Un bebeluș de opt luni, internat cu leziuni grave la cap după ce a fost bătut de tatăl său

Un băiețel de opt luni a fost lovit puternic cu capul de marginea patului de către tatăl său, deranjat de plânsul micuțului. Incidentul a avut loc în satul Mirceşti, raionul Ungheni.

separator
yyy

Copilul a scăpat cu viață, însă s-a ales cu un traumatism cranio-cerebral și sechele pe termen lung. Acesta se află sub supravegherea medicilor de la Institutul Mamei și Copilului din Capitală.

Incidentul a avut loc în data de 16 februarie, părinții nu au dus copilul imediat la medic, ci peste patru zile. Inițial, acesta a fost internat la Spitalul Raional din Ungheni, fiind diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, raportează e-medicina.md.

Potrivit vicedirectorul instituției medicale, ,,micuțul a stat la spitalul din Ungheni câteva ore. A fost examinat de neurolog, după care s-a decis transportarea lui la Chișinău. Și asta deoarece erau necesare investigații suplimentare”.

Copilul s-a ales cu un hematom frontal. Inițial, a fost internat în Secția Reanimare a Institului Mamei și copilului, după care a fost transferat în Secția Neurochirurgie.

Familia este una social-vulnerabilă, părinții suferă de dependență de alcool.

Mama are 21 de ani, iar tatăl – 22 de ani, ambii fără loc de muncă.

Tatăl copilului a fost reținut inițial pentru 72 de ore, după care a fost plasat în arest. Bărbatul își va petrece următorii trei ani după gratii.

Donează 10 lei pentru copiii bolnavi de cancer!

Taxă de intrare în Veneția, din 25 aprilie. Zilele în care poate fi vizitată gratis

Veneția a introdus o taxă de intrare, începând din 25 aprilie. Dar taxa se aplică doar în anumite zile, iar anumite categorii de turiști pot fi exceptați de la plata sa, scrie evz.ro.

Reprezentanții unui foarte celebru oraş – Veneția – s-au gândit să mai domolească din fluxul de vizitatori prin introducerea unei taxe de intrare.

Valoarea acesteia va fi de 5 euro pentru turiști și se va aplica în weekenduri, începând cu 25 aprilie.

Măsura își propune să mai reducă aglomerația în oraș și va fi aplicată până la jumătatea lunii iulie.

Mai exact, taxa se aplică în 29 de zile specifice, între 25 aprilie și 14 iulie, respectiv 25-30 aprilie, 1-5, 11, 12, 18, 19, 25 și 26 mai, 8, 9, 15, 16, 22, 23, 29, 30 iunie și 6, 7, 13 și 14 iulie. Astfel, că în cazul în care veți evita aceste zile veți putea să faceți o mică economie.

Dar, evitarea zilelor cu taxă nu este singura posibilitate aflată la dispoziția vizitatorilor de a nu o plăti. Cum taxa este obligatorie pentru toți turiștii care intră în acest oraş între orele 8:30 și 16:00, cu orice fel de mijloc de transport (tren, feribot etc.), în zilele arătate, planificarea sosirii în Veneția în alt interval orar decât cel menționat este o a doua modalitate de a vă aduce o mică economiei în bugetul de vacanță.

De asemenea, taxa de intrare nu se va plăti de către turiștii care înnoptează în hoteluri din Veneția.

Practic, oficialii orașului Veneția și-au propus să descurajeze un pic turismul de tip „hit and run” în anumite zile, când numărul de vizitatori este foarte mare.

Cei care nu respectă regulile riscă amenzi cuprinse între 50 și 300 de euro, potrivit Mediafax.

Descoperire macabră în România! Schelete umane, inclusiv unul de copil, găsite în curtea unui spital din Vaslui

O descoperire macabră a fost făcută în curtea Spitalului nr. 2 din Vaslui, acolo unde 13 schelete au fost găsite ca urmare a unor săpături de excavare, scrie evz.ro.

Anchetatorii consideră inițial că spitalul ar fi fost edificat peste un cimitir vechi și există indicii concludente că nu este vorba despre o groapă comună.

