Video. O bătaie cruntă a fost filmată la o stație de troleibuz din Capitală, în imaginile video apare și actorul Gheorghe Grâu

Neplăcutul incident s-a petrecut astăzi, la o stație de troleibuz din sectorul Botanica.

separator


În acest video se poate observa cum un tânăr îl lovește violent pe un alt bărbat neputincios, care zace la pământ. Chiar lângă roțile troleibuzului era culcat pe trotuar celebrul pe vremuri, actor moldovean Gheorghe Grâu, tatăl actriței din Rusia Leanka Grâu.

După bătaie, agresorul a urcat în troleibuzul din care coborâse.

Sursa: Sputnik.md

O tânără din Tiraspol și-a creat propriul studiou modern, grație unui grant oferit de Uniunea Europeană

După o experiență de 10 ani în televiziune, Iana Valeeva a decis să creeze propriul studiou specializat în post producție la Tiraspol, devenind astfel, antreprenoare. Lansarea în afaceri a fost posibilă datorită unui grant de care a beneficiat în cadrul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD Moldova.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană

Iana și-a dotat studioul cu echipament modern și performant, necesar pentru crearea conținutului video.

În anul 2022, în cadrul Programului, 13 tineri, de pe ambele maluri ale Nistrului, au obținut granturi în valoare de până la 15 mii de euro, fiind ghidați și instruiți pentru a-și lansa afacerile, informează Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, într-o postare pe Facebook.

Doi frați gemeni au câștigat Olimpiada Națională de Informatică. Sora lor mai mare a obținut argintul

O familie uimitoare! Radu Ștefan și Dragoș Gabriel Loga, în vârstă de 12 ani, elevi în clasa a VI-a la Colegiul Național „Spiru Haret“ din Târgu Jiu,România, au obținut medalia de aur la faza națională a Olimpiadei de Informatică. Sora lor, cu doi ani mai mare, s-a întors cu medalia de argint.

Sora mai mare i-a ajutat pe frații săi să prindă gustul Informaticii.

Natalia i-a ajutat pe frații săi să prindă gustul Informaticii Foto: Alin Ion

Competiția a avut loc în orașul Târgu Mureș. „Au fost probleme destul de dificile. Am obținut un punctaj de 243 de puncte din maximum 300“, a spus Radu Ștefan, conform Adevarul.

Băiatul povestește că a început să studieze Infomatică din clasa a IV-a, iar primele informații le-a primit de la sora sa: „Am început să studiez Informatică din clasa a IV-a, de la vârsta de zece ani. Am văzut-o pe sora mea mai mare cu doi ani care lucra la Infomatică și am început să lucrez și eu. Mă mai ajuta la diferite lecții și probleme și a început să-mi placă. Îmi place să stau la calculator și să scriu coduri. De asemenea, îmi place să citesc diferite probleme cu titluri diferite și mai ales când sunt cu povești“.

Radu Ștefan mărturisește că își dorește să lucreze ca informatician: „Doresc să fac o carieră din Informatică. Mi-ar plăcea să realizez diferite aplicații“.

Acesta participă la olimpiada de Informatică din clasa a IV-a, iar până acum a obținut doar medalia de aur la cele trei participări. Radu a reușit să se califice și la faza națională a Olimpiadei de Fizică, iar la Olimpiada de Matematică s-a clasat pe locul al II-lea.

Dragoș Gabriel Loga a început să studieze Informatica tot din clasa a IV-a, la fel ca fratele său: „Mi-a plăcut modul în care erau formulate problemele și aveam o satisfacție mare să le rezolv“

Dragoș Gabriel participă din clasa a IV-a la Olimpiada de Informatică și a reușit de fiecare dată să se califice la faza națională, unde a câștigat medalie de bronz la primele două participări. „Este greu, dar dacă lucrez în fiecare zi reușesc să prind ideea și să obțin rezultate bune. Este nevoie de antrenament zilnic la Informatică ca să înțeleg mai bine problemele, deoarece în fiecare an sunt altele și trebuie să ai antrenament ca să înțelegi cum se folosesc anumite funcții și să înțelegi care sunt cerințele unei probleme“, spune olimpicul.

Sora cea mare a celor doi frați gemeni, Natalia Loga, are vârsta de 14 de ani și este elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Național „Spiru Haret“ din Târgu Jiu. Ea a obținut medalia de argint la Olimpiada de Informatică.

„A fost destul de dificil la olimpiadă, dar cei care au lucrat mult și s-au pregătit au obținut și rezultate foarte bune“, explică Natalia.

La Olimpiada de Informatică de anul trecut, ea a reușit să câștige medalia de aur.

Fiica Doinei Sulac a împlinit 18 ani. Moment emoționant pentru interpretă: ,,Ești mândria mea!”

Interpreta Doina Sulac are deja fiică adultă. Nepoata lui Nicolae Sulac a împlinit 18 ani, iar cu ocazia acestui eveniment mama sa i-a dedicat un mesaj în care și-a împărtășit emoțiile.

„Fiica mea Nicoleta Sulac, a împlinit vârsta majoratului, mama te iubește foarte mult si îti urează succese mari pe tărâmul muzicii, ești mândria mea!!! Ești totul pentru mine. La mulți ani!!!”, a scris Doina Sulac.

Doina Sulac a a rămas însărcinată la 17 ani.

„A fost un stres pentru că nu era timpul atunci. Nu eram pregătită. Am trecut ușor pentru că mămica mea m-a ajutat mult. M-a susținut și mi-am continuat studiile. Prima persoană care a aflat vestea a fost tatăl Nicoletei, apoi mama. A fost complicat să-mi anunț sarcina. Eu am fost un caz fericit. Am avut susținerea părinților mei care m-au ajutat la creșterea fetei. A fost o dragoste copilăroasă, dar puternică, și din această iubire s-a născut Nicoleta. Nu îmi pare rău”, a dezvăluit interpreta în cadrul unui interviu.

Cât despre tatăl biologic, artista a declarat: ,,Nu o sună, însă Nicoleta a depășit această etapă și nu are probleme la acest capitol. Pentru ea e important ca mama să fie sănătoasă și fericită. Tată este cel care își crește copilul”.

Fiica interpretei Doina Sulac împlinește 12 ani. Vezi cât de mare s-a făcut  Nicoleta!

Toamna trecută, Doina Sulac s-a căsătorit cu Isidor Tănase, iar la sfârșitul lunii martie a născut un băiețel.

De ce plâng bărbaţii
Articolul anterior
La mulți ani celor care poartă numele! Astăzi sunt sărbătoriți sfinții Adrian și Natalia
Articolul următor