Soldații ruși trimiși la război cu pachete de bandaje sterile fabricate în 1978

Vechimea bandajelor sugerează că Rusia are o armată slab echipată și nepregătită pentru război, observă jurnaliștii televiziunii britanice ITV, conform Libertatea.

Conținutul straniu al pachetelor albe lăsate de ruși: Bandaje fabricate în 1978Foto: Profimedia Images

Un asalt al forțelor ruse care avea rolul de a tăia calea ucrainenilor în orașul Mikolaiv, din sudul Ucrainei, a fost respins zilele trecute, potrivit Kievului.

În timpul retragerii, unii militari ruși au căzut prizonieri, în vreme ce armata invadatoare a lăsat în urmă arme și echipamente.

Printre acestea, observă televiziunea ITV, au putut fi observate pachete cu bandaje fabricate în 1978, acum aproape 45 de ani, cu ceva timp înainte ca mulți dintre soldații participanți la luptă să se fi născut.

Concret, pe pachet scrie: „Ministerul Industriei Textile din Republica Sovietică Federativă Socialistă Rusă. Fabrica de textile din Gorodiși. Bandaj medical steril. Preț – 65 copeici, produs în 1978″.

Este neclar dacă bandajele au o dată de expirare, aceasta nu apare pe pachet, iar calitatea lor poate depinde și de modul în care au fost păstrate. În orice caz, ce au lăsat rușii în urmă sugerează că vorbim despre o armată slab echipată și nepregătită pentru război, concluzionează jurnaliștii ITV.

Nu este primul semn al lipsei de pregătire corespunzătoare a armatei ruse. În ultimele săptămâni au apărut informații despre rațiile militare expirate acum șapte ani.

Ludmila Bălan trăiește ,,cele mai fericite clipe”. Iată motivul!

De Sărbătorile pascale, Ludmila Bălan a vizitat casa părintească din Sărătenii Vechi. Artista a mărturisit că este fericită, atât timp cât acasă, la locul de baștină, este așteptată de ființa care i-a dat viață.

Artista merge foarte des la casa părintească acolo unde, cu multe dor, o așteaptă mama Alexandra.

,,Când Mama mă așteaptă în pragul Casei Părintești trăiesc cele mai fericite clipe!”, a mărturisit Ludmila Bălan, pe pagina sa de facebook unde a postat câteva poze alături de mama ei, sub un copac înflorit.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, floare şi pom cu fructe cu sâmburi
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi persoane zâmbind

Ludmila Bălan a devenit cunoscută în anii ’90, cu emisiunile pentru copii „Noapte bună, copii!”, „Căsuța cu povești”, „De la 5 la 10” și „Tanti Ludmila Show”.

Un tânăr fotograf a realizat poze dintr-un cimitir din Moldova de Blajini

Moldova, văzută prin ochii unui tânăr fotograf, așa cum este ea, cu toate tradițiile transmise din generație în generație și înrădăcinate de vremuri! Unui tânăr fotograf i-a venit ideea să realizeze poze dintr-un cimitir din Moldova de Blajini.

Pagina de Facebook Raw/Moldova a distribuit un set de fotografii de la cimitirul din Pelinei, raionul Cahul.

Acestea au fost realizate între anii 2013-2014 și sunt creația tânărului fotograf Andrei Moraru. Mai jos, puteți admira imaginile:

Natalia Barbu, mesaj de dragoste pentru soțul ei și adresare către cei care le critică relația

Natalia Barbu a publicat recent o poză alături de soțul ei, fotografia fiind însoțită de un mesaj adresat jumătății sale, dar și celor care continuă să critice această familie.

,,Tu ești parte din mine și eu parte din tine, suntem Unu. Chiar dacă careva din voi ați fost, sinteți sceptiți la o relație ca a noastra, știti ce? Daca ați vedea mai multa Iubire, Lumină și Frumos în voi, sigur ați fi fericiți. Vă trimitem numai gânduri bune și Iubire”, a menționat artista pe Instagram.

Natalia Barbu este căsătorită cu omul de afaceri Nicolae Sota. Cei doi au împreună doi copii, un băiețel pe nume Victor și o fetiță, Vera.

Prietenii virtuali i-au transmis artistei gânduri frumoase:

,,Voi Sunteți minunați! Draga mea, nu asculta, și nu te uita la nimeni! Trăiți viața din plin cât e posibil!
Nimeni din cei care vorbesc nu o sa fie alături de voi la nevoie. Vă cuprind”, a scris interpreta Olia Tira.

,,Semănați mult. Fericire și înțelepciune! Restu’ se trec. Conteaza cum te simți tu lângă el. Ești muninată!”.

,,Sunt sigură că aveți o relație plină de dragoste, respect și înțelepciune”, au mai scris internauții.

Dmitro Kuleba: Limba ucraineană este şi va fi singura limbă de stat în Ucraina
Articolul anterior
„Sclavii vor rămâne sclavi”. Max Barskih, despre cei care s-au vândut pentru concertul lui Putin de la Lujniki
Articolul următor