Start turului „Foc la ghete pe biciclete”. Cicliștii care doresc să participe sunt așteptați la eveniment!

Dacă vrei să fii deținătorul Cupei de Onoare marca Hospice Angelus Moldova, înregistrează-te la turul de ciclism „Foc la ghete pe biciclete” și fă o donație simbolică în susținerea persoanelor bolnave de cancer în faze terminale. 

Cicliștii care doresc să participe sunt așteptați sâmbătă, 17 iulie, ora 8.30, în parcarea Metro Rîșcani, pentru a-și confirma prezența și a face cunostintă mai îndeaproape cu regulamentul și programul turului. La ora 9:00 deja va fi dat startul turului spre satul Isacova, Orhei. Coloana de cicliști va fi securizată de mașina de poliție și o ambulanță.

Evenimentul include o tombolă cu premii, premiul mare fiind o bicicletă. La fel, participanții se vor bucura de un picnic în aer liber, muzică live în compania Getei Burlacu. Va fi oferită o cupă de onoare și certificate de mulțumire.

Dacă vrei să fii deținătorul Cupei de Onoare marca Hospice Angelus Moldova, înregistrează-te la acest tur de ciclism și fă o donație simbolică în susținerea persoanelor bolnave de cancer în faze terminale. 

Înregistrările se fac la telefonul 0607 94 079 sau pe angelus.fundraising@gmail.com.

„Foc la ghete pe biciclete” reprezintă o provocare atât pentru cicliștii profesioniști cât și pentru cei amatori. Ei vor trebui să parcurgă distanța de 102 km tur-retur pe traseul Chișinău – Orhei. Destinația finală fiind satul Isacova, acolo unde se află unicul Centru de Îngrijiri Paliative Pediatrice din țară, „Casa Angelus”. Instituția medicală a fost fondată încă în 2017 și găzduiește la moment 18 copii cu probleme grave de sănătate.

Fiecare kilometru parcurs va aduce alinare copiilor şi adulţilor care suferă de boli incurabile, în stadiu progresiv sau avansat şi cu un prognostic limitat de viaţă.

Programul ,,Foc la ghete pe biciclete” din 17.07.2021, organizat de Hospice Angelus Moldova:

8.30 – Întâlnirea participanților la eveniment (Parcarea Metro 1, Rîșcani, Chisinău)
9.00 – Startul turului de ciclism #FoclaGhetepeBiciclete;
10.00 – Oprire la primul HospiStop KM 17, (s. Gornoe, r. Criuleni, Traseul M2); Pauză de scurta durata 15 minute.
11.00 – Oprire la al doilea HospiStop KM 25, (S. Peresecina, r. Orhei, Traseul M2); Pauză de durata medie, 15 min.
12.20 – Ajungem in s. Isacova, Centrul de Îngrijiri Paliative Pediatrice ”Casa Angelus”. Pauză de lungă durată.
15.30 – Întoarcerea spre Chișinău;
16.30 – Oprire la HospiStop-ul KM 22 (s. Peresecina, r.Orhei), pauză de 15 minute.
18.30 – Sosirea la Chisinău, FinishLine (parcarea Metro Rîșcani);

Fundația Hospice Angelus Moldova este principalul furnizor de îngrijiri paliative pentru pacienții adulți și copii, care suferă de boli incurabile, progresive, aflate în stadiu terminal. Hospice Angelus a deschis recent primul Centru de Îngrijiri Paliative Pediatrice cu denumirea „Casa Angelus”, în satul Isacova, raionul Orhei. Sursele necesare pentru oferirea gratuită a serviciilor și activitatea Casei Angelus, sunt acumulate în mare parte din activitățile de organizare a evenimentelor de caritate.

Cleopatra Stratan, seducătoare într-o vacanță de vis. Ce destinație au ales artista și soțul ei

După ce au lansat piesa „Vremea de iubit” care rupe topurile, Cleopatra Stratan și Edward Sanda au decis că a venit timpul pentru o nouă vacanță. Cleopatra Statan își încântă fanii cu imagini din Maldive. Cântăreața a fost fotografiată de soțul ei, Edward Sanda, într-o ipostază seducătoare într-un decor exotic.

Artista s-a lăsat fotografiată într-un decor superb, îmbrăcată într-o rochie nude mulată. Ținuta i-a pus perfect în valoare silueta de model.

“O zeiță în Eden”.

“Corpul tău e perfect!”

“Un exemplu de grație și rafinament!”

“Felicitări pentru frumusețea minunată și formele voluptoase! Soțul tău este foarte norocos”, i-au transmis fanii.

