Șoldănești: Un tânăr a fost sclav timp de 8 ani pentru un consătean. Era încuiat într-un șopron și eliberat doar pentru a lucra

Un bărbat cu vârsta de 54 ani din raionul Șoldănești a fost plasat în arest preventiv pentru trafic de ființe umane. Începând cu anul 2012, învinuitul a supus zilnic bărbat cu vârsta de 32 ani la servicii forțate în activitate de construcții și lucrări agricole. Victima era încuiată într-un șopron cu un șurub metalic, în condiții de sclavie și fără facilități igienice minime.

separator

Sub conducerea procurorilor PCCOCS, ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane au stabilit că cei doi se cunosc în virtutea faptului că ambii sunt de origine din aceeași localitate a raionului.

Exploatarea victimei de către învinuit a avut loc prin profitarea de poziția de vulnerabilitate a acesteia, manifestată prin situație financiară precară, precum și prin aplicarea violenței periculoase pentru viață, sănătatea fizică și psihică a victimei.

Ca urmare a acțiunilor de urmărire penală la domiciliul învinuitului, oamenii legii au identificat și localizat victima, care era încuiată într-un șopron cu un șurub metalic, în condiții de sclavie și fără facilități igienice minime.

Victima a fost eliberată imediat și a beneficiat de consiliere psihologică, cu plasarea ulterioară într-o instituție specializată.

Potrivit legii, infracțiunea de trafic de ființe umane se pedepsește cu închisoare de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

O fetiţă de 8 ani a murit electrocutată, după ce a atins luminiţele dintr-un brad de Crăciun, într-o piaţă publică din Brazilia
Articolul anterior
Germania obligă companiile să aibă minim o femeie la conducere
Articolul următor
Alte articole interesante