Soţia şeicului din Dubai a fugit de acasă de teamă că va fi nimicită. Detalii noi despre prințesa Haya!

Prințesa Haya, în vârstă de 45 de ani, soția șeicului din Dubai, Mohammed bin Rashid al-Maktoum, a fugit din Emiratele Arabe Unite împreună cu copiii ei și cu 39 de milioane de dolari, iar surse apropiate de ea susțin că acesteia îi este ,,frică pentru viața ei”, după ce a aflat mai multe secrete ale soțului ei.

separator
Inițial a fugit în Germania, apoi în Marea Britanie. Potrivit presei britanice, Prințesa Dubaiului ar fi cerut azil politic și ar fi depus deja actele de divorț. În urma acțiunii sale, mai multe surse susțin că a izbucnit o criză diplomatică între Germania și Emiratele Arabe, unde șeicul este premier, vicepreședinte și conducător al Dubaiului. Există voci care susțin că emirul le-a cerut autorităților din Berlin să o înapoieze pe prințesă, însă oficialii ar fi refuzat. Acum, Prințesa Haya s-ar afla în Marea Britanie, așteptând cu nerăbdare să primească azil politic, scrie libertatea.ro.

Soţia şeicului din Dubai a fugit pentru că „se temea pentru viața ei”. Gestul ei a șocat o lume întreagă. O astfel de „mișcare” este neobișnuită pentru un membru al familiei regale din UAE, dar este una care a mai avut loc în acceași familie, notează BBC.

Surse apropiate prințesei au povestit că Haya a descoperit recent informații tulburătoare despre misterioasa reîntoarce a prințesei Latifa în Dubai. Anul trecut, în luna martie, Prinţesa Latifa, fiica șeicului, a fugit şi ea din Dubai. Ea a declarat că a încercat să fugă în străinătate pentru a scăpa de familia ei și pentru a avea o viață mai liberă. Prinţesa Latifa Prințesa Latifa și-a acuzat rudele că o țineau prizonieră și că o abuzează, provocând un scandal internațional.

După o scurtă perioadă, Latifa a ajuns înapoi în Dubai, iar autoritățile din Dubai au declarat atunci că prințesa a fost exploatată și că a ajuns „în siguranță” acasă. Dar mai multe organizații pentru apărarea drepturilor omului au denunțat faptul că fiica șeicului a fost răpită și adusă în Emiratele Unite Arabe împotriva voinței ei. În urma incidentului, prințesa Haya a apărat reputația Dubaiului. Însă, de atunci însă, soția șeicului se presupune că a aflat informații noi despre ce s-a întâmplat cu Latifa, prin urmare, a ajuns sub ostilitate și presiune din partea membrilor familiei extinse a soțului ei, până în punctul în care nu s-a mai simțit în siguranță acolo. O sursă a mai declarat că prințesa Haya se teme acum să nu fie răpită și dusă înapoi în Dubai.

Ambasada UAE în Londra a refuzat să comenteze cele întâmplate, spunând că incidentul este o chestiune personală între cei doi soți.

Prințesa s-a căsătorit cu Şeicul Mohammed în 2004, devenind astfel a şasea lui soţie. Ea are doi copii, un fiu, Zayed, în vârstă de 7 ani, și o fiică, Al Jalila, în vârstă de 11 ani.Dacă șeicul Mohammed Al Majotoum îi va cere Marii Britanii să o înapoieze pe prințesa Haya, relațiile diplomatice cu Dubaiul vor fi puse în pericol. Cazul este unul dificil și pentru Iordania, în contectul în care prințesa Haya este sora vitregă a Regelui Abdullah. Mai mult de un sfert de milion de iordanieni lucrează în Emiratele Arabe Unite, iar Iordania nu își poate permite un conflict cu Dubaiul, scrie click.ro.

Un tânăr angajat pentru lucrări de reparație, a furat peste 100.000 lei din locuința proprietarului
Articolul anterior
Cătălin Moroșanu, mesaj plin de sensibilitate pentru soția sa: ,,Ești stâlpul care a ținut familia noastră unită”
Articolul următor
Alte articole interesante