Specialiștii atenționează: nu mergeți cu decorațiuni și flori de plastic la cimitire

Autorităţile şi ecologii recomandă cetățenilor să evite, pentru vizita la cimitire la Paștele Blajinilor, florile și decorațiunile din plastic, care “poluează solul și aerul, iar în procesul de ardere elimină substanțe cancerigene”.

”Utilizarea florilor artificiale pune în pericol sănătatea oamenilor și afectează în mod negativ mediul înconjurător. Florile și decorațiunile din plastic elimină o cantitate semnificativă de substanțe toxice, poluând solul, aerul, iar în apele subterane nimeresc coloranți ce conțin metale grele. Perioada de descompunere a produselor petrochimice poate să ajungă și până la 300 de ani. De asemenea, în procesul de ardere se elimină dioxine, furani și substanțe cancerigene”, au explicat surse de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, transmite Moldpres.md.

În acest context, ecologiști îndeamnă cetățenii să contribuie la protecția mediului înconjurător, renunțând la procurarea decorațiunilor artificiale cu scopul de a le duce la cimitire, iar drept alternativă propun sădirea plantelor decorative multianuale.

La Mănăstirea Căpriana a fost inaugurat Muzeul Sfântului Ierarh Gavriil
Articolul anterior
S-a decis lansarea graduală a etapei a treia de vaccinare anti-Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante