Starea de urgență a fost anulată. Ministerul Sănătății urmează să introducă noi restricții

Curtea Constituțională a anulat miercuri, 28 aprilie, decizia cu privire la instituirea stării de urgență pe teritoriul R. Moldova.

În context, la 18 aprilie curent, în R. Moldova a expirat și starea de urgență în sănătate publică declarată de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP), transmite Zdg.md.

Ziarul de Gardă a discutat cu reprezentanții ministerului Sănătății și conducerea Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), doi dintre membrii Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică (CNESP), despre ce acțiuni urmează să fie întreprinse mai departe de către autorități în contextul pandemiei de COVID-19, astfel încât cetățenii să aibă o claritate în legătură cu măsurile pe care trebuie să le respecte.

Reprezentanții din Sănătate au comunicat că membrii Comisiei Excepționale pentru Sănătate Publică (CNESP) urmează să se întrunească în ședință și să aprobe o Hotărâre cu privire la starea de urgență și respectiv, o nouă listă cu restricții în acest sens.

Solicitat de ZdG, directorul interimar al ANSP, Vasile Guștiuc, ne-a comunicat că în R. Moldova urmează să fie instituite noi restricții în contextul pandemiei de COVID-19. 

Potrivit lui, în cadrul ședinței a CNESP, care se desfășoară joi, 29 aprilie, va fi adoptată o decizie cu privire la activitatea cultelor religioase.

Și responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), solicitați de ZdG, au spus că membrii Comisiei Excepționale pentru Sănătate Publică (CNESP) urmează să se întrunească joi, 29 aprilie, în ședință și să decidă asupra aprobării unei liste cu restricții în contextul situației epidemiologice. 

Reprezentanta Ministerului Sănătății, Cristina Stratulat, a comunicat că R. Moldova urmează să revină la stare de urgență în sănătate publică.

Joia Mare – ce trebuie să faci astăzi, în Joia Neagră sau Joimăriţa, ca să ai noroc tot anul
Articolul anterior
La doar 6 ani, Cătălin suferă de cancer la rinichi. Împreună îi putem salva viața și alina durerea!
Articolul următor
Alte articole interesante