Stare de urgență. Peste 170 de persoane, amendate în ultimele 24 de ore

În Moldova este instituită stare de urgență privind situația epidemiologică prin Covid-19. În ultimele 24 de ore, ANSP a efectuat 64 misiuni de control. Au fost constatate 19 cazuri de neconformare a normelor sanitare, fiind eliberate 10 procese verbale.

În context, premierul interimar Aureliu Ciocoi a accentuat că decizia nr. 1 a CSE prevede dreptul dat organelor de control să retragă licența de activitate a unităților de alimentare publică, agenților economici care nu se conformează rigorilor epidemiologice.

Totodată, în ultimele 24 de ore, pe teritoriul țării au fost antrenați în acțiuni de patrulare și menținere a ordinii publice circa 11 mii de polițiști și 80 de militari din cadrul Armatei Naționale.

Au fost verificate 8056 persoane aflate în autoizolare, 903 – agenți economici 300 – unități de transport, 346 – unități comerciale.

Au fost întocmite 385 procese contravenționale, 178 persoane fizice au fost sanționate și 1 agent economic.

În zilele de weekend, specialiștii MAI, dar și militarii vor continua controale și patrularea locurilor publice din Republica Moldova pentru a preveni sau a identifica cazurile de încălcare a regimului sanitar.

Noi acțiuni desfășurate în cadrul stării de urgență
Articolul anterior
Prinţul Philip și Elisabeta a II-a. Imagini de colecție impresionante
Articolul următor
Alte articole interesante