Șoferul care a ucis trei oameni între localitățile Băcioi și Răzeni, era în stare de ebrietate

Polițiștii au stabilit că șoferul automobilului de marca Audi care a provocat accidentul rutier era în stare de ebrietate.

Bărbatul de 33 de ani a fost reținut pentru 72 de ore.

Pe caz a fost inițiată o cauză penală, urmând să fie stabilite toate circumstanțele.

În urma accidentului rutier au decedat pasagerii din Renault, doi tineri de 24 de ani și o tânără de 23 de ani. Șoferul de 24 de ani din Renault și doi pasageri din Audi au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Amintim că un accident grav de circulație s-a produs cu puțin timp în urmă, pe traseul M3 direcția Chișinău-Cimișlia, între localitățile Băcioi și Răzeni.3 persoane au decedat și 3 au fost traumatizate în impactul produs între un Renault și un Audi.

Polițiștii stabilesc toate circumstanțele. Pe porțiunea respectivă de drum la moment este sistată circulația rutieră, pentru documentarea accidentului. Îndemnăm șoferii să evite această zonă.

Fanii Barbie vor putea în curând să locuiască în casa în mărime naturală a celebrei păpuşi. Se dă în chirie, în Malibu! Vezi cum arată

Fanii Barbie vor putea în curând să locuiască în casa în mărime naturală a celebrei păpuşi Mattel. Pentru a promova filmul regizat de Greta Gerwig, care va fi lansat în cinematografe pe 19 iulie, Airbnb va oferi spre închiriere casa de vis Barbie din Malibu, California, scrie digi24.ro.

Fanii interesaţi se pot înregistra pe site-ul Airbnb începând cu 17 iulie, ora 19.00, pentru a rezerva proprietatea, scrie News.ro. Casa va putea fi închiriată doar pe 21 şi 22 iulie 2023, pentru două sejururi individuale de o noapte pentru maximum două persoane.

Chiriaşii vor fi responsabili doar pentru costurile de călătorie până în Malibu. Această reşedinţă de la malul mării a fost vopsită în roz aprins şi dispune de o piscină uriaşă, un teren de sport, un atelier de activităţi, o bucătărie complet echipată şi o sală de cinema. În timpul şederii lor, locatarii vor putea descoperi şi decoraţiuni în stilul Barbie, precum un cal uriaş din plastic, plăci de surf, o sală de patinaj pe role şi un ring de dans disco.

Cu ocazia lansării filmului „Barbie”, Airbnb se angajează, de asemenea, să facă o donaţie unică către Salvaţi Copiii, care oferă resurse de învăţare şi sprijin copiilor, familiilor şi comunităţilor pentru a sprijini încrederea fetelor.

Povestea unui bărbat din Ghidighici care a lăsat uniforma de polițist pentru cea de gunoier: ”Nu este o rușine!”

Sergiu Pașa are 42 de ani și locuiește împreună cu soția și cele două fiice în satul Ghidighici, municipiul Chișinău. Deși de mic a visat să devină polițist, a lăsat această profesie după doar 4 ani de activitate.

Salariul pe care-l primea atunci nu-i ajungea să-și întrețină familia, așa că, în anul 2012, s-a angajat ca gunoier la Regia „Autosalubritate”, transmite Știri.md cu referire la europalibera.org. 

Cinci ani mai târziu a devenit șofer de autospecială. Chiar dacă salariul unui șofer la întreprindere ajunge acum la 20.000 de lei, posturi vacante sunt mereu.

„Rușinea este să te duci să ucizi un om, dar să lucrezi gunoier nu este o rușine, noi ne facem bucățica noastră de pâine” spune Sergiu.

Angajații de la Autosalubritate încep munca de la ora 5:00 și au doar două duminici libere pe lună.

La moment întreprinderea are 40 de autspeciale și 70 de hamali.

Alexandru Bajura, vice-director operațional la Regia Autosalubritate spune că salariile sunt demne, dar pe viitor probabil să se mai mărească puțin. 

Astfel, hamalii primesc de la 10.000 până la 16.000 de lei pe lună, iar șoferii primesc de la 12.000 până la 20.000 de lei.

„Este foarte greu de găsit muncitori, mai ales hamali. La ziua de azi avem nevoie în jur de 10 șoferi și 15 hamali ca să putem completa cât de cât rutele” spune Alexandru Bajură.

Zilnic din Chișinău sunt evacuate 300-400 de tone de gunoi.

„Dacă cineva nu iese o zi la lucru acest fapt este direct cu 300-400 de tone care va rămâne în oraș” mai spune vice-directorul operațional la Regia Autosalubritate.

Sergiu Pașa mai spune că cel mai neplăcut lucru la această muncă este faptul că oamenii se comportă urât cu ei.

„Sunt oameni care aruncă gunoiul peste perete. Nu ne consideră pe noi de oameni, cred că suntem fără studii și fără minte în cap. Ne consideră ca niște boschetari, dar nu este așa cum gândesc ei” a adăugat Sergiu.

Priviți AICI video.

Țara noastră renunță la încă două acorduri internaționale

Republica Moldova renunță încă la două documente internaționale. Este vorba despre Acordul internațional cu privire la zahăr, încheiat la Geneva, în martie 1992, dar și Acordul privind interacțiunea în domeniul preîntâmpinării și lichidării consecințelor situațiilor excepționale cu caracter natural și tehnogen, semnat la Minsk, în ianuarie 1993, scrie realitatea.md.

Proiectele corespunzătoare urmează să fie semnate la ședința de miercuri a Executivului. După aprobarea de către miniștri și deputați, MAEIE va notifica Organizația Internațională a Zahărului și CSI despre decizie.

„Lipsa de aplicabilitate și depășirea termenului îndelungat, învechirea morală și necorespunderea realităților actuale au generat intenția MAI de a denunța tratatele în discuție. Ulterior semnării Acordului și a Protocolului de modificare a Acordului, semnat la data de 30 octombrie 2015, în or. Dușanbe, și aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 846 din 20 august 2018, intrat în vigoare la data de 20 iunie 2019, acestea au avut o aplicabilitate minimă pentru Republica Moldova. (…) Totodată, fără a avea un Acord special semnat în acest scop, Republica Moldova are alternative pentru a acorda sau primi asistență internațională în bunuri materiale sau echipe de salvare pentru lichidarea consecințelor situațiilor excepționale”, justifică decizia privind acordul din cadrul CSI, care este denunțat.

Referitor la Acordul cu privire la zahar, țara noastră achită cotizații, dar nu poate participa la reuniuni, deoarece sunt desfășurate în locații îndepărtate. În același timp, Chișinăului i se solicită rapoarte statistice costisitoare, iar țara noastră, în calitate de semnatară a acordului, a beneficiat în ultima perioadă doar de informații de ordin general.

Ucraina folosește noul sistem electronic „eCherha” în punctele de trecere cu Moldova
Articolul anterior
Găgăuzia: Candidata Partidului Șor a câștigat alegerile
Articolul următor