Solista trupei The Cranberries a fost înmormântată

Dolores O’Riordan își va găsi locul de veci în orașul sau natal Ballybricken, din Irlanda. La funeraliile care avut loc ieri au participat în jur de 200 de persoane, membrii familiei, rude şi prieteni apropiaţi ai artistei.

separator

Sicriul artistei a fost dus în biserica Saint Ailbe, din Ballybricken, orașul în care a fost înfiinţat grupul The Cranberries, pe acordurile cântecului ‘Ave María’ de Franz Schubert pe care Dolores l-a interpretat cu Pavarotti şi a ieşit din lăcaş o oră mai târziu pe acordurile melodiei ‘When you are gone’, inclusă în albumul ‘To the Faithful Departed’ (1996). În timpul slujbei vocea lui Dolores, care a murit la 46 de ani, a răsunat din nou, cu ‘Panis Angelicus’, creând o atmosferă magică.

La funeralii au participat pe lângă vecini şi cunoscuţi ai artistei, mama artistei, Eileen, cei cinci fraţi şi cei trei copii ai săi, Taylor, Molly şi Dakota, pe care i-a avut cu soţul său, Don Burton, de care divorţase în 2014, după 20 de ani de căsătorie. În faţa sicriului au fost aşezate chitara şi un disc de platină şi alte obiecte legate de viaţa personală a artistei, o carte de poezii şi o icoană a Fecioarei Dolores pe care o avea de la străbunica sa.

În timpul slujbei, preotul care a oficiat slujba a amintit că O’Riordan a aşezat, nu doar comunitatea sa natală Ballybricken, ci întregul oraş Limerick pe harta mondială a muzicii, la începutul anilor ’90. “Avea o voce cu totul deosebită”, a spus Liam McNamara, amintind de prima sa întâlnire cu tânara de 18 ani, care cânta în cor şi la orgă în biserica Saint Ailbe.

Cortegiul funerar s-a deplasat apoi la cimitirul din Ballybricken unde cântăreaţa a fost îngropată alături de tatăl său, într-o ceremonie privată la care au asistat doar membri şi apropiaţi ai familiei.Dar poate cele mai impresionante prezențe de la înmormântare au fost cele ale copiilor ei, Taylor, 20 de ani, Molly, 16, și Dakota, 12, însoțiți de tatăl lor și fostul soț al lui Dolores, Don Burton, și de fiul acestuia dintr-o altă relație, Donny (in imagine, mama și mezina Dakota).

În imagine, Don Burton și cei trei copii ai lui și ai artistei.

sursa: stirileprotv.ro; okmagazine.ro

Un bărbat din Galați ar putea sta la închisoare pentru că a luat în spațiu 1500 de moldoveni
Articolul anterior
S-a deschis cel mai mare magazin fără case de marcat
Articolul următor
Alte articole interesante