Soldați ruși din Irkutsk cer ajutor: ,,Ne-au trimis pe front ca să fim măcelăriți”

Soldați care spun că fac parte dintr-o unitate rusă mobilizată desfășurată în Ucraina s-au plâns, pentru a doua orară într-o lună, de tratamentul și de comandanții lor.

Bărbații fac parte din regimentul 1439, care provine din Irkutsk, Siberia. Un grup din același regiment a emis un protest similar în ianuarie. Nu este clar dacă noul videoclip include bărbații implicați în plângerea anterioară, transmite CNN.

În cel mai recent videoclip, publicat sâmbătă, soldații susțin că au primit „ordine ilegale și criminale” din partea comandamentului lor și au fost trimiși la luptă fără „niciun sprijin”.

„Suntem mobilizați din regiunea (regiunea) Irkutsk, regimentul 1439, care au fost trimiși în (autoproclamata Republică Populară Donețk) din orașul Novosibirsk la 31 decembrie 2022”, a spus un soldat cu cagulă care citea un mesaj și era înconjurat de alți soldați.

„Cerem ajutor pentru a face față ordinelor ilegale și criminale ale comandamentului nostru … soldații apărării teritoriale au fost transformați într-o singură zi în unități de asalt și au fost trimiși să asalteze fortăreața Avdiivka – fără niciun fel de sprijin din partea artileriei, comunicațiilor, geniștilor, recunoașterii – pentru a fi măcelăriți”, a afirmat bărbatul rus, potrivit sursei citate.

Avdiivka este un oraș foarte disputat, aflat în apropiere de linia frontului din Donețk. „Comandanții RPD trag cu mitraliere și vehicule de luptă de infanterie în soldații noștri mobilizați pentru că (aceștia) refuză să se alăture unităților de asalt. Nu are niciun rost să apelăm la procuratura militară locală, deoarece aceștia sunt în deplină conivență cu comandanții… În acest moment, acest batalion a fost aproape complet distrus”, a continuat soldatul cu cagulă.

Pe măsură ce videoclipul se apropie de final, soldatul spune că unitatea se află într-o „poziție disperată”, deoarece „comandanților RPD nu le pasă” de viețile lor. O altă înregistrare video, tot de la presupuși bărbați din unitatea 1439, a circulat la sfârșitul lunii ianuarie.

Un grup de soldați spune că sunt amenințați și că se trage în ei de către comandanții lor pentru că refuză să se alăture liniei de front și că sunt forțați să intre în luptă fără un sprijin adecvat.

CNN susține că nu poate verifica în mod independent înregistrările video sau dacă grupul este într-adevăr format din soldați din regimentul 1439.

sursa

ULTIMA ORĂ! Curtea Constituțională a decis: Restricțiile de participare la alegerile pentru oamenii lui Șor – neconstituționale

Curtea Constituțională a admis sesizarea deputaților fostului Partid „ȘOR” și a declarat drept neconstituționale prevederile din Codul Electoral care interzic oamenilor afiliați lui Ilan Șor să candideze în cadrul scrutinelor electorale. Hotărârea a fost pronunțată cu puțin timp în urmă, scrie deschide.md.

Amintim că la data de 4 octombrie 2023, Parlamentul a votat în lectura finală modificarea Codului Electoral. Potrivit documentului, persoanele care, la data pronunțării hotărârii Curții Constituționale privind declararea neconstituționalității unui partid politic, dețineau calitatea de membru al organului executiv sau care ocupau funcții elective din partea partidului respectiv, nu vor putea fi alese în cadrul unor scrutine electorale.

Restricția urma să fie aplicată pentru o perioadă de 3 ani de la data pronunțării hotărârii Curții Constituționale privind declararea neconstituționalității partidului politic.

Simbolul secret din VIDEO-ul în care prințesa Kate anunță că are cancer. Trucul a fost folosit chiar de regina Elisabeta a II-a

Clipul în care prințesa Kate anunță că face chimioterapie a fost în detaliu analizat de exeperți. În imagini sunt mai multe simboluri secrete care transmit un mesaj puternic, scrie stirileprotv.ro.  

Prințesa de Wales s-a adresat cu curaj națiunii, săptămâna trecută, printr-un clip filmat în curtea castelului Windsor. Relaxată și îmbrăcată lejer, Kate a anunțat că suferă de o boală cruntă. Cadrul în care au fost filmate imaginile este însă unul relaxat – prințesa stă pe bancă, în aer liber, iar în spatele ei are un peisaj primăvăratic.

În fundal se pot zări și o mulțime de narcise aurii, și nu întâmplător. Nu numai că narcisa este floarea națională a Țării Galilor, dar este, de asemenea, o floare asociată de mult timp cu pacienții și supraviețuitorii cancerului.

În finalul discursului Kate a spus că se gândește și că este alături de „toți cei ale căror vieți au fost afectate de cancer”, subliniind că nu sunt singuri în această luptă cu boala.

Ca simbolism, narcisa este o floare a speranței, fiind una dintre primele flori ale primăverii și semnalează faptul că zilele de iarnă au trecut.

„Narcisele din spatele lui Catherine mi-au amintit de cele văzute la discursul Reginei „Ne vom întâlni din nou” adresat națiunii în timpul epidemiei de Covid-19 din 2020. A fost un discurs pe care milioane de oameni nu îl vor uita niciodată. A fost atât de plin de emoție, încât a atins cu adevărat coarda sensibilă a oamenilor”, spune fotograful regal Arthur Edwards.

Catherine și-a încheiat discursul implorându-i pe toți cei afectați de cancer să nu-și „piardă credința sau speranța”.

„Nu sunteți singuri”, a spus Kate în încheiere.

Atât regretata regină, cât și Kate au vorbit direct în fața camerei, singure, asta transmițând un mesaj extrem de puternic.

Amândouă s-au folosit de narcise pentru a simboliza faptul că, la fel ca iarna care se transformă în primăvară, urmează vremuri mai bune.

Programul „Satul European” pentru ani 2024-2028, aprobat de Guvern. Ce proiecte își propun autoritățile

Programul Național de dezvoltare locală „Satul European” pentru anii 2024-2028 a fost aprobat de Guvern. Costurile implementării programului sunt estimate la peste 5,3 miliarde de lei, dintre care din bugetul de stat, prin intermediul Fondului Național de Dezvoltare Regională și Locală, va fi asigurată suma de peste 2,5 miliarde de lei.

Astfel, proiectul prevede ca, până în 2028, circa 200 de mii de locuitori vor avea acces la rețeaua de apeduct și 37 de mii de persoane vor fi conectate la rețeaua de canalizare. De asemenea, 250 de mii de persoane din 100 de localități urmează să beneficieze de sistem de iluminat public îmbunătățit.

Programul mai urmărește ca, peste patru ani, în cel puțin 250 de localități să fie renovate sau reabilitate clădirile publice, 375 de mii de locuitori să beneficieze de săli și terenuri sportive moderne, iar 250 de mii de locuitori – de infrastructură îmbunătățită a edificiilor culturale și turistice.  De asemenea, în cel puțin 65 de localități va crește ponderea de energie regenerabilă în totalul energiei consumate.

Totodată, 400 de angajați ai autorităților publice locale vor avea capacități consolidate în scrierea, managementul, monitorizarea și evaluarea proiectelor investiționale.

Explozii pe un aeroport din Belarus utilizat de armata rusă pentru lansarea de rachete asupra Ucrainei
Articolul anterior
Putin va fi eliminat de acoliții săi, consideră președintele Zelenski: „Carnivorii îl vor devora pe carnivor”
Articolul următor