„Stați în casele voastre, nu vă temeți”. Numărul atacurilor crește constant și în interiorul Rusiei. Moscova, în alertă

Moscova a mobilizat un întreg arsenal pentru a respinge o nouă incursiune, joi seară, pe teritoriul său a partizanilor ruși care luptă de partea Ucrainei.

Vineri se dau lupte în regiunea Belgorod, între forțe pro-ucrainene și trupe rusești. Comandanții militari ai Moscovei vor să întărească apărarea în regiunile de graniță, dar și în teritoriile ocupate din Ucraina.

Pe de altă parte, rușii au început să evacueze copii și bătrâni din Belgorod, oraș atacat constant cu drone de forțele Kievului, scrie protv.ro.

Este deja o rutină sinistră. Și noaptea trecută apărarea antiaeriană a Ucrainei a doborât peste 30 de rachete și drone lansate de Rusia către Kiev. În raidul de acum două nopți, o femeie a murit când aștepta să intre într-un adăpost care nu era deschis.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Adăposturile trebuie să fie accesibile 24 de ore din 24. Situații precum cea din Kiev, când oamenii au venit la adăpost și acesta era închis, nu ar trebui să se mai repete niciodată. Este datoria autorităților locale. Este dureros să vezi neglijența în îndeplinirea acestei datorii”.

Noi bombardamente pe teritoriul Rusiei

Între timp, au continuat bombardamentele pe teritoriul Rusiei, asupra unor localități din apropierea graniței, de exemplu Șebekino ori Kursk.

Iar grupurile de voluntari ruși anti-Kremlin, coordonați de Kiev, au revendicat o nouă incursiune dincolo de graniță, pe teritoriul Rusiei.

Voluntari ruși în armata ucraineană: „Luptătorii Corpului de Voluntari Ruși luptă din nou pe teritoriul Rusiei. În curând, vom ajunge la marginea localității Șebekino. Stați în casele voastre, nu vă temeți. Soldații Corpului de Voluntari Ruși nu sunt în război cu civilii”.

Ministerul rus al Apărării anunță că forțele de grăniceri și ale serviciului federal de securitate au oprit două companii motorizate de infanterie, care ar fi încercat să „invadeze” teritoriul Rusiei, lângă Șebekino și Novaia Tavolianka.

Potrivit Institutului american pentru Studiul Războiului, aceste operațiuni sunt raiduri conform doctrinei armatei americane, adică atacuri la scară mică. Ele presupun patrunderea rapidă în teritoriul ostil cu un anumit obiectiv, urmată de o retragere planificată.

Mykhailo Podolyak, consilier al președintelui Ucrainei: „Numărul ‘incidentelor’ crește constant, nu doar în zonele de graniță, dar și adânc în interiorul Rusiei. Deja se întâmplă. Numărul și anvergura lor vor crește exponențial”.

Maib inaugurează noul oficiu central digital la Chișinău

Maib, cea mai mare bancă din Moldova, a inaugurat noul său sediu central în inima Chișinăului. Oficiul este situat în vecinătatea Parcului Central „Ștefan Cel Mare și Sfânt” din Chișinău și a fost denumit maib park. Are aspectul unui campus tehnologic din Silicon Valley și este conceput pentru a fi versatil din mai multe perspective:

– consolidează reputația maib ca angajator de top a talentelor în Moldova;

– poziționează maib ca bancă lider cu cele mai bune servicii pentru clienții săi;

– permite lucrul flexibil și agil, lucrul în echipă și colaborarea pentru a crea produse digitale inovatoare;

– evidențiază centrarea maib pe deschidere, transparență și sustenabilitate.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Experiment inedit. Un bărbat care a petrecut 93 de zile pe fundul Atlanticului, spune că a întinerit cu 10 ani
Articolul anterior
Anastasia Volochkova, îngrozită. Un atac cu drone s-a produs chiar lângă casa ei din suburbiile Moscovei
Articolul următor