Soția lui Dorin Damir, despre relația cu nașii Plahotniuc: ”M-am simțit ca o bombonică aruncată”

Soția lui Dorin Damir, Larisa Busuioc, spune că în prezent, familia sa nu are nicio relație cu nașii, Vlad Plahotniuc și Oxana Childescu. „La momentul actual e ca și cum nici nu au existat în viața noastră”, a mărturisit aceasta, în cadrul unui interviu cu Dorin Galben. Interpreta, care este și femeie de afaceri, a dezvăluit că nașii lor la nuntă nu le-au pus bani pe masă, iar când au avut nevoie de un ajutor financiar, Plahotniuc i-a refuzat, scrie unimedia.info.

„Știu că lumea va zice că nu e așa, dar distanțierea dintre noi și nași s-a început cu circa 7-8 luni înainte de toate evenimentele care au avut loc. Eu și acum duc dorul nașei, e o femei extraordinară, e o enciclopedie întreagă, e talentată, foarte multe am învățat de la ea. Într-o bună zi, ea pur și simplu a hotărât că nu mai am loc în viața ei. Ea pur și simplu a dispărut. Nu locuia de foarte mulți ani aici, dar comunicare era, telefonică, noi ne scriam. Orice tentativă de a spune salut, cum merge, nu primeam niciun răspuns. Așa a fost jumătate de an, până am sunat-o pe o prietenă foarte apropiată. Îmi era foarte obijduitor, de parcă am existat și apoi, ca o bombonică am fost aruncată. Prietena ei mi-a spus că nașa nu mai vrea să comunice cu mine, are niște supărări. Acum mai încoace mă gândesc că poate asta ar fi fost legat de nașul, că i-ar fi interzis. Asta a coincis cu întreruperea comunicării între ei doi”, a relatat soția lui Dorin Damir.

„Am înțeles că eu cu acest om mai mult decât „bună ziua”, „la revedere”, „ce mai faci?” altceva nu o să discut”

Larisa Busuioc a povestit și cum au ajuns Vlad Plahotniuc și Oxana Childescu să le fie nași: „Atunci nașul era businessman, nu avea treabă cu politica și niciodată nu aș fi crezut că el o să meargă pe calea asta. Dorel a făcut cu el cunoștință, dar cine și ce nu ar zice, este un bărbat foarte erudit, interesant, el te cucerește. Dorel l-a mai întâlnit de câteva ori și s-a pornit între ei o comunicare. Apoi, când a venit timpul și noi am hotărât să ne cununăm, am zis că poate fără nași. Dorel îmi zice: eu am cunoscut un om, o personalitate, o să îl întreb dacă va dori. L-am întrebat cine e. Mi-a zis că e un om de afaceri. Am întrebat: dar soția lui cine e? Mi-a spus că nu știe. El a întrebat, nașul așa s-a uitat la el, apoi vreo două luni nu a fost nicio reacție, până într-o zi s-au întâlnit și l-a întrebat pe soțul meu dacă mai e în vigoare propunerea. Ne-a spus să intrămla ei. Pentru prima oară am făcut cunoștință cu ei. Nașa m-a cucerit din prima prin felul ei de a fi. E foarte inteligentă. În general, ei sunt doi antipozi, se mai întâmplă cupluri în care e cerul și pământul, dar aici chiar e foarte vizibil. Ea mi-a arătat picturile ei, mi-a vorbit despre ea, despre tatăl ei, e pictor. A fost o seară calmă, liniștită, inteligentă. Dar cu nașul deodată am avut ceva de genul: am înțeles că eu cu acest om mai mult decât „bună ziua”, „la revedere”, „ce mai faci?” altceva nu o să discut. Foarte distant și foarte autoritar, dar nu am atras atenția”.

„Dorel nu a putut niciodată să-i deschidă ușa cu piciorul, cum crede lumea”

„Nu știam ce va urma peste ani. Nici pe nașul nu-l cunoștea nimeni atunci, era abia la început de cale. Eu cu el odată în an mă vedem, de Revelion organiza în fiecare an și eu mă apropiam, îl felicitam. Nu l-am sunat niciodată să-l întreb: nașule, ce mai faci? Cu nașa am avut o relație foarte apropiată, cu el nu. Nici Dorel nu a putut niciodată să-i deschidă ușa cu piciorul, cum crede lumea. Nu a existat așa ceva, dar Dorel avea respectul față de naș”, a mai adăugat aceasta.

