Un nou format de hyper farmacie, pentru locuitorii orașului Ungheni

Din 15 septembrie, Farmacia Familiei a extins rețeaua de Hyper Farmacii DITA cu încă o filială, în or. Ungheni – pe str. Națională, 17. În noul format de hyper farmacie, locuitorii orașului Ungheni, dar și oaspeții acestuia vor descoperi peste 20.000 de produse, amenajate pe zone de interes: medicamente, suplimente alimentare, produse dermato-cosmetice, produse de îngrijire personală, produse pentru mamă și copil, optica și dispozitive medicale, la prețuri de depozit.

Cadavrul unui adolescent în vârstă de 16 ani, găsit zăcând într-o baltă de sânge lângă Casa de Cultură din Corpaci

Cadavrul unui tânăr de 16 ani a fost găsit, sâmbătă, 1 octombrie, lângă fosta Casă de Cultură din satul Corpaci, raionul Edineț. Potrivit ofițerului de presă IP Edineț, Svetlana Talpă, oamenii legii au fost alertați de către un locuitor.  

Nu le-a fost perturbată activitatea: Personalul și vizitatorii centrelor  comerciale din capitală nu au fost evacuați chiar dacă s-a anunțat despre  minarea acestora | VIDEO | Orhei TV

La fața locului oamenii legii au constatat că tânărul este locuitor al satului Corpaci din raionul Edineț. Pe suprafața cadavrului nu au fost depistate semne de moarte violentă,.

Corpul neînsuflețit al victimei a fost transportat spre examinare medico-legală pentru stabilirea exactă a cauzei decesului.

Pe caz a fost inițiată o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii incidentului și primirii unei decizii legale în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

sursa: www.publika.md

O femeie și-a pierdut cunoștința la Piața Centrală. O ambulanță a fost chemată de urgență

Intervenție chiar la Piața Centrală. Echipajul de prim-ajutor a fost chemat după ce o femeie și-a pierdut cunoștința.

Intervenție la Piața Centrală: O femeie și-a pierdut cunoștința

Martorii spun că femeia nu putea vorbi, transmite unimedia.info.

Alte detalii deocamdată nu se cunosc.

unimedia.info

Producătorii autohtoni, apreciați cu medalii și distincții de Ziua Națională a Vinului. Află cine a luat Premiul Mare 2022

„Premiul Mare” în domeniul vitivinicol pentru 2022 a fost oferit vinăriei „Purcari”, pentru merite deosebite în fabricarea vinurilor de calitate înaltă, perpetuarea tradițiilor și calității excelente a vinurilor autohtone, precum și promovarea imaginii Republicii Moldova ca țară vitivinicolă pe arena internațională. Premiul a fost acordat în cadrul ceremoniei de deschidere a celei de-a XXI-a ediție a Zilei Naționale a Vinului.

„Purcari” este una dintre cele mai mari vinării din regiunea Europei Centrale și de Est, are în palmares aproape 300 medalii și este cel mai mare exportator de vinuri din Moldova, livrând în peste 40 de țări, transmite www.realitatea.md.

De medalia „Nicolae Guzun” și titlul „Viticultorul anului” s-a învrednicit Andrei Covali, de la „Vinăria de Vale”. Distincția i-a fost oferită academicianului pentru merite deosebite în cultivarea viței-de-vie, implementarea tehnologiilor avansate în sectorul viticol, înființarea plantațiilor viticole noi, destinate pentru producerea produselor vitivinicole cu Indicație Geografică Protejată.

Medalia „Petru Ungureanu”, care poartă numele savantului moldovean cunoscut pentru numeroasele invenții din tehnologia de producere a vinului, precum și titlul de „cel mai iscusit oenolog al anului” i-a revenit lui Victor Răilean, de la vinăria „Sălcuța”.

Medalia de recunoștință „Vinul Moldovei. O Legendă Vie”, a fost oferită Cramei Mircești, pentru merite deosebite în domeniul dezvoltării și promovării oeno-turismului.

Mai mult de atât, în acest an a fost oferit și un trofeu de recunoștință, înmânat Agenției pentru Dezvoltare Internațională USAID, pentru parteneriatul strategic și susținerea continuă, încă din anul 2005, a industriei vitivinicole.

Cu sprijinul USAID, a fost creat brandul de țară „Wine of Moldova” (Vinul Moldovei), au fost dezvoltate programe ample de ameliorare a calității vinurilor, a fost creată ruta Drumul Vinul Moldovei, acreditată la nivel european, a fost creat Vernisajul Vinului Moldovei, și multe alte activități de dezvoltare și promovare a industriei.

Cea de-a XXI-a ediție a Zilei Naționale a Vinului este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), cu suportul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și al USAID Moldova.

Mai jos, imagini din PMAN, surprinse la Ziua Națională a vinului 2022:

Ar putea fi o imagine cu în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 9 persoane şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „初 POCOPHONE SHOT ON POCOPHONE”
Ar putea fi o imagine cu text care spune „UD VINARIA UNGHENI FONDAT 1944 POCOPHONE SHOT ON POCOPHONE F1 UD VIN UNGENI RIA UNG FONDA FONDAT1944”
Ar putea fi o imagine cu 5 persoane, persoane în picioare, în aer liber şi text care spune „1 POCOPHONE SHOT ON POCOPHONE F1”
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Moldovenii stabiliți în Spania vor putea beneficia de pensii
Articolul anterior
Panică în Rusia! Rușii fug masiv din țară după anunțul lui Putin
Articolul următor