Sprijin pentru copiii și familiile vulnerabile! Balul Generozității a ajuns la a 10-a ediție. Evenimentul va avea loc la Chișinău pe 21 septembrie

CCF Moldova (Copil Comunitate Familie) și soprana Valentina Nafornița, invită publicul larg la  o ediție aniversară, Balul Generozității. Pentru al zecelea an consecutiv se va celebra generozitatea în beneficiul copiilor din țara noastră. 

Evenimentul va avea loc la Madison Park cu noi surprize și un program artistic excepțional. 

Programul balului include: 

 • Recepție cu mult spumant, gustări și poze în zone amenajate pentru bal. 
 • Program artistic alături de faimoasa soprană Valentina Nafornița și invitați speciali: tenorul Dumitru Mîțu, Maestra school – București; compozitorul și dirijorul Cristian Spătaru și Moldovan National Youth Orchestra. 
 • Cină festivă, însoțită de cele mai selecte vinuri Purcari. 
 • Licitație caritabilă de obiecte și experiențe exclusive, condusă de Dan Negru. 
 • Petrecere cu cel mai fantastic DJ. 

Gazdele serii sunt vedetele de televiziune Lili Lozan și Dan Negru, care ne vor ghida prin această seară dedicată spiritului de solidaritate și umanitate. 

Câteva din loturile pe care le vom licita anul acesta sunt: o ie de Valentina Vidrașcu, manuscrisul lui Eugen Doga, 8 zile în inima Sri Lankăi, Weekend la Reguta Prosecco Italia și multe altele. Pentru a afla mai multe informații despre loturi și program accesați pagina noastră ccfmoldova.org/event/gala-generozitatii 

Toate fondurile acumulate la eveniment, care provin din procurarea biletelor, sponsorizare, donații, participarea la licitație, vor contribui la cel mai mare program al organizației CCF Moldova, prevenirea abandonului familial, iar în acest an cu extindere pentru incluziunea educațională. 

În următorii doi ani, CCF Moldova și Ministrul Educației și Cercetării vor lucra cu 18 școli din țară pentru a dezvolta și crea condiții de acces, condiții de învățare și spații dotate cu echipamente asistive conform nevoilor individualizate ale copiilor cu diferite aspecte de dezvoltare. 

Biletele pentru Balul Generozității sunt disponibile pe platforma iTicket. 

https://www.youtube.com/watch?v=OwYYfmDAxWc

ULTIMA ORĂ! Alertă cu bombă la un liceu din Capitală

Un necunoscut a sunat, cu puțin timp în urmă, la 112 și a anunțat despre prezența unui explozibil în incinta liceului de pe strada Valea Crucii din Chișinău.

Potrivit poliției, apelul a fost făcut în jurul orei 10:00, de un bărbat.

Astfel, toți elevii și profesorii au fost evacuați din zonă.

În urma verificărilor nu au fost depistate substanțe explozibile. Poliția investighează incidentul.

Start depunerii documentelor pentru cursa electorală din 5 noiembrie

Comisia Electorală Centrală anunță că pe 19 septembrie 2023 începe perioada de depunere a documentelor pentru înregistrare candidaților la alegerile locale generale din 5 noiembrie curent, pentru circumscripțiile de nivelul al doilea (primari ai mun. Chișinău și Bălți, consilieri în consiliile municipale Chișinău și Bălți și în consiliile raionale).

Pentru aceasta, partidele politice și blocurile electorale vor prezenta consiliilor electorale de circumscripție:

 1. Cererea, în formă scrisă, prin care se solicită înregistrarea în calitate de concurent electoral;
 2. Hotărârea/decizia confirmată prin procesul-verbal sau extrasul acestuia al ședinței organului central sau teritorial al partidului politic sau blocului electoral privind desemnarea candidaților;
 3. Datele biografice ale candidatului;
 4. Declarația candidatului privind consimțământul lui de a candida pentru funcțiile elective;
 5. Declarația de avere și interese personale pentru ultimul an înainte de alegerile locale;
 6. Declarația pe propria răspundere prin care confirmă că nu este condamnat la închisoare sau că are antecedente penale și că în privința sa nu au fost emise acte de constatare rămase definitive;
 7. Declarația privind suspendarea, pe durata mandatului, a funcțiilor incompatibile cu funcția de primar, în cazul în care persoana este aleasă și mandatul este validat;
 8. Declarația despre suspendarea din funcția deținută din momentul începerii campaniei electorale;
 9. Copia de pe diploma de studii – în cazul candidaților la funcția de primar prin care se atestă că are cel puțin studii generale obligatorii;
 10. Copia de pe buletinul de identitate a candidatului;
 11. În cazul în care respectivul nu a fost prezentat la Comisie Electorală Centrală – Extrasul din Registrul de stat al persoanelor juridice (originalul și copia), în cazul în care acesta nu a fost prezentat Comisiei Electorale Centrale.

