Un profesor din Telenești, condamnat la închisoare după ce ar fi lovit un elev cu bastonul

Un profesor din raionul Teleneşti a fost condamnat la închisoare pentru tratament inuman, aplicat în repetate rânduri, asupra unui elev în timpul lecţiei de educaţie fizică.

separator
Sala de clasa

Potrivit Procuraturii din Teleneşti, în luna mai 2016, profesorul de educaţie fizică i-a solicitat unui elev din clasa a V-a să-i aducă mingea. La refuzul băiatului, profesorul l-a lovit cu un baston din plastic, iar peste o săptămâna, în circumstanţe similare, profesorul a izbit elevul de un scaun, în consecinţă, acesta lovindu-se cu capul de calorifer.

Potrivit raportului de expertiză medico-legală,  în urma leziunilor primite, elevul s-a ales cu o comoţie cerebrală.

În luna noiembrie 2016, inculpatul a fost condamnat de Judecătoria Teleneşti, însă procurorii au atacat sentinţa în partea ce ţine de pedeapsa complimentară. Astfel, Curtea de Apel Bălţi a stabilit inculpatului o pedeapsă  de 3 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 2 ani.

Prin aceeaşi decizie, inculpatul a fost privat de dreptul de a exercita activităţii didactice timp de 2 ani, cu încasarea în beneficiul părţii civile a sumei de 15662 lei, drept prejudiciu moral şi material cauzat prin infracţiune.

Decizia poate fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiţie.

Sărbătorește Ziua Femeii la Castel Mimi!
Articolul anterior
Cum au sărbătorit Tany Vander și iubitul ei 4 luni de relație!
Articolul următor
Alte articole interesante