Sportiva paralimpică Marieke Vervoort și-a pus capăt vieții

Sportiva paralimpică belgiană Marieke Vervoort, 40 de ani, și-a pus capăt zilelor prin eutanasie asistată, din cauza unei boli degenerative care îi aducea o suferință teribilă.

separator
Marieke Vervoort, sportiva care a câștigat două medalii la Jocurile Paralimpice din Londra 2012 și alte două medalii la Rio 2016, a semnat încă din 2008 actele pentru sinuciderea asistată, potrivit The Sun.

Reprezentanții orașului Diest, Belgia, acolo unde locuia sportiva, au transmis că Vervoort și-a urmat alegerea marți seara. Înainte să moară, sportiva paralimpică a publicat un ultim mesaj pe Instagram: o imagine cu ea din timpul unei competiții sportive, alături de mesajul: „Nu pot uita amintirile!”.

În urmă cu trei ani, Marieke a declarat că se gândește să-și pună capăt vieții imediat după Jocurile de la Rio din 2016, dar a continuat să trăiască pentru că, potrivit declarațiilor făcute de ea atunci, încă se bucura de viață.

Cu toate acestea, în 2017, Marieke spunea că durerile pe care le avea au devenit insuportabile. Boală musculară degenerativă de care suferea îi transforma trupul într-o carcasă neputincioasă. Belgianca leșina, avea crize epileptice, avea dureri îngrozitoare și urma să orbească.

Într-un interviu dat pentru BBC acum câțiva ani, sportiva mărturisea că le-a scris tuturor celor dragi o scrisoare pe care să o citească după ce ea va muri. „Vreau ca oamenii să îşi amintească faptul că Marieke a fost cineva care a trăit din plin şi s-a bucurat de fiecare moment”, spunea sportiva pentru BBC, potrivit libertatea.ro.

Accident grav la Măgdăcești. O mașină a intrat violent într-un camion
Articolul anterior
Pe 3 noiembrie, în 383 de localități, se va desfășura turul II al alegerilor locale
Articolul următor
Alte articole interesante