Sportivii României şi ai Republicii Moldova au concurat cu echipamente identice la Jocurile Olimpice de Tineret

Sportivii României şi ai Republicii Moldova au concurat cu acelaşi model de echipament la Jocurile Olimpice de Tineret (JOT), desfășurate în perioada 6-18 octombrie la Buenos Aires, Argentina. Echipamentele sunt inscripţionate fiecare cu însemnele şi numele ţării pe care sportivii le reprezintă, iar acest lucru simbolic a avut loc în Centenarul Marii Uniri.

separator

România a fost dispusă să ajute sportivii moldoveni cu echipamente, din cauze situației financiare mai dificile pentru ei. La a treia ediţie a Jocurilor Olimpice de Tineret participă aproximativ 4.000 de sportivi din peste 200 de ţări, care concurează la 32 de discipline şi 241 de probe. 17 sportivi moldoveni reprezintă Moldova la Jocurile Olimpice de tineret din Buenos Aires. Moldova are reprezentanți la probele: înot, lupte, judo, badminton, atletism, canotaj, pentatlon, tenis de masă, tir cu arcul și tir.

Înotătoarea Tatiana Salcuțan a stabilit performanța uriașă pe distanța de 200 de metri spate și a luat medalia de aur, învingând concurentele din Australia (locul 3) și Canada (locul 2). Imnul Republicii Moldova a răsunat pe podiumul de premiere. Vezi momentul începând cu 01:00:00.

Oportunitate unică pentru designerii grafici de la noi interesați de tehnologie și implicare activă în societate

Pe 26-28 aprilie ești așteptat la Tekwill pentru a participa la UX4Gov Designathon. Evenimentul care încurajează colaborarea între instituțiile publice și designerii de produs, cu scopul de a îmbunătăți accesibilitatea și calitatea serviciilor publice prin soluții de design inovator și centrat pe utilizator.

Participanții vor lucra în echipe pentru a aborda și soluționa provocările reale prezentate de instituțiile publice, trecând prin toate etapele dezvoltării produsului – de la cercetare la prototip și testare, culminând cu prezentarea soluțiilor în fața unui juriu de experți.

Această inițiativă reprezintă o oportunitate unică pentru Designerii de Produs, UX, UI, Web și grafici, cu o pasiune pentru inovare și impact social, de a soluționa provocările reale ale instituțiilor publice.

Beneficii pentru participanți:

Impact vizibil: Ai ocazia să vezi cum soluțiile tale contribuie la îmbunătățirea vieții cetățenilor.

Colaborare: Construiești punți valoroase între lumea designului și sectorul public.

Învățare și dezvoltare: Participarea îți va extinde orizonturile, îmbogățindu-ți portofoliul și rețeaua profesională.

 UX4Gov Designathon îți oferă spațiul potrivit pentru implicarea ta activă în dezvoltarea produselor sectorului public.  Dar venim să te informăm că ideea ta nu va fi doar apreciată, dar și remunerată:

 Locul 1: 50.000 lei – o recompensă semnificativă pentru echipa care va impresiona juriul cu cea mai originală și de impact soluție.

Locul 2: 30.000 lei – o recunoaștere importantă a efortului și talentului echipei care va obține locul secund.

Locul 3: 10.000 lei – un premiu consistent pentru echipa care va completa cu o soluție ingenioasă și bine conturată

Înregistrarea la eveniment se face AICI.

Locurile sunt limitate. Încurajăm toți designerii interesați să se înregistreze pentru a nu pierde șansa de a contribui la transformarea digitală a Republicii Moldova.

UX4Gov Designathon este o inițiativă a comunității de design YaTakViju și Technovator, în parteneriat cu ATIC și Tekwill, sub egida Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, cu susținerea Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD)

Țara din Europa în care tinerii primesc bani de chirie dacă se angajează. Ce alte alte facilități au aceștia, dar și companiile care îi ia la lucru

Tinerii sub 30 de ani din Ungaria sunt  motivați să intre în câmpul muncii. Aceștia primesc bani de la stat pentru a-și acoperi costurile ce țin de chirie și naveta spre locul locul de muncă. Totodată, companiile care le oferă un job sunt recompensate, scrie evz.ro.

Tinerii din Ungaria, motivați să intre în câmpul muncii

Tinerii cu vârste de până în 30 de ani din Ungaria au toate motivele să rămână în câmpul muncii. Aceștia primesc anumite sume de bani de la stat pentru chirie și navetă.

În plus, cei care optează pentru o reconversie profesională sunt sprijiniți financiar pentru a parcurge procedura. Avantajate în acest context sunt și companiile care îi angajează pe tineri.

Sprijin pentru companiile care îi angajează pe tineri

Companiile din Ungaria care îi angajează pe tineri vor încasa o subvenție care reprezintă 50% din salariul brut oferit acestora.

„Timp de patru sau şase luni guvernul preia de la angajatori 50% din salariul brut, iar dacă locul de muncă este la peste 60 de kilometri de domiciliu, tânărul înregistrat ca solicitant de loc de muncă poate primi, timp de maxim un an, până la 186 000 de forinţi (2.347 lei) subvenţie pentru chirie. ”, a explicat Sandor Czomba, secretar de stat în Ministerul Economiei.

Condiții pentru acordarea sprijinul financiar pentru tinerii din Ungaria

Cetățenii unguri pot solicita aceste sprijin dacă se încadrează în limita de vârstă. De asemenea, pentru a încasa sumele care acoperă naveta, locul de muncă trebuie să fie situat în raza a 60 de kilometri de domiciliu.

„Sprijinul pentru costurile de navetă poate fi solicitat dacă locul de muncă este în raza a 60 de kilometri de domiciliu, iar suma lunară poate fi de 10.000-12.000 de forinţi (126-151 lei) pentru fiecare 10 kilometri. ”, a mai spus secretarul de stat.

Cei care vor să își schimbe meseria pot aplica pentru un sprijin financiar substanțial.

„Al patrulea pilon al programului oferă oportunităţi de schimbare a meseriei sau recalificare.  În această perioadă, sprijinul financiar acordat participanţilor la formarea profesională poate ajunge până la 150% din salariul minim pe economie. ”, a mai spus oficialul.

Ungaria a creat aceste facilități pentru a acoperi lipsurile actuale de pe piața muncii. Programul Garanţia pentru Tineret Plus sprijină tinerii sub 30 de ani, care nu mai studiază şi încă nu lucrează, să obţină experienţă de muncă, mai spune reprezentantul Ministerului ungar de Economie.

Schimbare radicală de vreme în țară după zile excesiv de calde

După vreme excesiv de caldă, începând de miercuri, 17 aprilie, vremea în țară se schimbă brusc. Peste țară vine un front atmosferic rece, care aduce precipitații în mai toate regiunile.

Astfel, de azi, minima va coborî până la 9 grade.

La Nord vor fi 10 grade Celsius, în Centru termometrele vor arăta 16 grade, iar în sudul țării vor fi 18.

Joi, ploile se vor intensifica, iar maximele vor ajunge la valori de 8 – 12 grade Celsius.

Inovație de la Mary Kay ®: „Setul fermecat” TIMEWISE®3D™ pentru o piele perfectă în doar 4 săptămâni
Articolul anterior
Cum poți realiza un machiaj perfect în situații de urgență
Articolul următor