Șoferii vor putea conduce fără a avea neapărat permisul de conducere asupra lor

Executivul a aprobat miercuri, 24 noiembrie, modificarea unor acte normative, care vizează modificarea Legii privind siguranța traficului rutier în sensul de excludere a obligativității șoferilor de a deține asupra lor permisul de conducere în traficul național, scrie cotidianul.md.

Prin modernizarea calității serviciilor publice, conducătorii auto nu vor fi obligați să dețină asupra lor permise de conducere, ei vor putea fi identificați de ofițerii de patrulare în regim digital.

Modificările prevăd modernizarea și sporirii calității serviciilor publice, prin digitizarea serviciului, reducerea numărului actelor necesare la perfectarea actelor de a conduce vehicule, și excluderea obligativității deținerii asupra lor a permisului de conducere în traficul național.

Modificările propuse au fost inițiate în contextul realizării proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale”, precum și în vederea implementării acțiunii 3.17 din Hotărârea Guvernului nr. 966/2016 pentru aprobarea Planului de acțiuni privind reforma de modernizare a serviciilor publice pentru anii 2017-2021.

1,2 tone de mâncare din bagajele a 25 de moldoveni care mergeau la muncă, confiscate de autorităţile din Austria
Articolul anterior