Soțul ei, Edward Sanda, a postat și o imagine romantică, în care apare sărutând-o pe Cleopatra, înconjurați de un decor luxuriant.

mamaplus
mamaplus

Premierul Natalia Gavrilița a plecat la Bruxelles

Prim-ministra Natalia Gavrilița va participa la reuniunea Consiliului de Asociere UE – Republica Moldova.

În perioada 4 – 8 februarie curent, prim-ministra Natalia Gavrilița se va afla într-o vizită de lucru la Bruxelles, unde va participa la cea de-a 7-a reuniune a Consiliului de Asociere UE – Republica Moldova. În premieră, țara noastră va fi prezentă la acest eveniment din postura de stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană. 

La Bruxelles va fi examinată evoluția relațiilor Republicii Moldova – UE, cu accent pe dialogul politic și reforme; cooperarea economică și sectorială, inclusiv în domeniul energetic, comerț, precum şi colaborarea în domeniul politicii externe şi de securitate.

În zilele de 6-7 februarie, prim-ministra Natalia Gavrilița va avea și o serie de întrevederi bilaterale cu oficiali din instituțiile europene.

Reuniunea Consiliului de Asociere UE – Republica Moldova va avea loc pe data de 7 februarie și va fi prezidată de șefa Guvernului Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, și de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, vicepreședinte al Comisiei Europene.

Pe lângă subiectele din agenda bilaterală, în cadrul Consiliului de Asociere se va face, de asemenea, un schimb de opinii cu privire la provocările regionale, inclusiv impactul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Soluționarea conflictului transnistrean va fi un alt subiect pe agendă.

Din delegația Republicii Moldova la Consiliul de Asociere vor mai face parte vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, vicepremierul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, și secretarul de stat în cadrul Cancelariei de Stat, Adrian Băluțel. 

Moment emoționant pe scena de la Românii au Talent. Un pensionar de 87 de ani i-a făcut pe toți să plângă. Jurații, aplauze în picioare

Moment emoționant, vineri seară, la Românii au talent. Un pensionar a stârnit lacrimi juriului și publicului, printr-o poezie. Toată lumea l-a aplaudat în picioare.

Moment emotionant pe scena de la Romanii au Talent Un pensionar de 87 de ani ia facut pe toti sa planga Juratii aplauze in picioare

Lacrimi, vineri seară, pe scena de la Românii au talent. Dumitru Hermeneanu a pășit pentru a doua oară în fața juriului competiției și a interpretat o poezie emoționantă.

Dumitru Hermeneanu, a doua oară la Românii au talent. A stârnit lacrimi și emoție

Concurentul în vârstă de 87 de ani a rostit poezia ”Dormi în pace”, de Alexandru Vlahuță, în memoria soției lui, decedate. Cuvintele lui au ridicat juriul și publicul în picioare, în ropote de aplauze.

”Sper că v-a făcut bine această apariție și v-ați bucurat de ea”, a declarat Andi Moisescu, bătrânului, care a jucat multă vreme la un teatru din Deva.

 ”Din partea mea aveți toată admirația”, a spus și Dragoș Bucur, vizibil impresionat de momentul lui Dumitru Hermeneanu.

Dumitru Hermeneanu: ”Singurătatea este grea de tot”

Pensionarul trăiește acum cu copiii și nepoții, după pierderea soției, pe care a încercat în repetate rânduri să o salveze de la moarte. ”De 16 ori am internat-o și externat-o”, a dezvăluit bătrânul.

Tot efortul, până într-o zi, când medicii nu au mai avut ce să-i facă bietei femei. Astfel, într-o noapte, Dumitru a primit un apel tulburător, prin care i se comunica decesul.

”Poezia asta pentru mine înseamnă viața soției mele. După ce s-a îmbolnăvit soția și a decedat, am avut remușcări sufletești, ca orice om care își pierde ceva bun și drag și scump.

De 16 ori am internat-o și am externat-o. Și a 16-a oară am primit telefon la 1 noaptea, m-au chemat și mi-au zis că nu se mai poate face nimic. Singurătatea este grea de tot.

Așa îmi spunea și mama, Dumnezeu să o odihnească, zice: Mamă, nimic nu mă doare, doar atât, că sunt singură și asta mă omoară”, a spus, printre altele, participantul.

Dumitru Hermeneanu a mai fost la Românii au talent și în 2021. Atunci, el a spus o fabulă, care la fel a impresionat pe toată lumea.

sursa

Apa Termală Uriage: Bogată cu minerale şi oligo-elemente
Articolul anterior
Bacalaureat 2021: Câți elevi au obținut nota 10 la examene
Articolul următor