Statul va acorda subvenții de 3 milioane de lei pentru îmbunătățirea nivelului de trai în satele Moldovei

Din Fondul naţional de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural vor fi alocate anual subvenţii în avans pentru finanţarea proiectelor de îmbunătăţire a nivelului de trai şi de muncă în localităţile rurale.

separator
Condiţiile de acordare a subvenţiilor sunt stabilite într-un regulament special, care a fost publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului, valoarea subvenţiilor acordate va fi de cel mult 3 mln de lei. Pentru acordarea acestora, anual va fi alocat până la 15 la sută din valoarea Fondului naţional de dezvoltare a agriculturii.

Banii urmează a fi utilizaţi pentru implementarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii publice şi serviciilor furnizate populaţiei rurale, crearea afacerilor în domeniile non-agricole şi generarea noilor locuri de muncă.

Documentul urmăreşte implementarea a cel puţin 50 de proiecte anual de îmbunătăţire şi dezvoltare a infrastructurii publice, asigurarea serviciilor de calitate pentru circa 250 mii de beneficiari anual şi dezvoltarea a cel puţin 30 de afaceri noi în fiecare an, care vor genera peste 130 de locuri de muncă.

sursa: www.tvrmoldova.md

Două măicuţe s-au întors însărcinate din Africa. Reacţia Bisericii Catolice
Articolul anterior
Ţara unde parlamentarii o duc poate mai modest decât alegătorii. Imaginile sunt elocvente
Articolul următor
Alte articole interesante