Video. Vameși moldoveni, filmați cum iau mită la vama Leușeni

Opt inspectori vamali din cadrul Postului Vamal Leuşeni-Albiţa vor compărea pe banca acuzaţilor pentru corupere pasivă. Procuratura Anticorupţie a expediat în judecată dosarul penal de învinuire a celor opt vameși.

separator

Activitatea criminală a vameşior a fost documentată pe parcursul anului 2018, de procurorii anticorupţie, de comun cu Serviciul Protecţie Internă şi Anticorupţie şi Direcţia Integritate şi Supraveghere a Serviciului Vamal.

Potrivit rechizitoriului, suma bunurilor primiți de la persoane fizice varia între 200 de lei şi 50 de euro, în funcţie de fiecare caz.

În rezultatul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţii au fost documentate acţiunile ilegale atât ale celor opt inspectori vamali, cât şi a mai bine de 20 de persoane fizice.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă amendă de până la 100 de mii de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate timp de 5 ani.

Încă nu ți-ai pregătit copilul de școală? Mai multe iarmaroace se organizează în Capitală
Articolul anterior
Vali Boghean, orchestra fraților Advahov și un ansamblu de copii din Israel vor concerta de Ziua Limbii Române, la Chișinău
Articolul următor
Alte articole interesante