„Cu 7 luni înainte de plecarea lui, nașa pur și simplu a dispărut”

Întrebată de ce s-au început neînțelegerile între Dorin Damir și Vlad Plahotniuc, Larisa Busuioc a menționat: „Pentru că Dorel îi spunea lucrurile pe față, îndrăznea. Asta tare îl supăra. Vreun an înainte de evenimentele din 2019 la ei era foarte grea situația și o pot spune toți din anturajul lor. Ei comunicau ca printre altele, dar nu mai era nimic. Iar cu 7 luni înainte de plecarea lui, nașa pur și simplu a dispărut, cum ziceam mai sus”.

„Dorel, asumându-și rolul de fin, a avut de tras”

„Noi nu știm acum unde sunt ei. Jur. Ceea ce știe toată lumea, aceea știu și eu. Nici business nu au făcut împreună. Dorel nu s-a intersectat cu nașul în nimic. Foarte bine și-a dat seama că nu trebuie să fie acolo. Tentativa era, dar nu a făcut acest pas. Cumva Dorel, asumându-și rolul de fin, a avut de tras. „Finul lui Plahotniuc” și lumea nu aude mai mult nimic”, a adăugat aceasta.

„La nuntă nașul nu ne-a pus nicio copeică”

Larisa Busuioc a dezvăluit că nu au avut decât un cadou financiar din partea nașilor, iar acela nu a fost oferit la nuntă: „Cred că Dorel niciodată nici nu a știut toate afacerile lui nașul și banii lui. În viața noastră a fost un singur caz când am avut nevoie de niște bani, nu o sumă mare. Am apelat la nașul și el ne-a refuzat. La nuntă nașul nu ne-a pus nicio copeică, dar da, am primit un cadou frumos. Unicii bani pe care ni i-a dăruit au fost la cumătria copiilor, dacă cuiva îi e tare interesant. Da, am primit mai multe cadouri de la nașa mea, dar nu de la nașul. Ea putea să-mi aducă de undeva o gentuță, am 4 genți de la ea și le țin ca amintire. Sunt cele mai scumpe, eu nu aș da 2000 de euro pe o geantă”.

Cum s-ar comporta Larisa Busuioc dacă și-ar întâlni nașii astăzi vedeți în interviu.

Vladimir Zelenski acuză Rusia că ascunde trupurile după ruperea barajului Kahovka

Rusia a format grupuri speciale pentru a colecta şi ascunde cadavrele persoanelor ucise în urma ruperii barajului Kahovka din sudul Ucrainei, a declarat joi preşedintele Volodimir Zelenski, relatează Reuters.

Putin nüvə təhdidinə davam etsə... – Zelenski - GlobalInfo.az

„Răul rus a format grupuri speciale acolo pentru a îndepărta şi, evident, a ascunde cadavrele victimelor”, a declarat Zelenski în discursul său video de joi seara, transmite news.ro.

El a descris situaţia din părţile ocupate de Rusia din regiune ca fiind „catastrofală, ca să nu spunem altfel”.

Ucraina şi Rusia s-au acuzat reciproc că se află în spatele breşei.

Distrugerea barajului a făcut ca apele mari să curgă în cascadă în părţi din sudul Ucrainei în aval de baraj, în special în regiunea Herson, ocupată parţial de trupele ruseşti.

Mulţi oameni au fost nevoiţi să se urce pe acoperişuri pentru a aştepta să fie salvaţi, iar Ucraina a acuzat forţele de ocupaţie ruseşti de inacţiune în ceea ce priveşte ajutorarea celor afectaţi. Locuitorii au rămas fără canalizare şi apă potabilă.

