Solomon Dendrarium – cel mai bun complex din Chișinău! Peste 60% din apartamente vândute

În căutarea idealului, atragem atenția la aspectul estetic plăcut, la calitate, sănătate și confort. Complexul Solomon Dendrarium ne face să ne oprim din căutări, pentru că întrunește toate aceste valori. Acesta e locul pe care vrei să-l numești ”Acasă”, e locul în care sufletul își găsesc liniștea, iar momentele petrecute alături de familie devin de neprețuit. Pentru cei care își doresc să simtă fericirea zi de zi există o adresă – ” Solomon Dendrarium”.

separator

Solomon Dendrarium” e complexul rezidențial care demonstrează că poți locui în inima Chișinăului, fără a simți forfota orașului, fără a auzi zgomotul stradal și fără a fi afectat de poluarea urbană. Din contra, având parcul Dendrarium în calitate de vecin, locuitorii complexului vor admira cele mai deosebite priveliști, vor inspira aer proaspăt și vor asculta tril de păsări.

Peste 60% din apartamente deja s-au vândut, fapt ce ne dă de înțeles că locuitorii Chișinăului au așteptat un astfel de proiect, cu o abordare nouă, ce îmbrățișează necesitățile omului modern și activ.

Complexul ”Solomon Dendrarium” se dă în exploatare în acest an – 2020, iar lucrările respectă termenii stabiliți, de aceea vă sugerăm să profitați de prețuri accesibile și să investiți în locuința de lângă parc, în care fiecare familie își va găsi liniștea.

Aceasta-i casa care se gândește la starea Dumneavoastră de bine!

Locuința într-un complex nou, localizat strategic, în preajma celor mai necesare puncte de interes vă garantează siguranță și calitate.

Ansamblul de apartamente noi Solomon Dendrarium este format dintr-un bloc structurat pe 2S + P + 14 etaje, însumând  143 de apartamente, variind de la cele cu 1 cameră, până la apartamente cu 4 camere.

Și frumos, și calitativ.

Solomon Dendrarium este despre materiale de cea mai înaltă calitate și dotări specifice unui proiect premium, la prețuri corecte:

  • Sistem de zidărie cu cărămidă roșie
  • Gresie și faianță pe holuri și la intrare
  • Zonă de recepție
  • Ferestre Panoramice în 3 straturi
  • Fațadă ventilată, izolată cu vată minerală, sistem de profile Schuco
  • Pompă căldură aer-apă Daikin Altherma generația 3
  • Finisaje interioare calitative
  • Ascensor silențios
  • Parcare pe 3 nivele

Designul blocului este unul modern, fațada este predominată de închideri totale cu sticlă, fapt ce asigură suprafețe vitrate mari, care contribuie la sentimentul de spațiu primitor, cu multă lumină naturală în propria locuință.

Planimetria familiei Dumneavoastră

În atenția iubitorilor de libertate, confort și, bineînțeles, priveliște magnifică, aducem planimetria apartamentului cu 3 camere, cu suprafața de 110,4 mp.

Gândită pentru a oferi comoditate maximă, această planimetrie este garantul unei locuințe armonioase.
Compartimentat în 3 dormitoare, salon și bucătărie spațioase, 2 băi, 2 balcoane și garderobă, familia Dumneavoastră își va găsi liniștea și echilibrul de care are nevoie.

Compartimentarea strategică, spațiile generoase, geamurile panoramice și finisajele calitative vă permit să realizați designul de interior pe care-l visați.

Cu parcul dincolo de geam

Dar mai presus de toate, nimic nu se compară cu emoțiile pe care ți le creează zilnic priveliștea de peste geam – bogăția naturală a parcului Dendrarium, care se află chiar la poalele blocului. Pentru comoditate, se va crea o zonă de acces în parc exclusiv pentru locatarii blocului.

”Ajung în 5 minute”

Aflându-se la o distanță de 100 m de artera principală – bd. Ștefan cel Mare, în cea mai dezvoltată zonă din punct de vedere infrastructural, Solomon Dendrarium încurajează stilul activ de viață al întregii familii, oferindu-vă posibilitatea să ajungeți în cele mai importante puncte de interes în timp restrâns:

  • Zonă comercială în incinta complexului
  •  Parcul Dendrarium
  • Teren de joacă în parc
  • 3 centre de business în apropiere: Kentford, Cedacri + 1 centru în dezvoltare
  • Centrul pentru copii Artico
  • Universități: USMF ”Nicolae Testemițeanu”, Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă”, USEM, USM (Facultate Drept)
  • Școli, grădinițe
  • Restaurante
  • Supermarket, magazine specializate
  • Bănci, farmacii, spitale
  • Săli de sport
  • Transport public în toate direcțiile

Lucrările pe șantier sunt în toi, iar pe măsură ce evoluează construcția, și prețurile  pentru un metru pătrat se vor schimba: grăbiți-vă să procurați apartamentul în care un metru pătrat pornește de la 849 euro, întrucât în luna iunie prețurile se vor mări.

Peste 60% dintre apartamentele Complexului Locativ ”Solomon Dendrarium” și-au găsit deja proprietarii, e momentul să vă alegeți și Dumneavoastră locuința la care visați, la cel mai bun preț. Vă invităm să ne contactați la numărul de telefon: 067 555 000 pentru a stabili o vizită la viitoarea Dumneavoastră casă.

