Un moldovean stabilit în Franța le-a făcut cadou fraților orfani din Capaclia o excursie la Paris!

Olesea și Tudor sunt din Capaclia, raionul Cantemir. Cei doi frățiori au rămas orfani încă acum șase ani când părinții lor au murit de cancer, unul după altul. Tudor avea atunci 7 ani, iar Olesea 12.

separator
yyt

De frică să nu fie despărțiți și duși într-un orfelinat, cei doi copii, au început, fără niciun sprijin, să-și construiască propria lor gospodărie.

Ți se frânge inima. Doi frați orfani luptă cum pot ei pentru a nu fi despărțiți și duși într-un centru de plasament

Din primele indemnizații primite au făcut singuri reparație într-o cameră din casa rămasă de la părinți care arăta ca vai de ea. Copiii adună vreascuri pentru foc din pădure, îngrijesc animalele din curte, își gătesc de mâncare singuri, din puținele produse pe care le au pe lângă casă.

După ce presa a mediatizat cazul fraților din Capaclia, foarte mulți oameni cu suflet mare au binevoit să le dea acestora o mână de ajutor. Copiii au primit saci de cadouri și donații prin intermediul serviciului poștal sau microbuzelor care transportă în mod regulat colete.

Conaționalii s-au mobilizat, din toate colțurile lumii, pentru a aduce o rază de speranță în sufletul acestor copilași încercați de o soartă grea.

Captură Capturăjj

Astfel, cei doi copii din Capaclia au avut parte recent de o bucurie la care nu s-ar fi așteptat vreodată în viață. Ei au fost invitati la Paris!

Un moldovean stabilit acolo a fost impresionat de povestea lor. Acesta a spus că va organiza, de ziua sa de nastere, un concert de binefacere pentru ei.

Vestea le-a fost dată copiilor de Adrian Ursu, iar frățiorii au primit-o, plângând de fericire. Interpretul a desfăcut întâi cadourile, le-a explicat cum să le folosească, mai ales că până acum n-au mai avut parte de electrocasnice. Le-a interpretat copiilor o piesă de-ale sale, iar apoi le-a dat vestea cea mare!

CapturăgggCapturăyy

La Paris vor merge pe 22 februarie, iar a doua zi, vor participa la concertul la care vor cânta Adrian Ursu și Alex Calancea Band. Cel care i-a invitat la Paris este Sergiu Boiesu, un moldovean, care a reușit să-și deschidă acolo un restaurant.

Acesta promite să le facă un tur al Parisului și să-i ducă pe copii în cele mai frumoase locuri. Adrian Ursu a mers împreună cu copiii pentru a-i ajuta să-și perfecteze pașapoartele în regim de urgență.

AICI poți vedea întregul reportaj realizat de echipa Protv.md.

Cei doi copii din Capaclia au avut parte de o zi emoționantă și plină de surprize frumoase.

yyu

sursa: Protv.md

Reportaj realizat de Sorina Obreja

Atenție! Un tânăr a dispărut fără urmă. Rudele și poliția cer ajutor
Articolul anterior
Elevii talentați sunt invitați să participe la concursul ,,Tânărul creator”, organizat de Universitatea Tehnică
Articolul următor
Alte articole interesante