Soluția primarului Ion Ceban pentru a spori numărul vaccinaților în toată țara

Edilul Capitalei, Ion Ceban, consideră că în toată țara ar trebui să fie instalate puncte mobile de vaccinare anti-COVID.

Soluția lui Ion Ceban pentru a spori numărul vaccinaților în toată țaraFoto: chisinau.md

Într-o postare pe o rețea de socializare, Ion Ceban anunță că municipalitatea este gata să împărtășească experiența sa cu aceste puncte mobile, inclusiv dotarea și amenajarea lor.

„Suntem în continuare mobilizați pe vaccinarea populației împotriva virusului COVID, toate punctele de vaccinare din municipiu activează în regim deplin, inclusiv în weekend. 

Autobuzul și troleibuzul de vaccinare sunt dislocate zilnic în locațiile stabilite și ne bucură că sunt foarte solicitate.

Consider că după acest exemplu, pot fi amenajate puncte mobile de vaccinare care pot merge împreună cu specialiștii din Chișinău în toată Republica, la Sud, Nord și Centru, din localitate în localitate pentru a informa, consulta și vaccina cetățenii.

Aceste puncte mobile să meargă pe fiecare stradă.

– Noi suntem gata să împărtășim experiența noastră cu aceste puncte mobile, inclusiv dotarea și amenajarea acestora.

Am văzut că UE și OMS au finanțat organizarea unor asemenea autobuze de vaccinare în Ucraina și pot fi aplicate și în R.M.

Chiar dacă la început proiectul lansat în Chișinău era criticat, astăzi este un bun exemplu pentru ceilalți”, a scris Ion Ceban.

sursa

Maib inaugurează noul oficiu central digital la Chișinău

Maib, cea mai mare bancă din Moldova, a inaugurat noul său sediu central în inima Chișinăului. Oficiul este situat în vecinătatea Parcului Central „Ștefan Cel Mare și Sfânt” din Chișinău și a fost denumit maib park. Are aspectul unui campus tehnologic din Silicon Valley și este conceput pentru a fi versatil din mai multe perspective:

– consolidează reputația maib ca angajator de top a talentelor în Moldova;

– poziționează maib ca bancă lider cu cele mai bune servicii pentru clienții săi;

– permite lucrul flexibil și agil, lucrul în echipă și colaborarea pentru a crea produse digitale inovatoare;

– evidențiază centrarea maib pe deschidere, transparență și sustenabilitate.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Zinaida Julea scrie o carte de memorii: ,,De-a lungul vieții și carierei artistice, am cutreierat o lume întreagă”
Articolul anterior
De ce Africa are puține cazuri și decese Covid, în ciuda unei rate scăzute de vaccinare. Ce spun epidemiologii
Articolul următor