Statele Unite vrea interdicție: femeile însărcinate nu vor putea călători în SUA pentru a naște

În Statele Unite, potrivit legii actuale, cetățenia este acordată fiecărui copil care s-a născut pe teritoriul SUA. Acest drept este folosit de străini, în special de către cetățeni din Rusia și China. Președintele Donald  Trump vrea să schimbe această practică.

separator
Administrația președintelui Donald Trump va modifica regulile privind eliberarea vizelor pentru străinii care vin în Statele Unite pentru a da naștere copiilor lor, scrie rbc.ru, potrivit Axios care face referire la trei angajați ai Casei Albe.

Modificările se referă la vizele de tip B, care sunt eliberate pentru intrarea pe termen scurt în scop turistic sau de afaceri și oferă departamentului de stat posibilitatea de a refuza documentul dacă consideră că solicitantul primește o viză pentru a primi ulterior dreptul la cetățenie pentru copilul său.

„Practica arată că cei mai mulți au deja viză și vin după asta ”, a explicat publicația lui Jeffrey Gorsky, fostul consilier juridic șef în departamentul de vize al departamentului de stat.

Puvlicația Axios observă că aceasta este doar una dintre măsurile viitoare ale Casei Albe pentru combaterea „turismului maternal”. Totuși, statisticile oficiale privind copiii străinilor care s-au născut în Statele Unite nu sunt păstrate, însă, potrivit unei evaluări a centrului de studiu privind migrația din apropierea Casei Albe, numărul acestora este anual de aproximativ 33 de mii de persoane. „Turismul maternal” este realizat în special de rezidenți din China, Rusia și Nigeria.

Prințul Harry a vorbit în premieră despre retragerea din familia regală, într-un discurs emoționant
Articolul anterior
Fotografii uimitoare! Lacul din parcul ,,Valea Morilor”, în luna ianuarie
Articolul următor
Alte articole interesante