input-processed

Pastile psihotrope, depistate la vamă. Unde urmau să ajungă

Funcționarii postului vamal Palanca în conlucrare cu inspectorii Centrului Chinologic, polițiștii de frontieră și ofițerii FROTEX, au supus controlului de specialitate un mijloc de transport, ce se deplasa din Republica Moldova spre Ucraina, anunță Serviciul Vamal al Republicii Moldova.

În rezultatul controlului, în bagajul unui nerezident în vârstă de 42 de ani, au fost depistate peste 40 pastile presupuse a fi psihotrope.

Pastilele au fost reținute și transmise pentru expertiză, iar investigațiile continuă.

Amintim că, introducerea/scoaterea în/din Republica Moldova a medicamentelor este permisă doar dacă:
cantitatea pe care o deține persoana în bagaje n-o depășește pe cea necesară pentru tratament pe perioada aflării în țara de destinație sau pe perioada călătoriei;
medicamentele sunt însoțite și de rețeta în baza căreia au fost eliberate sau de alte acte emise de către instituțiile medicale, unde să fie indicată denumirea, modul și durata de administrare.

Lavrov susține că Occidentul „nu a reușit să izoleze Rusia” și că „acum, prima putere economică din lume este China”

Eforturile Washingtonului și ale sateliților săi de a izola Moscova au eșuat complet, majoritatea globală nefiind dispusă „să scoată castanele din foc” pentru fostele puteri coloniale, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Lavrov

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat, sâmbătă, că „politica Occidentului de a izola Rusia a eșuat complet”, adăugând că este „normal” ca Statele Unite și aliații săi să nu reușească să „forțeze comunitatea internațională să trăiască în conformitate cu inventata ‘ordine bazată pe reguli'”, notează Baha.

„Pare firesc ca eforturile Washingtonului și ale sateliților săi de a inversa cursul istoriei și de a forța comunitatea internațională să respecte o ‘ordine mondială bazată pe reguli’ să fi eșuat. Voi menționa doar cursul complet eșuat spre izolarea Rusiei pe care occidentalii l-au urmărit”, a precizat Lavrov.

Lavrov ridică-n slăvi China

„Majoritatea țărilor locuite de aproximativ 85% din populația lumii sunt reticente în a scoate castanele din foc pentru fostele puteri coloniale”, a adăugat el.

Mai mult, Lavrov a susținut că puterea economică a membrilor G7 s-a redus semnificativ în ultimele trei decenii. „Acum, prima putere economică din lume, în ceea ce privește paritatea puterii de cumpărare, este China, care combină cu abilitate mecanismele de piață și metodele guvernamentale de reglementare”, a completat șeful diplomației ruse, potrivit TASS.

sursa

Un bărbat care a adormit într-un taxi a avut un șoc după ce a ajuns la destinație

Un bărbat din Melbourne este în stare de șoc, după ce a adormit într-un taxi și s-a trezit la destinație că are de plătit 468 de dolari, pentru o călătorie care a durat o oră.

taxi

Bărbatul, cunoscut sub numele de Ryan pe TikTok, a postat un videoclip în care îl confruntă pe șoferul de taxi cu privire la suma pe care a trebuit să o plătească de la Aeroportul Melbourne, la suburbia Berwick, aflată la 75 km distanță, scrie protv.ro, conform Yahoo News.

„Eu doar te duc cu mașina de la aeroport. Sunt taxe de drum, este o autostradă”, a explicat șoferul de taxi. „Sunt un taximetrist nou. Știu doar ce spune aparatul de taxat, cum o să plătești, amice?”.

Potrivit unui calculator automat de tarife de taxi, călătoria ar fi trebuit să coste aproximativ 146 de dolari pe timp de noapte și maximum 161 de dolari în timpul orelor de vârf, dar ceea ce a apărut pe aparat a fost de aproape trei ori mai mult.

Când clientul a încercat să înțeleagă cum de călătoria sa s-a ridicat la suma uriașă de 468 de dolari după ce „a adormit timp de 20-30 de minute”, șoferul a devenit defensiv.

„Prietene nu te mai plânge de mine, bine… Sunt un șofer de taxi, nu un director de bancă”, a spus el, pe un ton agresiv.

„De obicei nu mă plâng, dar cum rezolvăm asta?”, a insistat clientul.

„Prietene, ce-ar fi să plătești și mâine verifici ce naiba este asta?”, a spus șoferul înainte de a-și cere scuze pentru că a înjurat când clientul l-a strigat.

După ce a plătit, Ryan a observat că aparatul a afișat 486,72 dolari și nu 468 de dolari, sumă care poate include taxa de rezervare, taxele guvernamentale și o suprataxă pentru card. „Ați pus mai mult acolo”, a spus el. Șoferul a răspuns atunci: „Amice, te rog, dă-mi doar cardul”.

De marți dimineață, mai mult de 308.000 de persoane au vizionat videoclipul lui Ryan, pe care a scris și un sfat: „nu adormi niciodată într-un taxi”.

„A văzut un om vulnerabil și și-a asumat riscul. Nu m-aș putea controla!”, a susținut o persoană. „L-aș [fi] pus să mă ducă la secția de poliție”, a spus o alta.

„Este ca o reclamă pentru Uber”, a glumit o a treia persoană.

Unii au subliniat, de asemenea, cât de nepoliticos a vorbit taximetristul cu clientul. „Modul în care taximetristul îți vorbește pentru că ai pus întrebări rezonabile este rușinos”, a comentat o persoană.