Un şomer a amenajat o sală de lectură în scara unui bloc în speranţa că îi va convinge pe tineri să citească

O sală de lectură a fost amenajată într-o scară de bloc din Drobeta Turnu Severin, un locatar al blocului, care şi-a pierdut locul de muncă fiind cel care a luat iniţiativa, în speranţa că îi va convinge şi pe tineri să citească, scrie MEDIAFAX.

separator

1

Marius Drăghici, unul dintre locatarii blocului, este cel care a avut iniţiativa. Pasionat de citit, bărbatul s-a gândit că îşi poate convinge şi vecinii, în special pe cei mai tineri, să se îndrepte spre lectură. Acesta a pus un raft pe care sunt aşezate mai multe cărţi, două fotolii, dar şi o măsuţă, astfel, a transformat spaţiul în sală de lectură.


„Ideea a plecat de la acest cuier, n-am mai avut nevoie de el şi l-am adus jos. Punându-l aici, m-am gândit că ar fi necesar să pun ceva pe el. Am foarte multe cărţi, sunt pasionat de lectură şi am zis totuşi să pun o carte. Sunt foarte mulţi tineri pe scară şi m-am gândit că poate nu au posibilitatea să-şi cumpere o carte şi am zis să pun aici, citesc şi să o aducă înapoi. Foarte mult tineret în ziua de azi nu se mai ocupă cu cititul, folosesc facebook, telefoane, calculatoare”, a afirmat Marius Drăghici.

2

Fostul ministru Andrei Spînu a împrăștiat ziare prin piața de la Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni

Fostul ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a vizitat astăzi piața de la Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni. Acesta nu s-a dus cu mâinile goale la târg. A luat cu el ziare pe care le-a împrăștiat oamenilor.

”Am discutat cu oamenii în piața de la Dubăsarii Vechi, r. Criuleni. Mi-au zis despre problemele și greutățile pe care le au. M-am bucurat să văd susținerea oamenilor, dar și să ascult despre lucrurile care trebuie să le facem mai bine. Mulțumesc oameni buni!”, scrie Andrei Spînu pe pagina sa de Facebook.

El a postat mai multe fotografii.

Andrei Spînu s-a născut și a copilărit în raionul Criuleni, mai exact, în satul Ratuș.

Dublă tragedie! Un bărbat și băiețelul său de un an, găsiți spânzurați într-un apartament din Alba Iulia după un schimb de mesaje cu fosta parteneră

​Un bărbat şi fiul său, în vârstă de un an, au fost găsiţi spânzuraţi într-un apartament din Alba Iulia. Poliţiştii anchetează o posibilă crimă, urmată de o sinucidere, scrie hotnews.ro.

Sâmbătă noapte, în jurul orei 01:00, o femeie de 25 de ani din Alba Iulia a sunat la 112, exprimându-şi îngrijorarea în legătură cu fiul său, în vârstă de un an, pe care îl lăsase în grija fostului său partener, un bărbat în vârstă de 27 de ani, din Alba Iulia, scrie Alba24.ro, citând Poliția.

Femeia şi bărbatul ar fi avut un schimb de mesaje, fără ca din acestea să rezulte în mod explicit că viaţa copilului ar fi în pericol.

Potrivit informaţiilor obţinute de Alba24, bărbatul ar fi fost chiar tatăl copilului.

Iniţial, bărbatul a răspuns la telefon şi a dat asigurări că fiul său este bine, exprimându-şi disponibilitatea de a demonstra acest lucru, însă a refuzat să comunice unde se află, iar ulterior nu a răspuns la telefon şi nici la uşa apartamentului în care locuia cu chirie.

În urma intervenţiei poliţiştilor, în apartament au fost găsiţi decedaţi, spânzuraţi, bărbatul şi copilul.

Haos în Franța! Sute de protestatari înarmați cu macete, topoare și bombe cu benzină, implicați în lupte violente

Poliția franceză și activiștii de mediu au dus sâmbătă lupte violente în jurul unui uriaș rezervor de irigații agricole din vestul rural al Franței, scrie timpul.md.

Ministrul de interne a raportat peste 30 de persoane rănite și a declarat că poliția a detonat peste 4.000 de grenade de dispersie neletale în timp ce respingea sute de protestatari, unii înarmați cu macete, topoare și bombe cu benzină.

Confruntările din jurul rezervorului care se construiește în comunitatea rurală Sainte-Soline au evidențiat presiunea tot mai mare asupra resurselor prețioase de apă în contextul schimbărilor climatice.

Autoritățile franceze susțin că rezervoarele gigantice de irigații sunt necesare pentru a le permite fermierilor să continue să cultive produse alimentare în condițiile în care secetele sunt tot mai frecvente. Criticii spun că rezervoarele susțin tipuri de agricultură industrială nesustenabile din punct de vedere ecologic și captează apa care, altfel, ar iriga în mod natural solurile și ar alimenta râurile și fluviile.

Șase frățiori și-au lăsat părul să crească! Motivul este unul surprinzător
Articolul anterior
Astăzi începe sesiunea repetată la BAC. Emoții mari pentru absolvenţi
Articolul următor