Un şomer a amenajat o sală de lectură în scara unui bloc în speranţa că îi va convinge pe tineri să citească

O sală de lectură a fost amenajată într-o scară de bloc din Drobeta Turnu Severin, un locatar al blocului, care şi-a pierdut locul de muncă fiind cel care a luat iniţiativa, în speranţa că îi va convinge şi pe tineri să citească, scrie MEDIAFAX.

separator

1

Marius Drăghici, unul dintre locatarii blocului, este cel care a avut iniţiativa. Pasionat de citit, bărbatul s-a gândit că îşi poate convinge şi vecinii, în special pe cei mai tineri, să se îndrepte spre lectură. Acesta a pus un raft pe care sunt aşezate mai multe cărţi, două fotolii, dar şi o măsuţă, astfel, a transformat spaţiul în sală de lectură.


„Ideea a plecat de la acest cuier, n-am mai avut nevoie de el şi l-am adus jos. Punându-l aici, m-am gândit că ar fi necesar să pun ceva pe el. Am foarte multe cărţi, sunt pasionat de lectură şi am zis totuşi să pun o carte. Sunt foarte mulţi tineri pe scară şi m-am gândit că poate nu au posibilitatea să-şi cumpere o carte şi am zis să pun aici, citesc şi să o aducă înapoi. Foarte mult tineret în ziua de azi nu se mai ocupă cu cititul, folosesc facebook, telefoane, calculatoare”, a afirmat Marius Drăghici.

2

Șase frățiori și-au lăsat părul să crească! Motivul este unul surprinzător
Articolul anterior
Astăzi începe sesiunea repetată la BAC. Emoții mari pentru absolvenţi
Articolul următor
Alte articole interesante