Statul Qatar a oferit un lot de ajutor umanitar medical Republicii Moldova

Secretarul de stat al MAEIE, Dumitru Socolan, a participat la ceremonia de recepționare a unui lot de echipamente medicale de protecție din partea Statului Qatar.

separator

La eveniment a fost prezent Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Statului Qatar în Republica Moldova, Hamad bin Rashid Al-Athba.

Secretarul de stat a exprimat mulțumiri Guvernului qatarian pentru ajutorul medical acordat, care include măști chirurgicale, combinezoane de protecție, mănuși, viziere, ochelari de protecție etc., apreciind înalt acest gest de solidaritate și sprijin față de țara noastră.

Ajutorul umanitar constă în 470 000 măști de protecție, 30 000 ochelari de protecție, 70 000 N95, 40 000 măști FFP2, 45 000 măști FFP3, 60 000 mănuși, 12 500 viziere, 4 700 comibinezoane de protecție, 35 000 haine chirurgicale.

Totodată, diplomatul moldovean a adresat cuvinte de recunoștință înalților oficiali qatarieni, precum și întregii echipe care a fost implicată în pregătirea și transportarea asistenței umanitare, desfășurate în cadrul unei misiunii internaționale de sprijin a cadrelor medicale.

Cei doi oficiali au evocat recenta convorbire telefonică a miniștrilor afacerilor externe din cele două state, menționând bunele relații bilaterale de cooperare, precum și importanța menținerii și dezvoltării unui dialog activ atât pe subiecte de ordin politico-diplomatic, cât și pe alte domenii de interes reciproc, inclusiv privind gestionarea situației epidemiologice și necesitățile de asistență umanitară.

Ion Chicu: „Nu vom amâna sau interzice Paştele Blajinilor pe 8 iunie”
Articolul anterior
Viorica Dumbrăveanu: ,,Fac apel repetat către populație să respecte toate sfaturile medicilor”
Articolul următor
Alte articole interesante