Specialiștii cer ca Italia să intre în lockdown total: Suntem într-o situație de război

Un consilier al ministerului italian al sănătății a solicitat înăsprirea drastică a restricțiilor împotriva pandemiei de coronavirus pentru a evita o „tragedie națională”, după ce biroul național de statistici ISTAT a declarat că decesele din acest an vor fi cele mai mari de la al doilea război mondial, relatează www.b1.ro.

„Suntem într-o situație de război, oamenii nu-și dau seama, dar ultima dată când am avut atâtea morți, bombele au căzut asupra orașelor noastre în timpul războiului”, a declarat marți seara profesorul de sănătate publică Walter Ricciardi, potrivit Reuters.

Un consilier al ministerului italian al sănătății a solicitat înăsprirea drastică a restricțiilor.

Ricciardi, consilierul ministrului sănătății, Roberto Speranza, a declarat că guvernul, care are în vedere înăsprirea restricțiilor în timpul sărbătorilor de Crăciun și de Anul Nou, ar trebui să blocheze complet principalele orașe.

Într-un interviu acordat cotidianului La Stampa de miercuri, el a spus că Roma a întârziat „constant” să răspundă celui de-al doilea val al virusului.

Italia a raportat 846 decese cauzate de COVID-19 marți, ducând totalul oficial la 65 857, al cincilea cel mai mare bilanț din lume.

Ca și în multe alte țări, acest total este considerat pe scară largă subestimat, deoarece mulți oameni care au murit de COVID-19 în timpul primului val nu au fost niciodată testați pentru virus.

Șeful ISTAT, Gian Carlo Blangiardo, a declarat marți că numărul total de decese din Italia în acest an va depăși 700.000, față de 647.000 în 2019.

„Ultima dată când s-a întâmplat așa ceva a fost în 1944, când ne aflam în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”, a declarat el pentru televiziunea de stat RAI.

Măsuri suplimentare luate de autoritățile italiene:

Primul ministru Giuseppe Conte i-a îndemnat marți pe italieni să evite întrunirile „iresponsabile” de sărbători și a declarat că guvernul ar putea face unele „mici ajustări” la restricțiile sale actuale.

Dar Ricciardi a spus pentru La Stampa că acest lucru nu a fost suficient:

„Olanda s-a închis cu jumătate din decesele noastre, Germania s-a închis cu o treime dintre ei – nu înțeleg această ezitare. Dacă nu luăm măsuri adecvate, ne îndreptăm spre o tragedie națională „.

Tânăra din Comrat refuză să coopereze cu anchetatorii
Articolul anterior
Donald Trump, singurul moment în care apare în filmul ,,Home Alone” a fost tăiat în Canada
Articolul următor
Alte articole interesante