În același sens, vă sugerăm să ne contactați și pentru a rezerva spațiul comercial potrivit afacerii Dumneavoastră!

Alegeți locuința în ”Solomon Dendrarium” – cel mai bun complex din Chișinău!

Contactați numărul de telefon: 067555000

Sau accesați siteul: www.dendrarium.solomon.md

Fântânile din țară, majoritatea poluate: 75% nu corespund normelor de calitate a apei

Aproape 75% dintre fântânile din Republica Moldova nu respectă standardele de calitate a apei. Cele mai multe sunt poluate cu nitraţi şi bacterii periculoase. Laboratorul Centrului de Sănătate Publică din Chişinău face doar verificări parțiale și recomandă oamenilor să fie responsabili şi să dezinfecteze fântânile din gospodării, scrie tvrmoldova.md.

ALEXANDRU NALBA, specialist Centru de Sănătate Publică, ANSPAm scos două căldări de apă, le-am vărsat. Acum, urmează conform cerinţelor operaţionale de prelevare a probelor de apă din fântână, urmează flambarea căldării, iar apoi scoatem o căldare cu apă şi prelevăm proba la indicatorii microbiologici în sticlă sterilă, după aia prelevăm probă la indicatori sanitaro-chimici.

Potrivit specialiştilor de la Agenţia Naţională de Sănătate Publică, printre raioanele cu cele mai grave probleme la calitatea apei sunt raioanele Rezina, Râşcani, Călăraşi, Căuşeni.

LILIANA CARP, medic specialist, ANSPCauzele care conduc la această situaţie sunt în primul rând insalubritatea localităţilor. Lipsa sistemelor de canalizare şi staţiilor de epurare în localităţile rurale care duce la infiltrarea apelor uzate în pânza freatică şi afectarea calităţii apei din fântânile publice. Acestea sunt de multe ori localizate fără coordonarea cu CSP şi sunt amplasate în apropierea grajdurilor, gunoiştilor, depozitelor.

De prin anii 80 e făcută fântâna şi o folosim de atunci. Apa e bună, o bem, o folosim pentru udat. -Mai faceţi dezinfecţie din când în când? – Facem în tot anul. Facem dezinfecţie cu clor, curăţă şi o las să pompeze mai mult, să ud şi apoi o folosesc.Cei mai mulţi localnici din Tohatin evită să folosească apa din fântâni. Apa pentru consum o iau de la rețea sau din magazine.Folosim apa din fântâni mai rar pentru că după cum cunoaştem, în Republica Moldova, calitatea apelor din fântâni nu este prea bună. Iată de ce o folosim doar pentru animale, dăm la păsări, la animale. Noi, din păcate o procurăm.

Apă consumăm din conductă. Pentru tot, pentru tot, din conductă. -Din fântâni luaţi apă? – Nu nu, fântână nu avem, nu ne folosim.Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică recomandă cetăţenilor să evite utilizarea fântânilor publice şi să se informeze asupra calităţii apei înainte de a o consuma. Totuşi, cei care dispun de fântâni în gospodărie, sunt îndemnaţi să le dezinfecteze o dată pe an.

MĂDĂLINA COCIU, jurnalist TVR MOLDOVAPentru dezinfectarea fântânilor se folosesc substanțe pe bază de clor. Fântâna se acoperă cu un capac timp de șase ore. Apa poate fi folosită abia după dispariția totală a mirosului de clor și după verificarea calitatii intr-un laborator.Consumul apei contaminate ar putea duce la apariţia mai multor boli, hepatita, afectiuni gastrointestinale sau boli articulare. Potrivit ANSP, în Republica Moldova sunt aproape 45 de mii de fântâni iar peste 30 de mii sunt periculoase.

O șoferiță de 24 de ani, prinsă cum conducea un BMW cu 170 km/h

În zilele de odihnă, polițiștii INSP au fixat peste 1.700 de șoferi care se deplasau pe drumurile publice încălcând limita de viteză, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Traseul R-6, Chișinău-Orhei

– Șoferiță de 24 de ani a unui BMW se deplasa cu viteza de 170 km/h.

– Un bărbat conducea un Infiniti cu 169 km/h.
– Un alt conducător auto a fost fixat cu 153 km/h.

Poliția îndeamnă repetat șoferii să respecte regimul de viteză pentru a preveni producerea tragediilor.

Un microbuz a luat foc pe șoseaua Muncești

Incendiu pe șoseaua Muncești. Potrivit informațiilor, un Fiat Ducato a luat foc, scrie unimedia.info.

„Un microbuz a luat foc pe șoseaua Muncești. A ars total secțiunea motorului și 50 % din cabina aotomobilului Fiat Ducato. Pentru lichidarea incendiului la fața locului au intervenit 6 pompieri”, a declarat pentru UNIMEDIA, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Puşcaşu.

Avon vine în ajutorul victimelor violenței domestice din Republica Moldova, pe fondul creșterii incidenței abuzurilor în timpul izolării
Articolul anterior
Îngrozitor. Copii drogați și traficați în scop sexual în Chișinău, de către o minoră de 17 ani
Articolul următor