În cazul candidaților independenți se aplică aceleași cerințe, doar că în locul documentului menționat mai sus la litera b) se vor prezenta listele de subscripție cu numărul suficient de semnături ale susținătorilor. Candidații independenți se vor prezenta personal la consiliul electoral de circumscripție și vor depune listele de subscripție împreună cu documentele necesare pentru înregistrare.

Formularele listelor de subscripție pot fi solicitate, la fel, începând cu data de 19 septembrie 2023 de la consiliul electoral al circumscripției electorale în raza teritorială a căreia planifică să candideze candidatul independent.

Lista candidaților la funcția de consilier se întocmește în limba română și se prezintă consiliului electoral atât pe suport de hârtie, cât și în variantă electronică cu respectarea cotei de gen de minimum 40% pentru ambele sexe și conform formulei – minimum 4 candidați de același gen la fiecare 10 locuri.

Graficul de recepționare a documentelor pentru înregistrarea candidaților a fost stabilit de fiecare consiliu electoral de circumscripție, iar informația dată poate fi găsită pe pagina web oficială a Comisiei, la rubrica „Alegeri locale generale 2023”, compartimentul „Organele ierarhic inferioare”.

Droguri de 8 mil. de lei din Odesa, ascunse în pachete cu hrană pentru câini. Patru indivizi, reținuți

Ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații, sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), anunță reținerea a patru bărbați pentru trafic de droguri din Odesa, Ucraina, în cantitate de 10 kg.

Ulterior perchezițiilor la unul din liderii grupului infracțional, în Chișinău au fost ridicate alte 5 kg de droguri sintetice de tip alfa-PVP (cristale albe sau roz, denumite „sare”, care pot provoca paranoia sau halucinații ce pot duce și la automutilarea consumatorului). Pe piața neagră, cantitatea totală ar cifra 8.000.000 lei.

Prima cantitate de droguri a fost ridicată de la cei doi membri ai grupului infracțional, cu vârste de 30 și 31 de ani, care oficial erau simpli pasageri într-un microbuz pe ruta Odesa-Chișinău. Drogurile erau camuflate în pachete care conțineau hrană pentru câini și au fost ridicate de oamenii legii la Gara de Nord din Chișinău. Faptul că aceștia urmau să le transporte era cunoscut din timp de oamenii legii din Moldova, care i-au monitorizat de la postul vamal Tudora, iar după ce le-au ridicat drogurile în gară, cei doi au fost reținuți.

Ulterior, a fost reținut și liderul grupului infracțional de la care a fost ridicată cealaltă cantitate de droguri, precum și cel de-al patrulea bărbat. Ultimul era responsabil de depozitarea și porționarea drogurilor în cantități mai mici pentru clienți.

Cei patru au vârste cuprinse între 18 și 31 ani, iar liderul acestora cu vârsta de 30 de ani a fost anterior trimis în judecată pentru vânzarea drogurilor. – Primul dosar a fost anunțat în martie 2017 și viza reținerea a 20 de persoane, inclusiv un comerciant al unei agenții de pază, cu ridicarea drogurilor de circa 5.000.000 lei. Al doilea dosar a fost anunțat în decembrie 2020, în cadrul căruia oamenii legii au stabilit că schema ar fi generat un venit de 2.500.000 lei. La solicitarea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și cauze speciale (PCCOCS), în aceste dosare, au fost aplicate sechestre de circa 2.200.000 lei, iar liderul a fost plasat în arest preventiv pentru durata de aproape un an, ulterior fiind eliberat de judecătorul de instrucție. Acum, ambele dosare continuă să fie examinate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Potrivit oamenilor legii, persoanele investigate au făcut echipă la începutul anului 2023, iar drogurile le vindeau în Chișinău, Cahul și Bălți. La solicitarea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și cauze speciale (PCCOCS), bărbații reținuți au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, prin încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Investigațiile continuă, timp în care aceștia beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.  

ULTIMA ORĂ! Alertă cu bombă la un liceu din Capitală
Articolul anterior