Schelete umane găsite în curtea Spitalului nr. 2 din Vaslui

Conform autorităților de la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” din Vaslui, au fost identificate 13 schelete, dintre care 12 aparțin adulților și unuia unui copil.

În acest moment, săpătura de supraveghere s-a transformat într-o săpătură preventivă, pe cale de consecinţă, ne vom organiza în aşa fel încât să facem această lucrare pentru a putea descărca arheologic zona.

Se pare că sunt două nivele de înhumare, unul contemporan şi unul de tip medieval, însă toate aceste lucruri se pot spune doar după ce se vor face analizele specifice, ca să ne putem da seama exact din ce perioadă sunt”, a transmis directorul Muzeului Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui, Ramona Mocanu.

El subliniază că nu există niciun indiciu că ar fi vorba despre o groapă comună. Scheletele sunt aranjate într-un mod specific, existând urme ale unor sicrie.

Procesul de construcție a fost suspendat pe termen nelimitat pentru a permite desfășurarea activităților de descărcare arheologică. Pentru a asigura o cercetare precisă, specialiștii intenționează să folosească scanările magnetometrice.

Conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, într-o primă etapă, constructorul care efectua lucrările de excavare în zonă a raportat descoperirea unui schelet uman, iar ulterior au fost găsite și alte schelete.

În urma acestor evenimente, poliția a inițiat o anchetă, iar un dosar penal pentru ucidere din culpă a fost deschis, potrivit Agerpres.

Lucrările de la Spitalul nr. 2 Vaslui urmează să se construiască două corpuri noi de clădiri, pentru secțiile Psihiatrie și Boli Infecțioase.

Chișinăul, despre exercițiile militarilor ruși din stânga Nistrului: ”O provocare”

Autoritățile de la Chișinău consideră exercițiile militare în Zona de Securitate din Transnistria fără coordonarea și aprobarea necesară provoacă tensiune și sperie populația, scrie evz.ro.

Delegația de la Chișinău la Comizia Mixtă de Control asupra exercițiilor din 23 aprilie ale forțelor ruse de menținere a păcii pe malul stâng al Nistrului a criticat exercițiile din apropierea posturilor comune de la Dubăsari, Cocieri, Bender, Fârlădeni și Hagimus.

Declarația vine după ce presa locală a relatat că armata rusă, în cadrul exercițiului militar, exersa măsuri de respingere a atacurilor asupra pozițiilor forțelor de menținere a păcii din apropierea posturilor.

Exercițiile trupelor lui Putin provoacă noi tensiuni

„Delegația Republicii Moldova la Comisia Mixtă de Control (CCM) afirmă că desfășurarea exercițiilor fără coordonarea necesară provoacă noi tensiuni în Zona de Securitate și sperie populația. Aceasta confirmă și faptul că actele de înființare a misiunii de menținere a păcii de pe Nistru sunt încălcate în mod grav și sistematic.

Delegația Republicii Moldova la CCC face apel la toți participanții la operațiunea de menținere a păcii să excludă astfel de acțiuni provocatoare care contravin principiilor menținerii păcii și legislației Republicii Moldova”, au declarat reprezentanții Biroului pentru Reintegrare.

În decembrie, rușii din Transnistria au făcut alte exerciții

Situația în jurul exercițiilor militare din regiune rămâne tensionată. Reamintim că, pe 22 decembrie 2023, forțele ruse de menținere a păcii au organizat alte exerciții în Zona de Securitate. Chișinăul a protestat, atunci, și a cerut o anchetă asupra încălcărilor.

Autoritățile Republicii Moldova au declarat atunci că exercițiile au fost desfășurate la posturi de menținere a păcii în afara punctelor de desfășurare, că au fost folosite arme și echipamente militare, inclusiv drone neprevăzute de reglementări.

De asemenea, partea rusă și autoritățile de pe malul stâng au blocat intrarea unui grup de observatori militari din Moldova pentru a documenta încălcările.

Federația Rusă nu a comentat exercițiile la acel moment, dar autoritățile de la Tiraspol au susținut deținerea acestora sub pretextul „menținerii păcii și securității în regiune”

Galina Tomaș, despre alimentația în Postul Paștelui
Articolul anterior
Ce trebuie să știe bărbații despre femei. Îți spune fiica Allei Donțu!
Articolul următor