Spitalul Municipal nr. 1 va purta numele academicianului Gheorghe Paladi

Spitalul Clinic Municipal nr. 1 va purta numele academicianului Gheorghe Paladi. Decizia a fost adoptată marți de Consiliul municipal Chișinău.

separator

Academicianul Gheorghe Paladi, profesor universitar, este fondatorul serviciului obstetrical-ginecologic din republică, făcând parte din „promoția de aur” a USMF „Nicolae Testemițanu”.

Acestuia îi aparține și ideea fondării Institutului Mamei și Copilului, la mijlocul anilor ʼ60 ai secolului trecut, iar de peste 70 de ani, activează în cadrul Spitalului Clinic Municipal nr. 1 din Capitală.

„Oamenii sârguincioși, dedicați profesiei, sunt mereu apreciați, iar dacă aceștia mai sunt și doctori, care tratează și salvează zilnic vieți omenești, atunci meritul lor este incontestabil”, a menționat Ion Ceban.

Gheorghe Paladi, academician, profesor universitar, medic obstetrician, doctor habilitat în medicină, Cavaler al Ordinului Republicii s-a născut la 9 mai 1929, în satul Buiucani, atunci o suburbie a Chișinăului.

A mai rămas o zi! Înscrie-te acum în cea de-a 10-a ediție a proiectului ,,Galina Tomaș îți cumpără kilogramele’’ și bucură-te de surprize și cadouri
Articolul anterior
Prințul Philip al Marii Britanii împlinește astăzi 99 de ani
Articolul următor
Alte articole interesante