Solidaritate. 150 de oameni s-au autoizolat în fabrică pentru a produce măşti şi echipament medical

Angajaţii unei fabrici din Tunisia produc 50.000 de măşti şi echipament medical pe zi după ce au ales să se autoizoleze la muncă, transmite Mediafax.

separator
Sunt peste 150 de angajaţi, majoritatea femei, care s-au autoizolat la locul de muncă în fabrica Consomed pentru o lună. Ele au ales asta din patriotism, pentru a ajuta ţara în lupta cu coronavirusul, spune managerul lor, Hamza Alouini, potrivit BBC.

Femeile spun că le e dor de familii, însă sunt susţinute să facă acest sacrificiu. „Soţul şi fiica mea de 16 ani mă susţin şi mă încurajează”, spune Khawla Rebhi, una din angajate.

Fabrica îşi exporta echipamentele produse înainte de coronavirus, însă acum se concentrează doar pentru spitalele din Tunisia. Sunt 227 de cazuri confirmate, 6 oameni au murit, iar starea de urgenţă a fost instaurată.

Muncitorii autoizolaţi în fabrică au alături de ei doi bucătari, un doctor şi un farmacist. Sunt dormitoare separate pentru 110 femei şi 40 de bărbaţi, cu suficiente provizii pentru o lună.

„Avem zonă pentru mişcare şi exerciţii, femeile pot să danseze, iar bărbaţii joacă fotbal şi baschet în timpul liber”, mai spune Khwawla, sefă de linie de producţie.

Un agent economic autohton a început să producă viziere de protecție gratuite pentru medici
Articolul anterior
Coronavirus: la Spitalul Republican sunt internați 15 pacienți în stare gravă
Articolul următor
Alte articole interesante