Șofer scos dintr-un șanț pe traseul Chișinău-Ungheni. Care este starea drumurilor din țară

La moment, Administrația de Stat a Drumurilor informează că circulația rutieră pe toate drumurile publice naționale este asigurată în condiții de iarnă. În noaptea din 5 spre 6 februarie, pe întreg teritoriul țării s-au înregistrat temperaturi scăzute cu precipitații sub formă de ninsoare, starea părții carosabile fiind umedă, pe alocuri înzăpezită.

În această perioadă, unitățile teritoriale ale SA ,,Drumuri” au efectuat pe drumurile publice naționale din zona de Nord și Centru lucrări de patrulare, deszăpezire și combatere a lunecușului, în zona de Sud au desfășurat lucrări de patrulare. Astfel, în procesul tehnologic au fost antrenate 100 de utilaje speciale și implicați 123 de muncitori rutieri.

Potrivit meteorologilor, ninsoarea se va menține pe tot parcursul zilei, cerul va fi înnorat până luni, marți vor cădea precipitații sub formă de lapoviță.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare referitor la dotarea automobilelor și conducerea pe timp de iarnă. Participanții la trafic pot solicita intervenția drumarilor în caz de blocaj pe traseele naționale la numerele active în regim non-stop: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Pe traseul Chișinău-Ungheni, un șofer a ajuns într-un șanț pe marginea drumului. ,,Conduceți cu atenție și adaptați limita de viteză condițiilor meteorologice pentru a ajunge în siguranță acasă”, este îndemnul INSP.

Caz înfiorător în raionul Telenești. O fetiță de 8 ani răpită și agresată în timp ce se întorcea de la școală
Articolul anterior
Lev Leshchenko, despre Buzova și Morgenstern
Articolul următor