.

Regretăm faptul că nu am solicitat punctul de vedere al Neonilei Casian vis-a-vis de acest caz, dar rezervăm dreptul la replică pentru doamna doctor, privind acuzațiile pacientei Veronica Petrache.

În scrisoare,  Neonila Casian, menționează că cele difuzate de către portalul de știri Unica.md, sunt neveridice și calomnioase.

  • ”-că  am spus că aveți cancer;
  • – că va-m bruscat;
  • – că nu vă fac operație că nu vreau;
  • – că există o taxă de 20 euro pentru primirea pacienților;
  • – că pacienți vorbesc de o taxa neoficiala de 500 de euro pentru operație care i se dă medicului ca mulțumire.”

Așteaptăm rezultatele comisiei interne, creată de Institutul Oncologic, privind acest caz.

alte Articole interesante

Alte Articole interesante