Șoferul care a lăsat-o pe Marcela Paladi fără picioare riscă să rămână fără avere

Gheorghe Begu, șoferul BMW-ului, care a lăsat-o pe Marcela Paladi fără picioare, și-a recunoscut vina, scrie realitatea.md.

Miercuri, 29 martie, a avut loc prima ședință de judecată, iar astăzi, judecătorii au aprobat cererea avocatului Marcelei de a-i sechestra șoferului vinovat averea, care se ridică la circa 1,2 milioane de lei.

La ședințele de judecată s-a prezentat și Marcela Paladi, victima accidentului de pe Viaduct.

Impactul s-a produs în noaptea aproape fatală din 5 spre 6 februarie, Marcela Paladi încerca să scoată triunghiul de semnalizare din portbagaj, când a fost strivită de o mașină de marca BMW. În urma impactului, tânăra și-a pierdut ambele picioare.

Urmare a accidentului rutier, a fost lovită încă o persoană, care a căzut jos pe carosabil și s-a ales cu vătămări corporale neînsemnate.

Învinuitul a refuzat să facă declarații pe caz și riscă o pedeapsă maximă de până la 7 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.

Cazul Marcelei a făcut înconjurul întregii țări. S-a implicat  Primăria Chișinău, care promisese o donație de bani, iar vicariatul de Soroca a oferit o modestă contribuție financiară în valoare de 30 000 lei. Pe lângă asta, accidentul a fost discutat și la nivel de Parlament.

R. Moldova va primi aproape 1 miliard de euro pentru alinierea la standardele UE în domeniul vamal

Sistemul vamal al Republicii Moldova va fi aliniat la standardele Uniunii Europene. Executivul a aprobat, la inițiativa Ministerului Finanțelor, ratificarea Acordului între Republica Moldova și Uniunea Europeană privind participarea țării noastre la Programul „Vama” al UE pentru cooperare în domeniul vamal.

Acordul urmărește armonizarea sistemului vamal al Republicii Moldova cu cel al UE pentru a răspunde mai eficient amenințărilor de securitate și criminalității transfrontaliere, dar și pentru a facilita creșterea comerțului internațional.

Asocierea la Programul „Vama” al UE va contribui la consolidarea relațiilor de cooperare între Serviciul Vamal și autoritățile vamale din statele membre ale UE, în contextul angajamentelor de integrare europeană a Republicii Moldova, ceea ce presupune uniformizarea politicilor în domeniu, consolidarea capacităților administrative, operarea sistemelor electronice europene, dar și implementarea inovațiilor în domeniul politicii vamale.

Acordul privind participarea Republicii Moldova la Programul „Vama” al Uniunii pentru cooperare în domeniul vamal a fost semnat la data de 7 februarie 2023, la Bruxelles. Acesta prevede și acordarea unui suport financiar în valoare de 950 de milioane de euro. Programul urmează a fi implementat de către Serviciul Vamal, în perioada 2023-2027.

Avertizare hidrologică în legătură cu creșterea nivelului apei în Nistru și Prut

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că în următoarele 24 de ore în râul Nistru, pe sectorul s.Naslavcea – or. Dubăsari va avea loc variația nivelului apei cu 10-40 cm, scrie unimedia.info.

Astfel, din cauza măririi în continuare a deversării apei din lacul de acumulare Dubăsari până la 750 m3/s, în râul Nistru pe sectorul or. Dubăsari – s. Talmaza va avea loc creșterea nivelului apei cu 10-50 cm, fără urmări negative.

În râul Prut pe sectorul s. Criva- s. Sirăuți va avea loc creșterea nivelului apei 20-80 cm, pe sectorul or. Costești – or. Leova fără schimbări esențiale iar pe sectorul or. Leova – s. Brânza va avea loc variația nivelului apei ccu 5 cm.
Totodată, în râurile mici regimul hidrologic nu se va modifica esențial.

Valerie Lungu a fost cerută în căsătorie! Cui ”A spus da”

Valerie Lungu a fost cerută în căsătorie! Iubitul vedetei i-a făcut o surpriză de proporții în Paris, după momentele de coșmar pe care le-a trăit. Dacă la început vorbea despre el ca fiind doar un prieten, iar mai apoi un proaspăt iubit, se pare că acum cei doi sunt pregătiți să ducă relația la un alt nivel, scrie spynews.ro.

La puțin timp după ce s-a afișat pentru prima dată alături de iubitul ei la un eveniment monden, Valerie Lungu a fost cerută în căsătorie. Se pare că iubitul ei este un bărbat romantic, deoarece a așteptat până la vacanța în Paris ca să facă pasul cel mare.

Așa cum era de așteptat, influencerul a spus ”Da”, astfel că se pregătește pentru cel mai important eveniment din viața ei.

Valerie Lungu a fost cerută în căsătorie în Paris

Chiar dacă este urmărită de peste 500.000 de oameni pe Instagram și are o comunitate uriașă pe rețelele de socializare, Valerie Lungu a fost rezervată atunci când a vorbit despre viața ei amoroasă.

Însă, în cele din urmă s-a dovedit că cel despre care spunea că este doar un prieten foarte bun, este chiar actualul ei iubit.

Cei doi au plecat într-o vacanță romantică în capitala iubirii, unde acesta a profitat de moment și a cerut-o în căsătorie.

Se pare că a fost un moment spontan, deoarece i-a dat inelul lui, care îi era vizibil prea mare. Însă, Valerie Lungu s-a conformat condițiilor și l-a pus pe două degete, iar fericirea și emoțiile de pe chipul ei nu au putut fi trecute cu vederea.

”A spus da!”, a scris iubitul ei, pe Instagram, după ce a publicat o fotografie cu inelul.

Influencerul a trăit momente de coșmar

Înainte să trăiască unul dintre cele mai speciale momente din viața ei, Valerie Lungu a trecut prin clipe de coșmar în Paris. În urmă cu doar două zile, cineva i-a furat telefonul, iar cel care a anunțat pe toată lumea a fost chiar iubitul ei, printr-o postare pe contul său de Instagram.

După o zi plină, cu fotografii frumoase și videoclipuri din vacanță, influencerul s-a trezit fără telefon, iar acest lucru a întristat-o. Însă, norocul a fost că are un iubit care are grijă de fericirea ei, astfel că i-a cumpărat un buchet de flori ca să îi vadă, din nou, zâmbetul pe buze.

Armata Chineză, pregătită să coopereze cu Kremlinul
Articolul anterior
Zilele Basarabiei la Cluj! Cum s-au distrat tinerii moldoveni la Basarabian Party. Satoshi a încins atmosfera
Articolul următor