O fetiță de 2 ani s-a rănit grav din cauza unui șofer de microbuz care conducea violent pe străzile Capitalei

Șoferul unui microbuz din Capitală a pus în pericol viața unui copil de numai doi ani, și asta din cauza gestionării proaste a vehiculului pe traseu.

separator
uuuy

Incidentul a avut loc ieri într-un microbuz de pe ruta nr. 166. Despre acesta a vorbit mama copilului pe una din rețelele de socializare.

Potrivit femeii, șoferul a pornit brusc mașina, apoi a frânat cu putere, când cei doi abia reușiseră să urce în microbuz. În acest moment, micuțul a fost aruncat violent de pe scaunul pe care tocmai se așezase.

În consecință, copilașul s-a ales cu o echimoză serioasă în regiunea feței, iar șoferul, potrivit spuselor mamei, s-a arătat extrem de deranjat de producerea incidentului, acuzând vulgar pasagerii.Captură

ttt

Bulevardul Mircea cel Bătrân din capitală va fi renovat și extins până la strada Bucovinei

Bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana al capitalei va fi extins, iar linia de troleibuz care traversează zona va fi prelungită până la strada Bucovinei. Proiectul a fost prezentat de Primăria municipiului Chișinău și va fi realizat în doi ani și jumătate, transmite IPN.

hartă) Primăria Chişinău anunţă că va extinde în lungime bulevardul Mircea  cel Bătrân

Ilie Ceban, viceprimarul municipiului Chișinău, care a prezentat proiectul, a menționat că accesul de intrare și de ieșire din sectorul Ciocana va fi mai ușor. Șoferii nu vor mai trebui să înconjoare pe la str. Milescu Spătarul și le va fi mult mai convenabil atunci când vor dori să iasă din oraș.

Totodată, în zona respectivă se prevede și prelungirea liniei de troleibuze. Linia de electricitate va fi prelungită până la str. Bucovinei, tot acolo va fi și o stație de dispecerat pentru troleibuze, a specificat Ilie Ceban.

În același timp, la intersecția bd. Mircea cel Bătrân cu str. Bucovinei va fi creat un sens giratoriu, va fi instalat iluminat stradal, vor fi create și parcări pentru mașini. 

Potrivit viceprimarului, peste două-trei săptămâni va fi lansată licitația pentru proiectul respectiv. Pentru realizarea proiectului, în bugetul municipal sunt prevăzute 240 de milioane de lei.

Ministrul Sănătății Ala Nemerenco, aleasă Membru al Comitetului Executiv al OMS

Adunarea Mondială a Sănătății (AMS) a aprobat prin vot nominalizarea din partea Regiunii Europene a OMS a ministrului Sănătății, Ala Nemerenco, în calitate de Membru al Comitetului Executiv al OMS.

Ala Nemerenco – prezentată la MSMPS: „Cea mai grea povară este de a nu  dezamăgi așteptările oamenilor” | TRIBUNA.MD

Principalele funcții ale Comitetului constau în pregătirea agendei și rezoluțiilor AMS și în implementarea deciziilor și politicilor acesteia.

Astfel, ministrul Sănătății va participa la cea de-a 151-a sesiune a Comitetului Executiv al OMS, care se va desfășura la 30 mai 2022, la Geneva, Elveția, transmite stiri.md.

Agenda celei de-a 151-a sesiuni a Comitetului Executiv al OMS cuprinde subiecte, precum: analiza rezultatelor celei de-a 75-a sesiuni a AMS, audierea rapoartelor Comisiei de Program, Buget și Administrație a Comitetului Executiv, analiza mandatului Comitetului Permanent pentru Pregătirea și Răspunsul la Pandemii și Situații de Urgență, planificarea viitoarelor sesiuni ale AMS și reuniuni ale Comitetului Executiv, etc.

Comitetul Executiv se reuneşte la Geneva de două ori pe an și este compus din 34 de membri, profesioniști de rang înalt din domeniul sănătății, aleşi pentru un mandat de trei ani.

În atribuțiile Comitetului Executiv intră, pe lângă cele menționate, să propună AMS candidatura Directorului General al OMS, să ofere consultanță AMS la solicitarea acesteia și să vină cu propuneri din propria inițiativă, să elaboreze programul general de lucru al OMS pentru o anumită perioadă, să întreprindă măsuri de urgență pentru a face față provocărilor care necesită o reacție imediată a OMS, etc.

Japonia va acorda Moldovei echipamente moderne medicale

În cadrul noului proiect „Programul de consolidare a sistemului medical” al Republicii Moldova”, ieri, Moldovei i-a fost transmise două aparate portabile cu ultrasunete, care sunt destinate Institutului de medicină de urgenţă.

Japonia va acorda Moldovei echipamente moderne medicaleFoto: gov.md

În total cinci instituţii medicale ale republicii vor primi asistenţă din partea Japoniei sub formă de echipamente moderne.

Dezvoltarea cooperării bilaterale în domeniul asistenţei medicale, acordarea de asistenţă refugiaţilor din Ucraina care şi-au găsit adăpost în Republica Moldova, dotarea spitalelor cu echipamente medicale au fost discutate ieri în cadrul unei întâlniri între ministrul Ala Nemerenco, preşedintele Agenţiei japoneze pentru cooperare internaţională (JICA), Tanaka Akihiko, şi ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yoshihiro Katayama.

Guvernul Japoniei este unul dintre partenerii strategici în dezvoltarea sistemului de sănătate din Republica Moldova, oferind asistenţă prin JICA, Programul Kusanone şi General Grant Aid.

O tânără de 19 ani din Capitală accidentată grav pe o trecere de pietoni
Articolul anterior
Scrumbie la grătar de la familia Ștefăneț
Articolul următor