Stare de urgență în sănătate publică! Prezența la evenimente, doar cu test sau certificat de vaccinare

Stare de urgență în sănătate publică, declarată în RM; Prezența la evenimente, doar cu test sau certificat de vaccinare.

În Republica Moldova a fost declarată stare de urgență în sănătate publică la nivel național, începând din 10 septembrie până pe 30 octombrie, scrie www.jurnal.md.

O decizie în acest sens a fost aprobată de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică.

Potrivit deciziei, începând cu 11 septembrie, persoanele cu vârsta de peste 18 ani vor avea acces la evenimentele desfășurate în aer liber – spectacole, concerte, festivaluri – precum și la evenimentele în spații închise – cluburile de noapte, ringurile de dans, teatrele, cinematografele, sălile de concerte și alte evenimente – în baza următoarelor condiții:

prezentarea certificatului de vaccinare anti-Covid cu schema competă, după 14 zile;

– sau a testului negativ la Covid PCR/antigen;

– sau a actului de prezență a anticorpilor anti-Covid, valabil timp de 90 de zile din data investigației.

Șefa de la Sănătate, Ala Nemerenco, a precizat că, în termen de cinci zile, ministerul va prezenta comisiei versiunea a treia a planului de prevenire și răspuns la infecția cu Covid-19.

„Cel mai important va fi predictibilitatea acțiunilor următoare ale CNESP pentru săptămânile și lunile următoare pe care le estimăm a fi destul de periculoase”, a declarat Ala Nemerenco.

Ultima șansă de a aplica la programul XY Pre-Accelerator: Women Entrepreneurship III
Articolul anterior
Biletele pentru zborurile Air Moldova anulate din cauza COVID pot fi schimbate
Articolul următor