Oficialii ucraineni au stabilit un bilanţ oficial de 21 de morţi, inclusiv cinci persoane care au murit din cauza a ceea ce au descris ca fiind bombardamente ruseşti în timpul operaţiunilor de evacuare. Oficialii ruşi au comunicat un bilanţ de 46 de morţi.

Armata ucraineană a declarat joi că situaţia epidemiologică din zonele afectate s-a înrăutăţit brusc, în special în ceea ce priveşte răspândirea hepatitei A. Ministrul ucrainean al Mediului, Ruslan Strileţ, a estimat la peste 1,5 miliarde de dolari costul de până acum al pagubelor provocate de catastrofă.

Un minor de 17 ani, condamnat după ce a furat bunuri de sute de mii de lei

Un minor de 17 ani a fost condamnat la 8 ani de închisoare după ce a săvârșit 33 episoade furt. Potrivit sentinței, condamnatul urmează să-și ispășească pedeapsa într-un penitenciar pentru minori și tineri.

Testul care poate identifica riscul de depresie la adolescenţi | adevarul.ro

Conform materialelor cauzei, în perioada 2021-2022, minorul a furat bunuri din mai multe oficii, clinici, magazine, cafenele și automobile. Suma totală a prejudiciilor cauzate victimelor se estimează la 475.348 lei.

De asemenea, în noaptea de 22 august 2021, minorul a furat de pe strada Andrei Doga din Capitală o mașină de model BMW E36. La scurt timp, acesta a fost oprit în sectorul Centru din municipiul Chișinău de inspectorii de patrulare. 

Atunci, minorul a fost reținut, iar automobilul transportat la parcarea specializată.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Teodor Cârnaț a fost exclus din concursul de la Curtea Constituțională. Explicația juristului: ,,Am așteptat mai mult de doi ani”

Teodor Cârnaț, unul dintre candidații care aspirau la funcția de judecător al Curții Constituționale (CC), din partea CSM, susține că știe de ce concursul a fost anulat deja pentru a doua oară.

teodor cirnat, curtea constitutuinala, judecatori moldova, judecatori cc, demisia curtea constitutionala, teo cirnat avere, judecatori corupti, coruptie curtea constitutionala

Declarația a fost făcută într-un video publicat pe pagina de Facebook, transmite Realitatea.

„Am așteptat mai mult de doi ani de zile concursul la funcția de judecător la Curtea Constituțională. Și astăzi la ședință s-au prezentat doar șapte candidați din 12 și am făcut un demers ca să se amâne concursul, fiindcă judecătorul care va fi selectat nu are legitimitate constituțională de a fi membru al Curții Constituționale. Membrii CSM au refuzat. La fel, am spus că toți membrii CSM sunt în conflict de interese cu Tatiana Răducanu, fiindcă ea a fost membră a Comisiei Pre-Vetting, și toți au primit undă verde de la doamna Răducanu. Și cum toți trebuie să o voteze pe doamna Răducanu la funcția de judecător al CC… Și în scop de protest, de a nu participa la această mascaradă politică, pentru că demult puterea, PAS și președinta au selectat candidatul la CC, eu am boicotat acest concurs. Speram că vremurile bune vor fi altele”, a spus Cârnaț.

Joi, 22 iunie, plenul Consiliului Superior al Magistratului (CSM) a anunțat că a eșuat concursul pentru suplinirea funcției de judecător la Curtea Constituțională (CC). Nici unul dintre cei 11 candidați nu a acumulat numărul necesar de voturi pentru a fi desemnat în calitate de judecător la Înalta Curte, din partea CSM.

Concursul de la CC a eșuat pentru a doua oară. 11 candidați au depus cereri de participare, printre care: Teodor Cârnaț, profesor universitar și jurist, care anterior a mai candidat pentru aceeași funcție, Nina Cernat, președinta interimară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Tatiana Răducanu, fost judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ), dar și judecătorul Gheorghe Balan, fost șef al Inspectoratului General de Poliție (IGP).

Armata Națională va organiza exerciții cu participarea rezerviștilor
Articolul anterior
Scandal pe seama caldarâmului de pe str. 31 August. Edilul Capitalei: ”Lucrările au fost sistate de Guvern”
Articolul următor