Unul dintre autorii crimei de la Strășeni vrea la spital, nu la închisoare

Minorul de 17 ani care a fugit în România după ce a participat la uciderea tinerii de 14 ani de la Strășeni vrea să fie scos din arest și să fie plasat la Spitalul Clinic de Psihiatrie, de la Codru, scrie sputnik.md.

separator
cristina_parhomenco_98437700

Avocatul lui Vitalie Vlad, minorul de 17 ani, care este cercetat pentru uciderea tinerii de la Strășeni și care a fost extrădat în Republica Moldova după ce a fugit în România, unde își făcea studiile, a cerut plasarea acestuia din arest în Spitalul Clinic de Psihiatrie pentru examinare.

Avocatul a adresat această solicitare magistraților Curții de Apel, acolo unde marți a avut loc o nouă ședință de judecată și unde au fost aduși cei trei minori implicați în crima de la Strășeni, în care și-a pierdut viața fata de 14 ani.

Potrivit șeful Procuraturii Strășeni, Alexandru Rață, care a fost citat de realitatea.md, solicitarea este o tentativă de eschivare de la răspundere. El a precizat că va apela la toate instituțiile competente cu solicitarea ca Vitalie Vlad să fie examinat ambulatoriu, nu în staționar.

Amintim că Cristina Parhomenco, o minoră de 14 ani din Strășeni, a fost omorâtă cu cruzime în seara zilei de 25 noiembrie 2016 de alți patru minori. Asasinii au vârste de 13, 15, 16 și 17 ani.

Detalii terifiante! Fata de la Strășeni a fost bătută de către patru minori aflați în stare de ebrietate

Doi dintre aceștia, de 15 și 16 ani, au fost reținuți la câteva zile de la săvârșirea crimei și plasați în arest preventiv în izolator. Minorul de 13 ani a fost eliberat. Potrivit legislației naționale, acesta nu poate fi tras la răspundere penală. Minorul a fost luat la evidența poliției, iar pentru crima pe care a săvârșit-o părinții săi vor trebui să plătească o amendă.

Ce arată expertiza medico-legală în cazul fetei omorâte de la Strășeni

La 11 ianuarie, în Moldova a fost extrădat cel de-al patrulea învinuit de acest omor, Vitalie Vlad de 17 ani, despre care se spune că ar fi fost prietenul victimei. Acesta a fost adus la Chișinău cu o cursă regulată din Ungaria, via Istanbul. Tânărul a fost reținut de autoritățile ungare la 6 decembrie 2016 în timp ce încerca să traverseze frontiera dintre România și Ungaria.

Moldoveanca Silvia Busuioc va juca în serialul de comedie „VEEP”
Articolul anterior
Lady Gaga s-a făcut de rușine! În timpul unui spectacol și-a etalat burta lăsată
Articolul următor